Oplevelser på Bornholm for børn

Oplevelser på Bornholm for børn

juli 28, 2021 0 Af Helle Jensen

Denne guide giver vores bud på 8 gode oplevelser på Bornholm for børn. Nogle oplevelser er gratis og andre kræver entre, men alle kan besøges af børnefamilier.

Bornholm er en fantastisk solskins ø – Ø’en adskiller sig så meget fra resten af Danmark at selv korte cykelture på øen kan imponere stort. Derfor har det også været svært at udvælge nedenstående 8 gode oplevelser på Bornholm for børn. Vi har dog forsøgt at komme med 8 forskellige bud som tilgodeser børn i flere aldersgrupper og som også giver far og mor oplevelser de husker.

Har du flere bud på gode steder at besøge som børnefamilie på Bornholm, så er du meget velkommen til at skrive dette i kommentarfeltet.


Leder i efter gode steder at overnatte kan vi anbefale at tjekke vores anmeldelse af Sannes Femiliecamping.


God fornøjelse på Bornholm 🙂

8 gode oplevelser på Bornholm for børn

  • Bornholms Rovfugleshow
  • Balka Strand (Gratis)
  • Bornholms Middelaldercenter
  • Hammershus Borgruin (Gratis)
  • Opalsøen (Gratis)
  • Minigolf
  • Gudhjem (Gratis)
  • Ekkodalen (Gratis)

TIP: Har du brug for at se alle oplevelser og seværdigheder på et kort over Bornholm – Se har vi samlet de bedste oplevelser på fyn og mange flere børnevenlige steder på vores kort over attraktioner – Find det her.


Bornholms Rovfugleshow (Foto: Ferieogborn.dk)

Bornholms Rovfugleshow

Bornholms Rovfugleshow giver børn og voksne en lærerig dag med bløddyr, padder og krybdyr – Hovedattraktionen er dog rovfugleshow med ørne og falke, som opføres af særdeles veloplagte falkonerer.

Bornholms Rovfugleshow er et fantastisk flot og lærerigt show som giver indsigt i dyrenes oprindelse og fuglenes forskellige muligheder for jagt af deres bytte. Her kan man opleve grippen, uglen, papegøjen, høns og selvfølgelig ørnen og falken.

Oplevelser:– Museum
– Dyr
– Foredrag
Åbningstider:Se åbningstider her
Mere info:Se mere information her
Information om Bornholms Rovfugleshow

Balka Strand på Bornholm (Foto: Ferieogborn.dk)

Balka Strand

Balka strand er en kilometerlang børnevenlig strand på det sydlige Bornholm. Her finder man en børnevenlig strand hvor der er plads til at boltre sig for både store og små børn.

Stranden er udstyret med gode toiletforhold, i gå afstand fra restauranter og cafeer og med mulighed for at leje liggestole og cykelbåde.

Vandet er lavt langt ud og så er stranden kendt for det super fine sand som på alle måder er behageligt og lækkert at opholde sig på.

Oplevelser:– Strand
– Badning
Åbningstider:Altid åben (Livreddere i højsæsson)
Mere info:Se mere information her
Information om Balka Strand

Bornholms Middelaldercenter (Foto: Ferieogborn.dk)

Bornholms Middelaldercenter

Bornholms Middelaldercenter er en god oplevelse for børn. Her kan man komme en tur tilbage i historien og opleve hvordan man boede og levede i middelalderen.

Bliv taget med på en tur tilbage i tiden og få fortalt og vist bønderne og stormanden fra middelalderen. Se og prøv våben fra gamle dage og hør om hvordan de er blevet benyttet. Se våben affyret med sortkrudt og spil med i rollespil og teaterforestillinger.

Her er der lagt op til en god dag for børn og voksne i de naturvenlige omgivelser.

Oplevelser:– Museum
– Historie
– Rollespil
– Natur
Åbningstider:Se åbningstider her
Mere info:Se mere information her
Information om Bornholms Middelaldercenter

Hammershus borgruin (Foto: Ferieogborn.dk)

Hammershus Borgruin

For 700 år siden var Hammershus det vigtigste sted for magthaverne på Bornholm. Herfra kunne man styre og beskytte øen, indsamle skatter og afgifter fra bønderne.

Borgruinen er den bedst bevarede borgruin og Danmark og nordeuropa. Hammershus giver et indblik i middelalderens prægtige borge og forsvarsværker.

Gå langs murerne, nyd udsigten og forestil dig at være tilbage i middelalderen som soldat på borgen. Det er fedt for både børn og voksne.

Når borgen er indtaget kan man nyde mad og drikke i det nærvedliggende brohus, hvor cafeen tilbyder mad og drikke og det lille museum giver et grundigt billede af den gamle borg.

Oplevelser:– Museum
– Historie
– Natur
– Udsigt
Åbningstider (Brohuset):Se åbningstider her
Mere info:Se mere information her
Information om Hammershus Borgruin

Opalsøen ved Hammerknuden (Foto: Ferieogborn.dk)

Opalsøen

Trænger i til at få adrenalinen til at pumpe lidt hurtigere – Så er en tur til Opalsøen helt oplagt. Her kan man bade i det gamle granitbrud, som i dag er fyldt op med 10 meter blåt vand.

Søen er indbydende som den ligger midt mellem klipper og skøn natur. Her kan man tage et udspring fra klipperne fra 6-7 meters højde eller tage en tur med den efterhånden berømte 290 meter lange tovbane.

Tovbanen starter fra ca. 50 meters højde og fører dig 290 meter langs søen, hvorefter man lander med høj fart i søen. En eftertragtet tur for vovehalse 😉

Oplevelser:– Udspring
– Badning
– Ekstremsport
– Natur
Åbningstider (Tovbanen):Se åbningstider her
Mere info:Se mere information her
Information om Opalsøen

Adventure Golf på Sannes Familie Camping (Foto: Ferieogborn.dk)

Adventure Minigolf

Minigolf er en aktivitet som kan samle hele familien. Derfor har vi også valgt at tage minigolf med på denne liste. For når spillet først er sat igang er der sjældent nogen i familien der ønsker at give sig uden kamp 😉

Minigolf er et spil hvor børn og voksne kan dyste imod hinanden på nogenlunde lige vilkår.

Minigolf kan spilles flere steder på Bornholm, men vi har dog udvalgt adventure minigolfbanen på Sannes Familiecamping, da denne er flot lavet og giver mulighed for 18 huller med broer, sandgrav og vandgrav.

Oplevelser:– Minigolf
– Spil
Åbningstider:Se åbningstider her
Mere info:Se mere information her
Information om Minigolf på Sannes Familiecamping

Pandekagehuset i Gudhjem (Foto: Ferieogborn.dk)

Gudhjem

Der er mange små hyggelige byer på Bornholm. Gudhjem er dog alligevel noget helt specielt, da den charmerende lille by er bygget på klipper og ligger, som en middelhavsby, i etager ned mod vandet.

Byen snor sig ned ad klipperne med små hyggelige gader og masser af spisesteder, som hver især byder på deres helt egne specialiteter.
Nyd en tur i pandekagehuset, en tapas (også for børn) på restaurant Spektakel, en sol over Gudhjem på Røgeriet eller blot en kølig drik imens i nyder indtrykkene og livemusikken på havnen.

Gudhjem byder også på flere specialbutikker, hvor man kan købe alt fra krøllebølle bamsen og andre turist ting til hjemmelavede karameller og unika glas og kunst.

Det er også fra Gudhjem man kan tage på en sejltur langs kysten eller en tur til Christians Ø.

Oplevelser:– By
– Restauranter
– Natur
– Sejltur
– Christians Ø
M/S Thor Fartplan:Se åbningstider her
Mere info:
Information om Gudhjem

Ekkodalen på Bornholm (Foto: Ferieogborn.dk)

Ekkodalen

Ekkodalen er kendt som stedet hvor man kan få lov at råbe uden at mor og far bliver sure 😉
Smeltevand har dannet dalen for millioner af år siden, hvilket giver mulighed for at opleve de høje klipper og den skønne natur i dag.

Ekkodalen er et smukt sted, som giver mulighed for at gå en tur op i det klippefyldte landskab, som består af gamle vikingeborge og naturstier som man kan følge.

Det er også tæt ved Ekkodalen at man kan finde Bornholms højeste punkt (Rytterknægten) hvor man kan komme op i tårnet på toppen og nyde udsigten ud over Bornholm. Det er også herfra man kan benytte de mange mountainbike spor ned igennem skoven.

Et fedt område for børn og voksne der er friske på en gå eller cykeltur i et anderledes landskab.

Oplevelser:– Natur
– Udsigt
– Historie
– Klipper
Åbningstider:Altid åbent
Mere info:Se mere information her
Information om Ekkodalen

Spørgsmål og svar om oplevelser på Bornholm for børn

Børnevenlige oplevelser på Bornholm

– Rovfugleshow
– Adventure Minigolf
– Balka strand
– Opalsøen (Skal kunne svømme)
Se flere oplevelser på Bornholm her

Seværdigheder på Bornholm for børn

– Hammers Borgruin
– Ekkodalen
– Bornholms Middelaldercenter
Se flere oplevelser på Bornholm her