REJSEBUDGET

Rejsebudget

Hvad koster din ferie reelt?
Få hjælp til at lave dit rejsebudget og feriebudget her.

Husk at lave rejsebudgettet inden ferien bestilles, således kan du og familien tage på ferie uden bekymringer om økonomien. Så undgå at blive negativt overrasket når bankkontoen tjekkes efter en god ferie – Få lavet dit eget rejsebudget!

Ligemeget om ferien går til Disney Land, Camping, Skiferie eller til lande som Østrig, Tyskland, Frankring og Spanien, så kan du benytte dette skema til at udregne den samlede pris på din rejse.

Udfyld skemaet herunder og få det totale overblik med dit personlige rejsebudget.


]

Sådan udfylder du skemaet

 • Udfyld antal personer og antal feriedage – Dette bruges til at udregne udgifter til mad og drikke på rejsen.
 • Udfyld rejsens pris – dvs. den pris du skal betale for dit ophold.
 • Transportudgifter udregnes efter hvor mange kilometer du har til din destination – benyt evt. google maps for at finde afstanden.
 • På nogle destinationer skal du være opmærksom på om du skal betale for parkering – mange hoteller, skisportssteder, campingpladser m.v. tager betaling for parkering.
 • Går turen til gennem Østrig, Schweiz og Frankrig skal du betale vejafgift – det kan hurtigt løbe op.
 • Ekstra rejseomkostninger som rengøring, adgangskort til lift, badeland eller udgifter til udflugter er vigtige at få med da det kan være en betydelig post på feriebudgettet.

Find eksempler på rejsebudget lavet for 3 forskellige ferier her

Lav rejsebudget og bliv glad :)
Følelsen efter at du har lavet rejsebudget

Info om Rejsebudget

Det er vigtigt at have et klart overblik over sine udgifter. Dette gælder ikke blot med de faste udgifter der kommer hver måned. Men i høj grad også der skal foretages større investeringer som for eksempel en ferie.

Vi har lavet et nemt og overskueligt rejsebudget, så i kan bestille jeres drømmeferie med god ro i maven, uden at komme hjem til et stort minus på kontoen som der skal betales af på.

Få mere information til at lave dit rejsebudget her


Hvordan laver man et rejsebudget?

Det er vigtigt at medtage alle udgifter der er direkte relateret til din rejse. Rejsens pris, Transportudgifter, mad og drikke under rejsen m.m.

Hvad koster rejsen med alle udgifter medregnet?

Uden et rejsebudget er der større risiko for at der vil være uforudsete udgifter som gør ferien dyrere end forventet.

Hvorfor er det vigtigt at medtage alle udgifter?

Uden alle udgifter vil ferien blive dyrere end du måske havde forventet og du kan risikere at du og familien ikke har råd til den ønskede rejse.

Hvad er et rejsebudget?

Et budget er et samlet overblik over udgifter direkte relateret til den ønskede ferie.

Hvad er forskellen på et rejsebudget og et feriebudget?

Rejsebudget giver overblik over en specifik rejse – hvor et feriebudget er det samlede budget du har til rådighed i løbet af en periode (feks. 1 år).


Gør familien en god tjeneste og giv jer selv et samlet overblik over rejsens omkostninger. Det er ikke rart at gå rundt på ferien med ondt i maven over det overtræk ferien trækker med sig.
Du kan sammenligne det med at mange mennesker har råd til en gammel Porsche, men de færreste har råd til at få den på værksted 😉
Sådan er det også med rejser – Måske har du råd til at booke flybilletten til Monaco, men har du råd til at leve og bo der?
Så husk nu det – lav rejsebudget !

Har du brug for inspiration til din næste ferie – find inspiration her

Eifeltårnet I Paris
Eifeltårnet I Paris

Lav dit eget rejsebudget

Har du brug for at lave et mere udspecificeret rejsebudget, så er det meget nemt. Du skal samle alle forventelige udgifter og ligge dem alle sammen. Den samlede sum angiver dermed den totale pris for rejsen.

Husk disse udgifter når du laver dit rejsebudget

 • Rejsens pris (ved pakkerejse)
 • Udgift til hotel, campingplads, feriecenter eller lignende
 • Transport – som f.eks. benzin eller diesel
 • Flybilletter (husk evt. ekstrapris til bagage eller lignende.)
 • Leje af ski
 • Liftkort
 • Leje af tagboks
 • Parkeringsomkostninger (på hoteller og lufthavn koster det ofte penge at parkere)
 • Vejafgifter (f.eks. storebæltsbroen og Vignette i Østrig)
 • Mad og drikke (Dette er en større post – og kan derfor ofte overraske)
 • Rengøring
 • Turistskat
 • Udgifter til leje af børnestol, klapvogn eller andre børneting.
 • Pris for tilmelding til udflugter (typisk via charterrejser)
 • Udgifter til ture til attraktioner
 • Udgifter til Bus eller tog
 • Tøj
 • Indkøb på rejsen
 • Leje af liggestole (Typisk for rejser til solrige strande)
Vatikanet, Rom
Vatikanet, Rom

Derfor skal du lave rejsebudget

Sørg altid for at få lavet et rejsebudget – inden du bestiller familens drømmerejse. For uden et rejsebudget (eller feriebudget) kan du risikere at komme hjem med et stort minus på jeres ferieopsparing!

Ved at lave rejsebudget (benyt evt. ovenstående rejsebudget skema) giver det overblik over de forventede udgifter til rejsen. For selvom det måske lyder fristende med en skiferie for hele familen til alperne for kr. 20.000,- så husk lige på at der kommer transport, parkering, mad på pisten, leje af ski og meget mere oveni denne pris.
Det samme gør sig gældende med sommerferien, hvor det kan lyde fantastisk med en all-inclusive pakkerejse til Mallorca for hele familien til kun 20.000,-, hvor hvad kan overraske den samlede pris når nu det er all-inclusive. Men igen skal man huske at der kan komme fler udgifter oveni – det kunne være parkering i lufthavnen, leje af liggestole, drikkevarer til maden, ture med rejsebureauet, toldfrit indkøb i lufthavnen, restaurant besøg med mere.

Så formålet med at du skal lave rejsebudget er dermed at du får et overblik over rejsens faktiske pris. Der vil sandsynligvis altid være uforudsete udgifter eller at familien spontant agerer anderledes end planlagt hjemmefra. Men rejsebudgettet giver dig alligevel et nogenlunde overblik over der forventede udgifter. Dermed kan du i god til spare penge op til hele rejsen og dermed undgå at komme hjem til røde tal på bankbogen 🙂

Se betydningen er ordet budget – her

Alle kan lave et feriebudget

Ordet budget kan virke lidt kedeligt og som noget der er forbeholdt bogholdere, revisorer og andre talknusere. Men sådan behøver det ikke være. Det handler mere om at hoppe ud i det og komme igang med at lave rejsebudgettet.

Du kan benytte Ferie og Børn’s skema til at lave familiens feriebudget eller du kan gøre det selv. Der er flere gode værktøjer til at liste udgifterne overskueligt op – Det kan være Excel eller hvis du bruger en Mac, så hedder det Numbers. Disse værktøjer er effektive og nemme at benytte.

Lav rejsebudget selv

Her er en kort oversigt over hvad du skal gøre for at lave et rejsebudget:

 1. Find den ønskede rejse
 2. Skriv prisen for rejsen ned
 3. Undersøg hvordan i kommer frem til destiantionen
 4. Undersøg hvad der følger med i rejsens pris
 5. Få overblik over ekstraudgifter – se evt. listen ovenfor
 6. Noter alle ekstraudgifter
 7. Læg alle tallene sammen og du har lavet rejsebudgettet 🙂

God fornøjelse og god ferie 🏖