Solcreme til børn: Her er 10 gode råd

Solcreme til børn: Her er 10 gode råd

april 22, 2020 0 Af Helle Jensen

Solcreme til børn er en vigtig ting at huske!
Det gælder selvfølgelig om sommeren når solen varmer aller mest, samtidig med at vores børn leger i shorts og t-shirt. Men faktisk er det vigtigt at benytte solcreme hele året. Vi har samlet 10 gode råd om solcreme til børn, samt et godt tip, så børnene nemt selv kan hjælpe med at tage solcreme på – se mere længere nede i artiklen..

I foråret er UV strålerne fra solen ofte meget skarpe og det er derfor vigtigt at børnene får solcreme i ansigt og på hænderne inden de sendes afsted til børnehave og skole. Desværre er det også på denne årstid, at vi er slemme til at glemme det indtil vores børn kommer hjem og er helt krebsefarvet i ansigtet 😉
Børn er dog ofte gode til selv at huske os voksne på det – Vi har derfor et godt tip til at få børnene til selv at kunne hjælpe med at smøre solcreme på.

TIP: Lav nemt en børnevenlig solcreme til dit barn

Så lang tid tager det at lave: 10 minutter

sådan laver du en børnevenlig solcreme ☀️

 1. Gem din tomme roll-on deo.

  Tag låget af og skyl den godt indtil den er helt ren.Rengøring af roll-on til børnevenlig solcreme

 2. Fyld den op med solcreme.

  Tag din flaske med solcreme (husk god kvalitet med minimum faktor 50) og fyld din gamle roll-on op med solcremen.Opfyldning til børnevenlig solcreme

 3. Sæt proppen på igen og den nye børnevenlige solcreme er klar.

  Med roll-on solcreme er det nu nemt for et barn selv at påføre solcreme på ansigt, hænder og arme.Lav din egen solcreme til børn

En børnevenlig solcreme giver dit barn mulighed for at være med til at få solcreme på hver dag, når solen er fremme. Og når dit barn kan deltage bliver det pludselig ikke en pligt, men en leg. Dette kan medvirke til at solcremen kommer på når det er nødvendigt.
En roll-on solcreme kan også nemt ligges i skoletasken, så dit barn har mulighed for at benytte den i løbet af dagen i skolen – Det er nemt 🙂

10 Gode råd om solcreme til børn

 1. Find en solcreme som er nem at smøre ud.
  Det er vigtigt at en solcreme til børn er tyk og dækkende, men samtidig nem at smøre ud og let trænger ind i huden.
 2. Skal beskytte mod UV-A og UV-B stråling.
  For at beskytte optimalt er det vigtigt at solcremen virker både imod UV-A og UV-B stråler. Har man i et produkt en UVA beskyttelse, der svarer til mindst en tredjedel af UVB beskyttelsen, må et firma påføre produktet UVA. Sørg derfor altid for at produktet du køber er mærket med UVA.
 3. En solcreme til børn skal være minimum faktor 50.
  Det er ikke mål for børn at blive brune i solen. En faktor 50 blokerer for 98% af solens UV-stråling, hvilket giver den optimale beskyttelse.
 4. Brug nok solcreme.
  En hovedregel er at der skal bruges én håndfuld solcreme til én krop. Til et barn svarer det ca. til 20 ml. pr. gang.
 5. Smør solcreme på i god tid.
  Det er vigtigt at solcremen smøres på i god tid, så solcremen får tid til at trænge ind i huden inden du sender dit barn ud i solen. (Ca. 10 minutter før)
 6. Efter en tur i vandet skal der solcreme på igen.
  Har I været en tur i vandet, svedt eller tørret med et håndklæde er effekten af solcremen forringet og der skal derfor smøres igen.
 7. Solcremens effekt falder i løbet af dagen.
  Vær opmærksom på at solcremen ikke holder hele dagen, så smør gerne flere gange i løbet af dagen.
 8. Find en børnevenlig solcreme.
  Det er vigtigt at du vælger en solcreme til dit barn som ikke indeholder parfume.
 9. Suppler altid med solhat til de mindste børn.
  Til de mindste børn er solcreme ikke altid nok. Husk at supplere med solhat, UV dragt og skygge.
 10. Er din solcreme udløbet på dato falder faktortallet.
  En solcreme holder typisk 12 måneder efter åbning. Så har du en solcreme tilbage fra sidste år skal du være opmærksom på at du ikke længere kan regne med faktortallet. Det samme sker hvis du udsætter solcremen for høj varme, feks. i handskerummet i varm bil. Er du i tvivl, så køb en ny.

5 hurtige om solcreme til børn

Hvornår skal man bruge solcreme?

Hele familien skal bruge solcreme når solen er fremme. Vær specielt opmærksom på at få solcreme på dine børn. Da børn ikke selv husker det.

Hvilken factor skal en solcreme til børn have?

En solcreme til børn skal altid have faktor 50! Børn skal ikke være i solen for at blive solbrun – De skal være udenfor for at lege.

Kan en solcreme holde hele dagen?

En solcreme kan ikke holde hele dagen og solcreme til børn kan ikke holde hele dagen. Effekten af solcremen aftager i løbet af dagen. Så husk at smøre solcreme på dine børn flere gange om dagen.

Skal man bruge solcreme til spædbørn?

Spædbørn skal have solcreme på når de opholder sig i solen. Husk at vælge en solcreme uden parfume. Derudover er det en god ide at supplere med en solhat, uv-dragt og skygge 🙂

Kan man bruge en solcreme efter udløbsdato?

Effekten af solcreme aftager langsomt med tiden og du kan derfor ikke bruge en solcreme der er udløbet. Så husk at tjekke udløbsdatoen inden solcremen benyttes.