Geocaching – Verdens største skattejagt

Geocaching – Verdens største skattejagt

august 23, 2022 0 Af Martin Fisker

Geocaching – Verdens største skattejagt!
Geocache i Danmark er blevet en yderst populær aktivitet. Med geocaching kan hele familien være sammen om at gå på skattejagt hjemmefra, fra sommerhuset eller på ferien. Det er sjovt, nemt og helt gratis 🙂

En geocache er en beholder i forskellige størrelser, som kan være begravet under en sten, som skiller sig ud eller bag ved et nedløbsrør eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser for Geocaching og så er det super sjovt for børnefamilier, da alle kan være med på lige vilkår – Så det er bare med at komme afsted på jeres første skattejagt 🗺

Læs også om Troldeskattejagt – Se mere her

God fornøjelse 🌳🗺🗃👍

Det tager kun 2 minutter, så er i afsted på Geocaching..
Tænd for din smartphone – Download APP’en – Find din første Geocache!

Hvad er Geocaching

Geocaching er en skattejagt for hele familien. Her går det ud på at finde gemte skatte over hele verden. Men før du bestiller flybilletterne for at finde de ca. 3 millioner gemte skatte i form af Caches i mere end 190 lande over hele verden 🌍 – Så start med de enormt mange skatte der ligger gemt lige om hjørnet, i dit lokalområde. Der er mange tusinde skatte gemt, alene i Danmark.

Med en Geocache skattejagt for hele familien, får man alle muligheder for at komme udenfor og finde gode og smukke steder i naturen. Fordelene er mange, for ud over at det er super sjovt og spændende at gå på opdagelse på en helt ny måde, så giver det god motion og frisk luft til alle 🙂

Derfor skal man deltage i Geocaching

 • Kom ud i naturen
 • Del oplevelser sammen
 • For hele familien
 • Opdag nye steder i naturen
 • Løs udfordringer
 • Gør det sjovt at tage på ture sammen
 • Giver god motion

Hvordan deltager man i Geocaching

Video: Hvad er Geocaching?

For at deltage i Geocaching skal man have en smartphone, downloade en Geocaching APP og så er man sådan set igang. Via APP’en udvælger man en af de mange skatte i nærheden af hvor man er – Herefter får man en ledetråd til at starte skattejagten. Går man i stå, kan man bede om endnu en ledetråd indtil skatten er fundet.

Det skal du bruge for at Geocache

 • Din Smartphone
 • Geocaching APP
 • Kuglepen – Til at registrere dig i logbogen i Cachen.
 • Bytteting (Frivilligt) – Nogle caches giver mulighed for at bytte små ting, her skal man ligge en tilsvarende ting inden man bytter.
 • Tøj og sko efter forholdene

Når skatten så er fundet – Registreres fundet af skatten. Herefter er det vigtigt at ligge den tilbage som man fandt den. Gør man ikke dette, ødelægger man legen for den næste som er ude på jagt efter netop denne skat.

Sådan finder du din første Geocache i Danmark 🇩🇰

 1. Download Geocaching APP I din Appstore (Basisudgaven er gratis)
 2. Opret en profil via APPen
 3. Tjek Geocaches på kortet
 4. Udvælg en Cache i nærheden
 5. Gå på skattejagt og find Cachen
 6. Registrer at Cachen er fundet

Kom godt igang med Geocaching

Ikke alle skatte er lige nemme at finde. Her er specielt 3 ting som er vigtige at overveje inden i tager afsted på skattejagt. 🤔

 • Sværhedsgrad
 • Terræn
 • Størrelse

Det er specielt vigtigt at overveje ovenstående, hvis skattejagten er sammen med mindre børn, er dårligt gående eller hvis man lige er startet på at finde Caches. Sørg derfor for at sværhedsgraden tilpasses så alle kan være med. De fleste Caches er dog rigtig godt beskrevet med “Detaljer” om hvad man skal forvente at komme ud for, for at finde cachen.

Det er altid en god ide at tjekke detaljerne inden i begiver jer ud efter en Cache – På den måde sikrer i jer at alle får en god oplevelse 👍

TIP: Langt de fleste Caches som kan findes med Basis (gratis) udgaven er børnevenlige..

Sværhedsgrad

Sværhedsgraden er inddelt i grupper fra 1 til 5. Hvor 1 er de nemmeste skatte at finde og 5 er de sværeste. Det er en god ide at starte ud med de nemme og så bevæge så opad på skalaen, som man bliver mere og mere rutineret.

Terræn

Det kan varierer utrolig meget hvor let fremkommeligt en cache er gemt. Nogle er placeret tæt op ad huse, stier og lignende. Imens andre kan kræve mere terrængående midler. Ligesom ved kategorien “sværhedsgrad” er terræn inddelt i 5 grupper – herunder finder du en udspecificering af disse:

 1. Kan nås i Kørestol – Cachen ligger tæt på en p-plads.
 2. Børnevenlig – Cachen kan nås indenfor rimelige tid og vandring.
 3. Den udfordrende – At finde Cachen kan kræve at man skal overvinde skrænter, små stier, skov og måske ture på mere end 3 kilometer.
 4. For de rutinerede – At finde Cachen kan kræve at man skal overvinde stejle skrænter, tæt skov og måske ture på mere end 15 kilometer.
 5. Den Ekstreme – Den ekstremt svære udfordring der kan kræve specielt udstyr for at få fat på Cachen.

Størrelse

Denne information giver en indikation af hvor stor den Cache (beholder) man leder efter er. Det kan være ret så hjælpsomt, da mange beholdere er snedigt gemt.

HUSK: Det skal være sjovt for ALLE

Video: Sådan finder du en Geocache

Basis eller Premium?

Når du downloader APPen Geocaching, så får du valget imellem Basis og Premium. Basis er gratisversionen som giver adgang til at finde de “nemme” caches, som har niveau 1 til 2 i sværhedsgrad. Premium giver derimod adgang til flere og også sværere caches.

Vi anbefaler at starte med Basis – Og når man så har fundet de første caches og er klar til større udfordringer kan man opgradere til Premium abonnement.

 • Basis (Gratis)
 • Premium (Abonnement på ca. 49 kr. om måneden)

Hvem begraver skatten?

Geocaching dyrkes af alle – Lige fra små børn til voksne. Der er udfordringer for alle! Men hvem er det der laver alle disse millioner af skatte, så vi kan gå på skattejagt igen og igen?

Geocaching er efterhånden blevet så stort at der kan være flere gode grunde til at lave en skat, som andre kan finde. Det kan være andre børnefamilier som finder det sjovt, at andre familier er på jagt efter netop deres skat. På den måde kan man være med til at gøre legen sjov for andre, ved at skabe skattejagten.

Men der er også masser af turistbureauer, attraktioner og virksomheder der kan se fidusen i at gemme gode skatte i området omkring dem selv. På den måde kan de trække ekstra mange folk til et specifikt område – I disse tilfælde er det ren markedsføring. Men i dette tilfælde – Markedsføring som faktisk giver god mening for alle 🙂

Find APP til at Geocache i Danmark

Når du skal starte med at Geocache, skal du bruge en APP til din Smartphone. Du finder Geocaching APP’en i din Appstore eller Google Play. Download APP’en og sørg for at gps’en er slået til, da dette er nødvendigt for at begynde jagten på geocaches.

APP til Geacaching

FAQ om Geocaching

Hvordan Geocacher man?

Download APP’en og tilmeld dig – så er du igang 🙂
Læs mere i artiklen

Hvem kan Geocache?

Alle kan lege med! Vælg en sværhedsgrad der passer til deltagerne, så kan både børn og voksne deltage.
Læs mere i artiklen

Hvor stammer Geocaching fra?

Geocaching stammer fra USA, hvor man første gang kunne gå på skattejagt i sommeren 2000.

Hvad koster det at Geocache?

Man kan komme igang helt gratis – Download Geocaching APP’en gratis og du er igang med det samme.
Der kan dog tilkøbes Premium abonnement, som giver adgang til udvalgte Caches.
Læs mere i artiklen

Kan børn Geocache?

JA! – Det er en skattejagt. Børn er vilde med skattejagt 😉