Kæmpe Trolde skattejagt

Kæmpe Trolde skattejagt

januar 5, 2024 5 Af Martin Fisker

Kæmpe trolde skattejagt i den danske natur – Ja tak 🙂
Nu får vi alle en ekstra god grund til at begive os ud i den danske sommer – For med genbrugskunstneren Thomas Danbo’s trolde projekt, kan vi tage hele familien ud for at finde kæmpe trolde i naturen!

Thomas Dambo har taget sagen i egen hånd, ved at springe ud i sit måske mest ambitiøse projekt til dato ved at lave kæmpe troldefigurer og sprede dem ud i danmarks natur.


TIP:
Se Samlet liste over kæmpe trolde i Danmark nederst i artiklen


“Jeg tænkte at en sand genbrugs kunstner må kunne lave lorten om til noget smukt. Tage noget af alt den energi, alle os der går rundt og venter har og omdanne den til noget smukt og underholdende for os alle sammen”

At tage på Trolde skattejagt, kan minde lidt om det enormt populære Geocaching – Hvor man via en gps skal finde gemte skatte. Disse trolde er dog i en størrelse der gør det lidt nemmere 😉

Naturlig skattejagt for hele familien

Henover sommeren opføres mindst ti nye kæmpe trolde på hemmelige og gemte steder, i den danske natur. En stor skattejagt, hvor hele familien med spor på det online-skattekort www.trollmap.com og med ledetråde i naturen, kan finde frem til kæmpe troldene og deres hemmelige gemmesteder. Dette vil skabe sjove og eventyrlige oplevelser, hvor børn og voksne udforsker smukke steder i den danske natur samtidig med at jagten på kæmpe troldene indledes.

“Jeg tror der er rigtig mange der er er kede af de ikke kan komme med flyveren til Thailand eller Tulum…. Men måske kan en trold ude i Dragør eller på den jyske vestkyst, få dem til at tage toget et par stop længere end til Kastrup og opdage at det måske ikke er så slemt at holde ferie i danmark.”

Skattekort til at finde kæmpe trolde

Kort til trolde skattejagt

>>For første spor til at finde kæmpe troldende skal man gå til skattekortet – På hver post i den virkelige verden, står der på små metalplader en hemmelig kode, man skal indtaste på siden for at blive ledt videre til næste spor. <<

Flere kæmpe trolde på vej

Den første trold, Kaptajn Nalle, står allerede klar på et hemmeligt sted i Københavns Nordhavn og mange små og store troldejægere har fundet frem til kæmpetrolden – Kaptajn Nalle, siden det første spor blev lagt op på Troll map.
Der har været stor opbakning til projektet siden Thomas første gang delte sin idé om “Den Store Troldefolkefest!” på sociale medier.
Den første trold blev bygget sammen med 8 unge fra Tingbjerg og andre frivillige hjælpere og nummer to står næsten klar.

Find inspiration til attraktioner i Danmark – se mere her

Finansiering af projektet kommer fra kommunale instanser, samt via private donationer og salg af plakater Thomas’ hjemmeside og byggetilladelser og aftaler til at opføre kæmpe trolde i andre kroge af landet er allerede på plads og klar til at kan tage vores børn med på flere trolde-skattejagter i den danske sommer.

Hvis du vil vide mere om Den store Troldefolkefest og Thomas’ arbejde, melde dig som frivillig, eller blot er blevet nysgerrig – læs mere her.

Trolde Troels i Horsens

3 trolde der allerede har fundet vej til den danske natur er trolde Troels og hans 2 legekammerater. Disse 3 trolde kan opleves på Langelinie ved Horsens bystrand og Marina.
Trolde Troels holder udkig ud over havet og hans 2 legekammerater holder 2 pæle, som var de i færd med tovtrækning. Dette giver børn og barnlige sjæle mulighed for at gå på line mellem de 2 små trolde.

Find de 6 glemte kæmper

Hvis familien har fået smag for at gå på trolde skattejagt, så kan vi varmt anbefale at gå på opdagelse efter de 6 glemte kæmper, som findes i og omkring København. Kravl ind i sovende Louis eller nyd udsigten fra hånden af Bakketop Trine. Få hjælp til at finde de 6 glemte kæmper herunder.

 • Sovende Louis
  Hint: Kig efter “Sleeping Louis” i Rødovre – Læs mere om kæmpe trolden Louis her
 • Venlige Teddy
  Hint: Kig efter “Friendly Teddy” i Høje Tåstrup – Læs mere om kæmpe trolden Teddy her
 • Thomas på Bjerget
  Hint: Kig efter “Thomas on the mountain” i København – Læs mere om kæmpe trolden Thomas her
 • Lille Tilde
  Hint: Kig efter “Little Tilde” i Vallensbæk – Læs mere om kæmpe trolden Tilde her
 • Bakketop Trine
  Hint: Kig efter “Hill top Trine” i København – Læs mere om kæmpe trolden Trine her
 • Oscar under broen
  Hint: Kig efter “Oscar under the bridge” i Ishøj – Læs mere om kæmpe trolden Oscar her

Find kort til at gå på trolde skattejagt efter de 6 glemte kæmper her eller find hjælp til de 6 glemte kæmper på Google Maps – Kom godt igang her

Samlet oversigt over kæmpe trolde i Danmark

Siden de 6 glemte kæmper, er der kommet en lang række trolde fordelt ud i den danske natur.
Herunder kan du få et overblik over alle kæmpe trolde i Danmark.

OBS: Opdateret 2022.

StedTroldenavnAdresse
Aalborg (Ved Egholm)Pil TusindtungeEgholm
MariboFrie Vilje
Herning (Tinkerdal)Vild Emil
København (Nordhavn)Kaptajn NalleKattegatvej 6, 2150 Nordhavn
RødovreSovende Louis
Høje TåstrupVenlige Teddy
KøbenhavnThomas på bjerget
København SV (Sydhavnen)Ivan EvigvårStejlepladsen, Bådhavnsgade 55K, 2450 København SV
VallensbækLille Tilde
AmagerBjarke CirkelstenSkolevej 9A, 2791 Dragør
AmagerSanka SuttetroldRemiseparken, Sundbyvester
København K (Christiania)Green GeorgeSydområdet 30, 1440 København K
KøbenhavnBakketop Trine
IshøjOscar under broen
SilkeborgStærke StormSkoven ved Ørnsø (Syd for Kunstcentret Silkeborg bad)
SkrædderholmenLange Liv
HorsensLaura & JulianLangelinie ved lystbådhavnen
Aarhus V (Tilst)Simon & AnineViborgvej 350, 8210 Aarhus V
Mørke (Djursland)Sigurd, the Bird & The Red ThingVesterskovgårdsvej, 8544 Mørke
Mørke (Djursland)Mørkemanden Ben ChillerThorsagervej 21C, 8544 Mørke
RoskildeRunde RieLynghøjsøerne ved Svogerslev
Hurup ThyTrolden AskHøjen Ashøj
OdenseHans HulehåndMellem Skibhus og Stige Ø
Samlet oversigt over kæmpetrolde i Danmark

Om kunstneren Thomas Dambo

Hvem er Thomas Dambo?

Thomas er uddannet fra Kolding Design Skole, og har base på værkstedet i Nordhavn, hvor han arbejder sammen med sine 6 ansatte og en lang række freelancere på at lave skulpturer og interaktive kunstinstallationer ud af genbrugsmaterialer i hele verden. Thomas er udover troldende også kendt verden over for sine store genbrugsplastik skulpturer og projekter som Future Forest i Mexico City, mere end 4.000 fuglehuse i genbrugstræ og interaktive street art projekt i Happy Wall.

Den Store Troldefolkefest bliver hans største projekt i hjemlandet siden 2016 hvor Thomas Dambo for alvor slog igennem med projektet “De Seks Glemte Kæmper” på Københavns vestegn. Projektet er siden blevet set af millioner af mennesker fra hele verden, og på adskillige lister over de mest spændende ting at lave i nærheden af København.

Hvor kan man finde kæmpe trolde?

Du kan gå på trolde skattejagt og finde Thomas Dambo’s kæmpe trolde ved at benytte www.trollmap.com. Her kan du se hvor der er placeret trolde i den danske natur.

Hvem er Kaptajn Nalle?

Kaptajn Nalle er en kæmpe trold, som du kan finde i Nordhavn, København. Her trækker Kaptajn Nalle sin båd mod vandet.

Koster det noget at finde kæmpe trolde som Kaptajn Nalle?

Det koster ingenting at gå på trolde skattejagt. Hele familien kan finde frem til Kaptajn Nalle og de andre trolde helt gratis 🙂

Hvordan finder man de 6 glemte kæmper?

Thomas Dambo står bl.a. også bag de 6 glemte kæmper som du kan finde i og omkring københavn. Find hjælp i artiklen 😉

Kilde: Presseudsendelser.dk