10 tips til efterårsferie med familien

10 tips til efterårsferie med familien

september 9, 2023 0 Af Helle Jensen

Efterårsferie med familien: Efteråret er godt i gang, men uanset hvad vejret byder på, så er det en årstid, hvor man kan fortage sig mange hyggelige ting med familien. Langt de fleste byer i Danmark byder i efterårsferien med aktiviteter for børnefamilier.

Her er udvalgt 10 tips til efterårsferie som kan opleves flere steder i Danmark. Flere af de udvalgte oplevelser kan give inspiration til efterårsferien med børn. De fleste bor ikke langt fra skøn natur, handelsliv og masser af ildsjæle – Det giver mulighed for mange sjove aktiviteter både ude og inde for hele familien.

10 tips til efterårsferie med familien

  • Rundtur med vægterne
  • Kanotur
  • Mountainbike / Cykeltur
  • Legeplads
  • Naturoplevelser
  • Lav æblemost
  • Svømmehal
  • Bowling
  • Skaterbane med løbehjul og skateboard
  • Attraktioner for børn
Juelsminde Naturlegeplads (Foto: Ferieogborn.dk)
Juelsminde Naturlegeplads (Foto: Ferieogborn.dk)

Info om efterårsferie med familien

Tur med vægterne

En tur med de lokale vægtere giver altid nogle spændende historier om gamle dage.

I Køge, Faaborg, Odense, Ribe og mange andre ældre byer med en lang histore, er der byvandring med vægteren. Her fortælles gamle historier om folk og bygninger, fortalt i børnehøjde. Ved byvandringen følger man med en guide rundt i de gamle hyggelige gader ved tusmørkets frembrud. Guiden vil også fortælle, hvordan det var at leve i en tid, hvor gaderne lå mørke hen, fordi der ikke var gadelamper i byen. Undervejs får man også fortællinger om vægterens rolle i samfundet krydret med vægtersange. Læs mere om hvordan byvandringen med vægterne kan gå til.

Kanotur

En kanotur er altid et hit for både børn og voksne – Så hop i kanoen, og nyd natur og by fra vandsiden.

Der er mange god steder i Danmark, hvor man kan sejle i kano. Det kan være langs Gudenåen, på Mols, ved Køge og mange andre steder. Det er ofte nemt at leje og komme igang for både øvede og begyndere.

Mountainbike – Trail ruter

De fleste børn er vilde med at køre på cykel – Og det er derfor super oplagt at udnytte nogle af de mange fantastiske cykelruter i den danske natur. Flere ruter er lavet i forskellige sværhedsgrader og kan derfor benyttes af de fleste børn og voksne. Det giver en helt unik mulighed for at være aktive sammen med sine børn.
Se kort over MTB ruter i Danmark her

Tur på legeplads

En tur på legepladsen er noget der kan få de fleste børn til at ligge ipad’en 🙂
Der er heldigvis mange gode legepladser rundt om i Danmark, som giver børn i alle aldre mulighed for at udfolde sig og blive udfordret. Et par eksempler kan være Juelsminde Naturlegeplads, Indelukket ved Silkeborg. Men også mindre legepladser kan være et hit – bl.a. Lovparkens legeplads i Køge.

Naturoplevelser

I Danmark er der mange muligheder for gode naturoplevelser med børn. Det kan være troldeskattejagt, geocaching eller en familie udflugt i Danmark.

I Køge har spejderne arrangeret en lidt anderledes børneaktivitet midt i naturen med bål og god plads. Her kan man booke en bålplads og en aktivitetskasse. Aktivitetskassen er fyldt med forslag til sjove aktiviteter og alt nødvendigt udstyr som gryder, en økse og andre ting til brug af aktiviteterne. Aktiviteterne er lige til at gå til. Man kan vælge mellem flere forskellige aktivitetskasser – lige fra et par timers hygge i skoven til overnatning.

Æblemost med æbler fra haven

Har i samlet masser af æbler – og er man glad for æblemost, så kan man tage på mosteri. I Køge kan hele familien tage på Østervang Gaard – en lille hyggelig gård beliggende i Ejby kun 8 km vest for Køge. Her kan man få mostet egne æbler til æblemost. En sjov og anderledes oplevelse for hele familien, hvor man vælger, om man selv vil være med i hele processen eller lade Østervang Gaard moste æblerne. Der er dog også mange andre steder med mulighed for æblemost – Bl.a. i Madsby Legepark i Fredericia.

Svømmehal

En tur i svømmehallen er altid et hit! Børn er typisk vilde med vand. og mange steder i Danmark er der efterhånden super fine faciliteter.

Vand er altid et hit for børn og voksne i alle aldre. Så find et lokalt sted med gode faciliteter med legebassin, vipper, boblebad og hvad der ellers skal til for at alle kan være med. Så kan hele familien svømme, springe, lege og slappe af.

Bowling

Uanset vejret kan man altid tage hele familien til en omgang bowling. Bowlinghaller er meget mere end fadøl tunge kugler. De fleste steder er der mulighed for en god dag for hele familien med bowling.
Det er ligegyldigt om man er nybegynder eller har prøvet bowling mange gange før, så er der her lagt op til en oplevelse. For de mindste er der lette kugler og børnebander.

Skaterbane med løbehjul og skateboard

De seneste år er der kommet mange gode skaterbaner rundt om på skoler og parker i Danmark. Det giver børnene mulighed for at udfordre sig selv med ramper, tricks og hop. På med albue og knæbeskyttere og hop ud i det 🙂

Attraktioner for børn

I løbet af oktober og specielt i efterårsferien findes der en masse aktiviteter i børnehøjde rundt om i Danmark.

De fleste attraktioner for børn byder på masser af aktiviteter for børn i efterårsferien.
Hos Ferie og børn har vi samlet en række forslag – Se dem her