Storbyferie i Berlin

Storbyferie i Berlin

marts 19, 2021 0 Af Martin Fisker

En storbyferie i Berlin er garanti for masser af indtryk og gode oplevelser. Berlin er en storby med masser at byde på. Her er der noget at opleve for både børn og voksne. Og lige meget om man er til Trabi-safari, monumenter fra krigen eller de mange arkitektoniske bygninger, så er man kommet til det helt rigtige sted!

Berlin er så stor en by, at lokale og besøgende er godt spredt ud over hele byen, og alle kan finde sig et lille, privat spot. Berlin gør meget for at være grøn – Mere end en tredjedel af byens næsten 900 kvadratkilometer består af “grønne områder”. Besøgende og lokale kan bevæge sig gennem parker, paladser og skove og opdage overraskende sider af hovedstaden eller verdens mest artsrige zoologiske have.

Byen er også en af de mest vandrige byer i Tyskland. Der kan slappes af ved søer, floder, kanaler og vandløb. Berlin har endda vandfald. Dette gør hovedstaden meget egnet til en tur til og på vandet.

”Det er ikke som sådan nødvendigt at fortælle, hvor vidunderlig en by – og hovedstad – Berlin er. Den er i forvejen elsket af danskere, og alle generationer kan være med her. Men omfanget af grønne oaser og vandrige muligheder er enormt, og det går godt hånd i hånd med de besøgende og lokales ønsker til deres liv eller ferie netop nu. Dovne sommernætter i de mange strandbarer langs Spree, en afslappet stand up padling på søerne eller bare en tur langs bredden af Havel – sådan kan man fx slappe af i Berlin, hvis man kan lide vand. Det er der ikke mange storbyer, der kan bryste sig af. Et perfekt overblik over byen får man fx også ved at tage en sejltur på Spree-floden, der krydser gennem byen”.

siger turistchef i Tysk Turist Information Bo Schou Lauridsen

I denne artikel har vi fundet nogle af de nye muligheder man kan opleve på storbyferie i Berlin.

LÆS OGSÅ: 100 bedste attraktioner i Tyskland

På sightseeing I Berlin (DZT / Francesco Carovillano)
På sightseeing I Berlin (DZT / Francesco Carovillano)

Humboldt Forum

644 mio. euro, svarende til næsten 5 mia. danske kroner. Så meget har byggeriet af Humboldt Forum i Berlin kostet. Og nu står medarbejderne blot og venter på pandemiens afslutning for at kunne tage imod forventningsfulde gæster.

Det oprindelige Berliner Schloss, som lå langs Spreefloden på Museumsinsel i Berlin, blev bombet til ukendelighed under 2. verdenskrig og siden erstattet af DDR-styrets monument og parlament Palast der Republik. Dette blev efter mange kontroverser revet ned fra 2006 til 2008. Tre af de fire facader på det nye Humboldt Forum er rekonstrueret efter det oprindelige Berliner Schloss, nu tegnet af Franco Stella. Det samlede areal er på hele 40.000 m2.

Humboldt Forum bliver nu hjemsted for Berlins etnologiske museum og museet for asiatisk kunst. Herudover er der fundet plads til et teater, en biograf, et auditorium og to restauranter.

Humboldt Forum skal dog være langt mere end et hjemsted for forskellige kulturinstitutioner. Det bliver et samlingssted for kunst og videnskab med udstillinger, events, undervisning og digitale tilbud.

Storbyferie i Berlin og Michelin-restauranterne

I Berlin har man alle muligheder for at spise godt! Den 5. marts blev de tyske Michelin-stjerner annonceret. Berlin kan nu være stolt af i alt 32 Michelin-stjerner på 25 restauranter. Byen kan være glad for to nye tilføjelser, der hermed har modtaget deres første Michelin-stjerner: Irma la Douce og faelt.

Sternestøv er der også til Berlin (og omegns) grøntsager, som har fået ny stjernestatus i maduniverset – og med god grund naturligvis. Uanset om man taler om Michelin-restauranter, der er vegetariske, madlavning uden madspild, eller simpelthen brug af de bedste økologiske og regionale råvarer og ingredienser, så sætter den tyske hovedstad på mange måder standarden for bæredygtig madlavning og er netop blevet kåret til den mest veganvenlige by i verden.

U5: Berlins nye metrolinje er sightseeing i undergrunden

Nu er det også muligt at hoppe med ombord og få første parket til Berlins seværdigheder, endda hurtigt og bekvemt, med den nyligt udvidede U5-undergrundsbane.

U5 startede med at køre den 4. december 2020. Nu tager det bare 41 minutter at rejse fra Hovedbanegården til Berlin Hönow uden at skifte tog.

De vigtigste seværdigheder i Berlins historiske centrum findes i umiddelbar nærhed af U5-stationer, der ligger mellem Rigsdagen (Reichstag) og Alexanderplatz. Fortsætter man rejsen, kører U5 helt ud i de grønne ydre distrikter til Tierpark og Verdens Haver samt til mindre kendte steder, som ikke desto mindre er værd at gå på opdagelse i.

Berlin Garten der Welt (Foto: VisitBerlin / Jan Frontzek)
Berlin Garten der Welt (Foto: VisitBerlin / Jan Frontzek)

Fra Kienberg-bakken kan du også gå videre til Gärten der Welt (verdens haver). Ofte omtalt som Berlins mest idylliske haver, tager det 43 hektar store sted besøgende på en verdensrejse gennem ti temahaver, herunder Bali, Japan, Korea og Europa. Det blev åbnet i 1987 til Berlins 750-års jubilæum i det, der stadig var en delt by. Efterhånden kom projektet til at omfatte de japanske, balinesiske, orientalske, koreanske og kristne haver samt den italienske renæssancehave og Garden of the Regained Moon, som er Tysklands største kinesiske have. Den symboliserer genforeningen af byen Berlin.

Besøgende børnefamilier har også et udvalg af sjove ting at lave, fra en labyrint over en hæk-labyrint til en række legepladser.

LÆS OGSÅ: Ferie og Børn’s anmeldelse af Hamborg

En storbyferie i Berlin er altid et besøg værd

De lokales unikke livsindstilling og Berlins charme er ikke afhængig af en bestemt årstid. Hovedstaden tilbyder et hav af indendørs og udendørsaktiviteter. Det er blot at finde plads i kalenderen, booke opholdet og glæde sig til nogle gode dage i den tyske hovedstad 🙂

Kilde: Pressemeddelelse