10 tips til efterårsferie med familien

10 tips til efterårsferie med familien

oktober 3, 2021 0 Af Helle Jensen

Efterårsferie med familien: Efteråret er godt i gang, men uanset hvad vejret byder på, så er det en årstid, hvor man kan fortage sig mange hyggelige ting med familien. Langt de fleste byer i Danmark byder i efterårsferien med aktiviteter for børnefamilier.

Her er udvalgt 10 tips til efterårsferie med familien i Køge-området, men flere af de udvalgte oplevelser kan give inspiration til efterårsferien andre steder også. Køge er omkranset af skøn natur, handelsliv og masser af ildsjæle – Det giver mulighed for mange sjove aktiviteter både ude og inde for hele familien.

10 tips til efterårsferie med familien

  • Rundtur med vægterne
  • Kanotur
  • Skattejagt
  • Legeplads
  • Naturoplevelser
  • Lav æblemost
  • Svømmehal
  • Bowling
  • Shoppetur
  • Attraktioner for børn
Juelsminde Naturlegeplads (Foto: Ferieogborn.dk)
Juelsminde Naturlegeplads (Foto: Ferieogborn.dk)

Info om efterårsferie med familien

Tur med vægterne

En tur med de lokale vægtere giver altid nogle spændende historier om gamle dage.

I Køge er der byvandring med mørke historier, fortalt i børnehøjde. Ved mørkevandringen følger man med en guide rundt i Køges hyggelige gader ved tusmørkets frembrud og hører om Køges lidt mørkere historie. Guiden vil også fortælle, hvordan det var at leve i en tid, hvor gaderne lå mørke hen, fordi der ikke var gadelamper i byen. Undervejs får man også fortællinger om vægterens rolle i samfundet krydret med vægtersange.

Kanotur

En kanotur er altid et hit for både børn og voksne – Så hop i kanoen, og nyd natur og by fra vandsiden.

I Køge starter kanoturen midtbyen, og herfra sejler man gennem Køge Å, som bugter sig gennem den hyggelige, gamle handelsby. Der kan sejles ud til Køge Ås, helt ud forbi den smukke Gammel Kjøgegaard, hvorefter man kan sejle den modsatte vej til Køge Inderhavn for så at slutte i Køge midtby igen. Kanoerne lejes hos VisitKøge.

På skattejagt rundt i Køge by

VisitKøge arrangerer en lærerige skattejagt for børn op til 12 år. Med et skattekort over byen kan man lade børnene føre sig rundt. Undervejs får børnene opgaver, som skal løses. Når turen er slut, tjekkes svarene hos VisitKøge og børnene får udleveret en lille præmie. Skattejagten er gratis og kan prøves alle dage undtagen søndag.

Tur på legeplads

En tur på legepladsen er noget der kan få de fleste børn til at ligge ipad’en 🙂
Der er heldigvis mange gode legepladser rundt om i Danmark, som giver børn i alle aldre mulighed for at udfolde sig og blive udfordret. Et par eksempler kan være Juelsminde Naturlegeplads, Indelukket ved Silkeborg. Men også mindre legepladser kan være et hit – bl.a. Lovparkens legeplads i Køge.

Naturoplevelser

I Danmark er der mange muligheder for gode naturoplevelser med børn. Det kan være troldeskattejagt, geocaching eller en familie udflugt i Danmark.

I Køge har spejderne arrangeret en lidt anderledes børneaktivitet midt i naturen med bål og god plads. Her kan man booke en bålplads og en aktivitetskasse. Aktivitetskassen er fyldt med forslag til sjove aktiviteter og alt nødvendigt udstyr som gryder, en økse og andre ting til brug af aktiviteterne. Aktiviteterne er lige til at gå til. Man kan vælge mellem flere forskellige aktivitetskasser – lige fra et par timers hygge i skoven til overnatning.

Æblemost med æbler fra haven

Har i samlet masser af æbler – og er man glad for æblemost, så kan man tage på mosteri. I Køge kan hele familien tage på Østervang Gaard – en lille hyggelig gård beliggende i Ejby kun 8 km vest for Køge. Her kan man få mostet egne æbler til æblemost. En sjov og anderledes oplevelse for hele familien, hvor man vælger, om man selv vil være med i hele processen eller lade Østervang Gaard moste æblerne.

Svømmehal

En tur i svømmehallen er altid et hit! Børn er typisk vilde med vand. og mange steder i Danmark er der efterhånden super fine faciliteter.

Faciliteterne er også på plads i Køge Svømmeland. Her er vandsjov for børn og voksne i alle aldre i ubegrænset tid. Køge Svømmeland byder på storbassin, springbassin, morskabsbassin, babybassin og boblebad. Så kan hele familien svømme, springe, lege og slappe af.

Bowling

Uanset vejret kan man altid tage hele familien til en omgang bowling.. Bowlinghaller er meget mere end fadøl tunge kugler. De fleste steder er der mulighed for en god dag for hele familien med bowling.
Også i Køge Bowling Center. Her er det ligegyldigt om man er nybegynder eller har prøvet bowling mange gange før, så er der her lagt op til en oplevelse. For de mindste er der lette kugler og børnebander.

Shop løs

En shoppetur for hele familien – Besøg den lokale handelsgade eller tag en tur en større by for at slentre og shoppe. I Køge er der god mulighed for at besøge de mange lokale forretninger og specialbutikker. Hver onsdag og lørdag fra kl. 8.00 til 16.00, omdannes Køge Torv til et marked med bl.a. brugskunst, madvarer og frugt og grønt.

Attraktioner for børn

I løbet af oktober og specielt i efterårsferien findes der en masse aktiviteter i børnehøjde rundt om i Danmark.

De fleste attraktioner for børn byder på masser af aktiviteter for børn i efterårsferien.
Hos Ferie og børn har vi samlet en række forslag – Se dem her

Kilde: Visitkøge