Oplevelser i København for børn

Oplevelser i København for børn

februar 14, 2022 0 Af Helle Jensen

Oplevelser i København for børn: Med to børn på 4 og 7 år, havde vi i længere tid snakket om muligheden for at tage dem med på en tur til Danmarks hovestad – København.
Diskussionen havde gået på om de begge var gamle nok til at få noget ud af turen. For hele ideen med turen var at det skulle foregår i “børnehøjde”, så de kunne få et godt indtryk af Danmarks største by.

For 2 år siden havde vi været på en succesfuld miniferie til Hamborg, hvor vi bland andet havde sejlet rundt i kano på kanalerne (Læs mere om turen til Hamborg her). Vi var derfor optimistiske om at denne tur til København med børn kunne opnå samme succes 🙂

LÆS OGSÅ: Museer i København

København er for børn

Da beslutningen var taget, begyndte vi at planlægge turen. Her fandt vi hurtigt ud af at København gemmer på enormt mange oplevelser for familier med børn. Der er de klassiske som Den lille havfrue, vagtskifte på Amalienborg og Tivoli – Men der er også en hel del attraktioner som ligger i S-togs afstand fra centrum.

Amalienborg
Amalienborg

10 gode attraktioner i København for børn

 • Nationalmusset
 • Frilandsmusset
 • Tivoli
 • København Zoo
 • Den Blå Planet
 • Bakken
 • Rosenborg Slot
 • Frederiksberg Slot
 • Rundetårn
 • Eksperimentariet

Find flere attraktioner og oplevelser i København for børn via Ferie og Børns kort – Du finder kortet her.

Vores planlagte oplevelser i København

Vi besluttede hurtigt at børnenes første møde med København skulle byde på nogle af de mest ikoniske attraktioner – men også et noget anderledes bud i form af Charlottenlund Fort og Frilandsmusset på vores dag 3. Årsagen hertil var at med 2 intensive dage i en pulsrende storby, så ville både børn og voksne trænge til plads og ro på dag 3.

Vores 3 dages program kom derfor der at se således ud.

Dag 1

 • Den lille havfrue
 • Kastellet
 • Vagtskifte på Amalienborg
 • Frokost på Nyhavn
 • Havnerundfart
 • Strøget

Dag 2

 • Rundetårn
 • Tivoli

Dag 3

 • Charlottenlund Fort incl. en dukkert i havet
 • Frilandsmuseet

Kastellet og Den lille havfrue

Vores første dag i København startede med en tur med s-toget til Østerport station. Herfra gik vi turen ud til Den lille havfrue. For nok er havfruen en lille og enormt udsat skulptur, hvis omdømme er noget mere prangende end oplevelsen af at stå og kigge på den. Men vi synes alligevel at H.C. Andersens historie om den lille Havfrue er så stærk at det vil være en oplevelse at se Den lille havfrue med egne øjne.

Den lille havfrue på Langelinie
Den lille havfrue på Langelinie

Og ja – det er ikke det store sus. Men det er alligevel en god start på den fantastiske gåtur fra Den lille havfrue og igennem Kastellet og videre imod Amalienborg. For er der noget der kan fange opmærksomheden for vores 7 årig dreng – så er det historier om gamle dage, hvor Danmark skulle kunne beskytte København. Og det er bare noget andet at stå lige midt i historien ifht. at kigge billeder i en bog.

Så et par timer med Eventyr og Danmarkshistorie – krydret med en tur på legeplads – Så er dagen godt igang med højt humør fra børn og voksne 🙂

Vagtskifte på Amalienborg

Turen fra Langelinie stopper for vores vedkommende ved Amalienborg, hvor tiden nu nærmer sig kl. 12.00. På Amalienborg betyder det vagtskifte for garderne der passer på vores dronning.

Vores pige på 4 er en pige med stort P – hvilket betyder at alt der har noget med prinsesser, slotte og dronninger at gøre, har hendes fulde opmærksom. For vores dreng på 7 er det helt klart de flotte garder der marcherer der trækker. Så for vores familie var det stort at se vagtskifte – Også selvom ventetiden kan være lidt lang for børn. Dette er helt sikkert et minde som sætter sig fast hos børnene og noget som vores søn stadig snakker om.

Vagtskifte på Amalienborg
Vagtskifte på Amalienborg

Eneste minus ifølge vores søn er at soldaterne havde sorte jakker på, når nu alle billeder og figurer er røde! 😉

Nyhavn

Efter vagtskiftet på Amalienborg går vi stille videre til Nyhavn. Her finder vi et spisested, som efter ønske fra børnene, tilbyder smørrebrød med frisk fiskefilet. Nyhavn er generelt et dyrt sted, hvor man 100% sikkert betaler overpris for både mad og drikkevarer. Men det er også et sted som emmer af stemning, hygge og historie. Et sted som drager både børn og voksne med alle skibene der ligger til kaj og den hyggelige udeservering.

Nyhavn på en sommerdag
Nyhavn på en sommerdag

Vi satte os til rette hos Nyhavns Færgekro som kunne tilbyde smørrebrød med fiskefilet til børnene og stjerneskud til de voksne. Vi oplevede at maden var god og servicen i top 👍
Ventetiden til maden var klar blev benyttet til at kigge lidt nærmere på de flotte skibe i havnen, samt oplevelsen af de mange mennesker der passerer forbi. 2 ting der på denne solskinsdag til fulde kunne afløse det legerum vi plejer at prioritere når vi spiser ude med vores børn. 😉

Havnerundfart med børn

Med maverne fyldte er vi nu klar til at tage på havnerundfart med turistbådene for enden af Nyhavn. For efter en formiddag hvor vi havde gået meget, ville vi nu, stille og roligt, kunne opleve København fra vandsiden.

Kanalrundfart i København for børn
Kanalrundfart i København for børn

Jeg skal være ærlig og sige at vi havde været lidt nervøse for at tage 2 mindre børn med på havnerundfart i 60 minutter. For hvis turen i deres øjne ikke levede op til forventningerne, så kan 60 minutter godt virke meget lange for børnene – men helt sikkert også for os som forældre!
Men disse bekymringer var heldigvis hurtig væk, for det viste sig at turen var en super god oplevelse for både børn og voksne.

Turen starter ved Nyhavn og går først forbi de gamle danske krigsskibe og videre forbi den lille havfrue. Herefter går turen tilbage forbi de nyere flotte bygninger, som den sorte diamant og Mærsk hovedsædet – også kaldet for “huset med de blå øjne”, hvilket bedst opleves fra vandsiden.
Herefter går turen med Christianshavns kanal, med de mange husbåde og videre forbi Christiansborg slot og retur til Nyhavn. En super flot og spændende tur, som fortæller en masse om Københavns historie.

Engageret i guide på Kanalrundfart i København
Engageret i guide på Kanalrundfart i København

Med på turen var en guide, som i den grad levede op til forventningerne. Vi fik fortalt og opfrisket en masse historiske anekdoter fra de forskellige dele af havnen på en god og enormt engageret facon. Både børn og voksne var totalt solgt!
Historien om en trold der bor under en af broerne i Christianshavnskanal fik begge børn helt frem i sædet – De fik også lov til at hilse på ham for enden af broen, hvor der er en fin tegning af ham på muren 🙂
Der er flere forskellige firmaer som tilbyder havnerundfart og prisen på disse varierer en del. Vi valgte en af de dyrere – faktisk noget tilfældigt. Men det var hver en krone værd!

TIP: Husk at booke turen et par timer i forvejen, da ventetiden kan være langisær i skoleferien.

Rundetårn er også for børn

Dag 2 startede vi omtrent hvor vi sluttede dag 1. Vi stod denne gang af ved Nørreport og gik mod Rundetårn. Et tårn som er blevet et varemærke for Christian d. 4 og ikke mindst for København. For her har flere store videnskabsmænd tilbragt en stor del af deres tid med at se på stjerner og gøre store opdagelser.
Vi betalte ved indgangen og kunne herefter begive os ud på turen op i tårnet.

Rundetårn set udefra
Rundetårn set udefra

Rundetårn står som en del af den smukke Trinitatis kirke – Tårnet er næsten 42 meter højt, hvor det er muligt at nyde udsigten fra tårnets udsigtsplatform i ca. 35 meters højde. Når man som vi har oplevet udsigten fra Eiffeltårnet – som til sammenligning er 324 meter højt – så kan de 42 meter lyde lidt trist set i den sammenligning. Det er dog på ingen måde en helt fair sammenligning, for Rundetårn har sin helt egen charme og historie. Gangen op til tårnet er lavet som en spiralformet gang belagt med mursten. >>Historien lyder at den russiske Tsar, Peter den store, besøgte København i 1716 og red i karet hele vejen op i Rundetårn<<

Vores tur op til toppen af Rundetårn gik dog til fods, hvilket til vores overraskelse var en ren fest for de friske børn. For gangen op til tårnet byder på flere gemmesteder hvor 2 kreative børn hurtigt finder ud af muligheden for at overraske sine forældre 🙂

Rundetårn med børn
Rundetårn med børn

På vejen op til toppen kommer vi forbi Bibliotekssalen, hvor der på dette tidspunkt var en udstilling om H.C. Ørsted. Denne udstilling var dog henvendt mere til det voksne publikum, så på denne dag hvor København skulle vises i børnehøjde, begiver vi os hurtigt videre til udsigtsplatformen.
Du kan se den aktuelle udstilling i Bibliotekssalen her

Da vi når udsigtsplatformen viser der sig en helt fantastisk udsigt ud over København. Selvom tårnet ikke er 324 meter højt, så er udsigten stadig super fin. Her kan vi nyde udsigten over København på solskinsdag. Og endda kigge ud på vores næste mål -> Tivoli.

Tivoli I København

Efter en tur i Rundetårn og middagsmad på Gråbrødre torv er vi nu klar til dagens helt store udflugtsmål – Tivoli.

Tivoli København
Tivoli København

Den gamle forlystelsespark fra 1843 står som en af de mest ikoniske forlystelsesparker. Ikke bare i Danmark, men i hele verden.
Det er derfor med stor forventning om endnu en positiv oplevelse i København, at vi nu skal tilbringe de næste mange timer i den gamle park.
Som familie har vi de seneste år besøgt en hel del forlystelsesparker. Men der er alligevel noget helt specielt ved Tivoli i København. Parken er utrolig velholdt og lige meget hvor man kigger hen er der fyldt med blomster, smykke bygninger og udfordrende forlystelser.

Udsigt fra ballongyngerne i Tivoli
Udsigt fra ballongyngerne i Tivoli

Børnene finder hurtigt frem til de første forlystelser, hvor vi som forældre skiftes til at blive rundtosset i de mange forlystelser.
Eftermiddagen flyver afsted, med ture i ballongynger, minen, flyvemaskiner og ikke mindst på den store flotte Rasmus Klump legeplads. Har i mindre børn, så husk at sætte god tid af til denne legeplads, da der let kan gå et par timer her!

Rasmus Klump legeplads i Tivoli
Rasmus Klump legeplads i Tivoli

Dagen afsluttes med mad på Tivoli spisestedet “Grøften”, hvor serveringen er nærværende og børnevenlig.
Alt I alt en super god – men også hektisk, stressende og hård – dag i Tivoli.

Vær dog opmærksom på at en tur i Tivoli er en super oplevelse for hele familien, men det er også et dyrt valg.

Tip: Ved at købe 2 turbånd til et barn, kan barnet medbringe en vilkårlig voksen. Dermed behøver de voksne ikke turbånd.

Charlottenlund Fort

Det er svært at besøge en gammel by som København, uden at komme omkring historien. Og det er også gældende for det første udflugtsmål på vores 3. dag i København.
For efter 2 dage med fuld knald på indtryk og oplevelser i centrum af København, har vi nu bevæget os lidt nord på til Charlottenlund Fort.
Charlottenlund Fort er et stykke historie fra slutningen af 1800-tallet, som blev bygget for at kunne forsvare København imod fjender fra havet. Oprindelig bygget med 12 habits kanoner, som stadig står der den dag i dag.

Habitskanoner på Charlottenlund Fort
Habitskanoner på Charlottenlund Fort

Fortet blev dog nedlagt i 1932 og fungerer nu som et minde om historien. En sjov lille detalje er dog at stedet i dag også benyttes som campingplads. Så hvis i har teltet med og vil campere helt unikt i skøn natur, så er dette et oplagt sted.

Charlottenlund Strandpark på en sommerdag
Charlottenlund Strandpark på en sommerdag

Efter at have bemandet kanonerne, gik vi videre ned på den fine og velholdte Charlottenlund strandpark, som ligger i forlængelse af fortet. Her kunne vi tage en dukkert fra badebroen og herefter spise en velfortjent is i sommervarmen.

Frilandsmuseet

Som sidste oplevelse i København for børn i denne omgang begiver vi os videre til Frilandsmuseet i Lyngby.

Du kan læse mere om vores tur til Frilandsmuseet her

Turen til Frilandsmusset på denne 3. dag, har vi valgt for en oplevelse med lidt mere ro på, hvor der er god plads til opfyldelse for vores børn.
Og her passer Frilandsmuseet helt perfekt. Området er stort, med masser af plads og natur omkring os.

Frilandsmuseet i Lyngby
Frilandsmuseet i Lyngby

Frilandsmuseet består af gamle gårde fra forskellige tidsaldre og egne af Danmark. Hver især fortæller de en del af Danmarks historien. Flere af de gamle huse er bemandet af folk der udfører arbejdet på samme måde som i gamle dage. Vi oplever bl.a. pottemageren og smeden i arbejde 🙂

Der er gang i smedjen på Frilandsmuseet
Der er gang i smedjen på Frilandsmuseet

Herudover blev vi underholdt i Frøsnapperbyen med teater om gummitarzan, sæbekassebiler, gamle biler og meget mere. Og inden vi fik set det hele var tiden gået og museet lukket 🙂

En helt igennem god afslutning på vores 3 dage i København.

Transport med City Pass

Transport rundt i København fungerer super godt. Her er der mulighed for at købe et City Pass som giver mulighed for at benytte bus, tog og metro ubegrænset i den periode City Pass er købt til. Vær opmærksom på at børn under 12 år rejser gratis med en voksen.
Busser, s-tog og metro kører stort set konstant, således er det nemt at komme rundt imellem de forskellige attraktioner i hovedstadsområdet.

Anbefaling af København for børn

København er en fantastisk by som i høj grad lever op til sin status som Danmarks hovedstad! Og København byder samtidig for gode oplevelser for børn. Vi havde 3 dage i Hovedstaden med vores to børn på 4 og 7 år og det gik præcis som vi havde håbet. Både børn og voksne havde en god tur, hvor vi efterfølgende var fuld af indtryk og faktisk i flere dage efter snakkede om de gode oplevelser vi havde haft.

Det eneste der trækker noget ned er prisen for at være i København. Godt nok er entrepriserne til de fleste attraktioner rimelige. Men vælger i en middag i Nyhavn, turkort til Tivoli eller en kop kaffe på strøget – Ja, så ligger prisen desværre helt i top 🙁

Men der er et hav af muligheder for familier med børn i København. Og vi kan til enhver tid anbefale et eller flere besøg til hele Danmarks fantastiske hovedstad.

BEDØMMELSE

København
83 100 0 1
Samlet bedømmelse af København med børn
Anmeldelse af København
83/100
Total Score
 • Børnevenlig
  95/100 Fantastisk
  Beskriver hvor godt er stedet for børn
 • Transport til stedet
  90/100 Super godt
  Beskriver hvor nemt det er at komme frem til stedet
 • Området generelt
  100/100 Fantastisk
  Beskriver hvor godt området/stedet er lavet/indrettet
 • Pris
  47/100 Nogenlunde
  Beskriver hvor dyrt eller billigt det er at komme ind og købe mad

FOR

 • Mange gode seværdigheder
 • Kort afstand imellem seværdigheder
 • Masser af historie
 • København er en smuk by

IMOD

 • Mange mennesker
 • Prisen for mad og drikke i København kan være en dyr fornøjelse