Ekkodalen

Ekkodalen

juli 28, 2021 Slået fra Af Naturen i Danmark
Brugernes bedømmelse af Eckodalen
Sending
User Review
4.5 (2 votes)

Ekkodalen er en dal der er opstået for millioner af år siden af smeltevand. Dette har skabt en dal med en stor klippevæg gennem dalen i den ene side. Ekkodalen hed oprindeligt Kodalen – Men en korttegner for mange år siden, rettede det til Ekkodalen, hvilket giver meget god mening 🙂

Find flere gode oplevelser på Bornholm her

Området ved Ekkodalen

Området ved Ekkodalen giver gode muligheder for at følge de mange vandreruter. Der er flere ruter som er markeret, således er det meget let at finde rundt i det skønne naturrige område.

I området ligger der 2 vikingeborge (Gamleborg og Lilleborg). Disse 2 borge ligger i kort gåafstand fra Ekkodalen og Rytterknægten og giver mulighed for at gå rundt på de gamle borgmure og forestille sig hvordan vikingerne har boet og levet her for mange år siden.

Der er også mulighed for at gå igennem skoven via en spændende og udfordrende rute, som fører helt op til Rytterknægten. Her kan man købe mad og drikke og nyde udsigten.

Efter en tur i den skønne Bornholmske natur skal i ikke snyde jer selv for et besøg hos Ekkodalshuset. Denne restaurant er specielt kendt for deres servering af tarteletter, men også andre dele af menukortet kan bestemt anbefales. Husk at bestille bord i forvejen, da der i sommerperioden kan være mange der gerne vil spise.

Rytterknægten – Tårnet på Toppen af Bornholm

Mindetårnet ved Rytterknægten (Foto: Ferieogborn.dk)
Mindetårnet ved Rytterknægten (Foto: Ferieogborn.dk)

Rytterknægten er Bornholms højeste punkt. På toppen finder man en hyggelig cafe og et tårn, som er gratis at komme op i. Tårnet er oprindelig bygget i 1856 til minde om et besøg af kong Frederik d. 8 og grevinde Danner.
I 1899 var man dog nødt til at forhøje tårnet med en stålkonstruktion, da træerne havde vokset sig så høje at udsigten fra tårnet var gemt bag træerne. Med ståltårnet er Kongemindet 186 meter over havets overflade og giver dermed en god udsigt ud over Bornholms fantastiske natur.

Fra Rytterknægten og ned igennem skoven finder man et væld at mountainbike ruter. Det er derfor meget populært at tage cyklen med på toppen og køre på de mere eller mindre udfordrende ruter igennem den store skov der omkranser området ved Rytterknægten og Ekkodalen.

Find vej og parkering

Ekkodalen ligger stort set i midten af Bornholm, hvilket gør det nemt at komme til i bil eller på cykel. Der er flere muligheder for parkering – Der er god mulighed for at parkere lige ved Ekkodalen og restauranten Ekkodalhuset eller man kan parkere på Bornholms højeste punkt, ved Rytterknægten og gå turen ned til Ekkodalen.

Se kortet herunder

Ekkodalen
Ekkodalsvejen 6
3720 Aakirkeby
Danmark