Anmeldelse – Südsee Camp

Anmeldelse – Südsee Camp

februar 16, 2024 1 Af Helle Jensen

Ferie til Südsee Camp i Tyskland – En ferie med børn på Südsee Camp i det nordtyske område Wietzendorf, er en sikker investering for alle børnefamilier med børn i alle aldre. Campingpladsen Südsee Camp rummer udfordringer og ting at gøre for alle – også de voksne. Derudover er stedet yderst velholdt, hvilket gør opholdet til en sand fornøjelse. Vi vil til enhver tid anbefale denne campingplads – campist eller ej!

Tip: Du kan spare penge ved at booke dit ophold direkte hos campingpladsen. (Det er ikke nødvendigt at kunne snakke tysk – alt kan klares online)
Book ophold på Südsee Camp her

Husk: Det er vigtigt at have styr økonomien før du bestiller din rejse til Südsee – Du kan benytte vores guide til at lave dit eget rejsebudget her.

Området Südsee Camp

Südsee Camp er med sine boformer, aktiviteter og restauranter, meget mere end en blot endnu en campingplads.
Der er mulighed for at vælge imellem traditionel camping, hvor du kan medbringe egen campingvogn eller leje en allerede opstillet campingvogn på stedet. Der er også mulighed for at vælge at bo i et mobilehome, som efterhånden har indtaget de fleste campingpladser. Men på Südsee Camp har de taget skridtet videre og bygget en lille “by” som de kalder Sommarbÿ og som navnet antyder, er de stærkt inspireret af de svenske træhuse. Denne lille idylliske by består af 63 huse med 4, 6 eller 8 sovepladser.
Byen ligger i kanten af campingpladsen, således at der kun kommer biler forbi når beboerne skal frem og tilbage. Dermed kan man roligt lade selv helt små børn lege og cykle på vejen. De rolige veje på pladsen gælder i øvrigt de fleste bosteder og campingområder.

Legetårn på Südsee
Legetårn på Südsee

Badesø på campingpladsen

Centralt på campingpladsen er der opført en kunstig badesø, som giver mulighed for at nyde de varme sommerdage, som var man taget til en fin sydlandsk badestrand. Rundt om søen er der lavet en bred sandstrand, så børnene kan lave sandslotte og mor og far kan nyde solen og udsigten ud over den smukt beliggende sø.
På den ene side af badesøen er der lavet et område specielt for de mindre børn – Her er der en “bugt” med lavt vand, så børn kan soppe og bade uden at behøve at kunne svømme. I samme område er der opsat et stort populært legetårn med rutsjebaner i flere niveauer. Og skulle man være så uheldig at have glemt madpakken, så kan der købes mad, is og drikkevarer lige ved stranden. Badesøen er virkelig et hit på de varme dage.

Badesø i Südsee
Badesø i Südsee

Restauranter på campingpladsen

Hver aften i sommerperioden dufter det ved aftensmadstid af grillmad på hele campingpladsen. For er man på camping, så skal grillen selvfølgelig tages i brug 🙂
Men når glæden og forventningerne til den typisk lidt for gennemstegte grillmad har lagt sig, så byder Südsee Camp på hele 6 forskellige restauranter. Her kan der vælges imellem take away pizza, burgermad eller lidt finere a la carte restauranter med typisk tyske retter. Generelt er maden ganske fin og til rimelige priser på både mad og drikkevarer.

Aktiviteter på Südsee Camp

Südsee Camp rummer en masse aktiviteter – Vi har listet nogle op herunder.

 • Badeland
  Tropisk indendørs badeland med afdeling for de helt små børn og bølgebassin for de større, samt en udendørs udfordrende udendørs vandrutsjebane for de større børn.
  Der kan købes både enkelt billet af 3 timer eller dags eller hel uges billetter til hele familien [2 børn + 2 voksne i 5 dage koster ca. 55 euro]
  Hvis man under svømmeturen bliver sulten, så kan man i Kontiki-Baren købe fristelser til at stille appetitten.
 • Ridning
  Til campingpladsen er der tilkoblet et ridecenter – Mr. ED.
  Her er det muligt, at tilmelde sig hold med rideundervisning.
  Man skal være opmærksom på at det kun er tyske undervisere.
  Det er også en rigtig hyggelig tur blot at gå forbi og klappe hestene og købe en is på den ret så hyggelige beværtning – “die gäule kneipe”.
 • Hochseilgarten
  Er man mere til at få adrenalinen til at pumpe, kan jeg anbefale et besøg på Südsee’s hochseilgarten, som giver mulighed for at komme op i højderne. I 3 meters højde kan børn fra 110 cm blive udfordret over hængebroer og reb, mens børn og voksne over 135 cm kan udfordres i 6 meters højde med afsluttende rutchetur i frit fald.
 • Leje af cykler og mooncars
 • Rundtur på pladsen
  Få en rundtur på campingpladsen med en jeep-tur i Rappelkiste – børnene er især vilde med pausen ved tennisbanerne hvor der uddeles karameller
 • Minigolf
  Gennemført minigolf bane med udsmykning af palmer og gode baneforhold
 • Beachvolley
 • Tennis
 • Kreativ rum
  I Sommerby findes et aktivitetsrummet, hvor der kan males og skabes kreative værker i lange baner.
  I sommerperioden er der åbent hver dag i eftermiddagstimerne.
 • Og meget mere

– Aktiviterne er mange!

Rappelkiste på Südsee Camp
Rappelkiste på Südsee Camp

Hver uge laves der et program for hele den kommende uge, som typisk består af filmaften for børn, beachvolley og fodbold turneringer, børnediskotek og den ugentlige sommerfest/bålfest med liveoptræden på scenen og opstillede boder med ansigtsmaling, hårfletning, salg af div lysende ting, hotdogs og fadøl til de voksne – Det fungerer generelt rigtig godt.

Vær opmærksom på at badeland, ridning hos Mr. Ed og en tur på hochseilgarten koster ekstra at benytte.

Pladsoversigt Südsee Camp
Pladsoversigt Südsee Camp

Aktiviteter i nærheden

 • Heidepark
  Tæt på Südsee Camp ligger den berømte forlystelsespark Heidepark, som helt klart kan anbefales. (Heidepark er for både små og store børn.)
 • Hamborg
  Herudover kan det helt klart anbefales at kombinere en tur til Südsee Camp med en eller flere overnatninger i Hamborg – Du kan læse om vores anbefaling af Hamborg med børn her.
 • Lokal backofenfest
  Tæt på Südsee camp ligger den charmerende gård – Hof Flottwedel. Her afholder de hver sommer en bage-fest med hjemmebagt brød og kage, som kan købes og nydes i de til dagen opstillede siddepladser. Her kan det nydes til tonerne af de lokale spillemænd og til en kop kaffe eller øl. For børnene er der flere legepladser og gynger, samt åbent til staldene. Festen afholdes flere gange i løbet af sommeren.
 • Udflugter til teater og seværdigheder
  Südsee tilbyder også udflugter til Hamborg og omkringliggende seværdigheder – se mere her.

Transport

Südsee Camp ligger i Wietzendorf i Tyskland ca. 45 minutter syd for Hamborg. Dermed ligger det perfekt set fra danske besøgende, da det kun tager ca. 4-5 timer (uden kø) at nå frem. Den korte afstand giver god mulighed for familier som lider af køresyge og muliggør at få besøg af familie og venner til en enkelt overnatning.

BEDØMMELSE

BEDØMMELSE
88 100 0 1
Samlet bedømmelse af Südsee Camp
Samlet bedømmelse af Südsee Camp
88/100
Total Score
 • Børnvenlig
  98/100 Fantastisk
  Beskriver hvor godt er stedet for børn
 • Transport til stedet
  88/100 Super godt
  Beskriver hvor nemt det er at komme frem til stedet
 • Området generelt
  88/100 Super godt
  Beskriver hvor godt området/stedet er lavet/indrettet
 • Pris
  79/100 Meget godt
  Beskriver hvor dyrt eller billigt det er at komme ind og købe mad

FOR

 • Gode legepladser
 • Gode sanitære forhold
 • Godt badeland for børn
 • Masser af aktiviteter på pladsen
 • En kunstig børnevenlig badesø med god sandstrand

IMOD

 • Skal man andre steder end campingpladsen kræver det at man kører i bil