Lejre Museum laver guide til vandreture

Lejre Museum laver guide til vandreture

marts 20, 2021 0 Af Helle Jensen

Lejre Museum laver guide til vandreture – Kulturlandskabet i Lejre er et populært udflugtsmål og attraktion, og nu bliver det lidt lettere at planlægge vandreturen. Med Lejre Museums nye guide er der både kortere og længere ture, der alle lægger vejen forbi historiske spor i landskabet omkring Lejre.

Danskerne er generelt gode til at komme ud i naturen og ud at vandre i den danske natur, men engang imellem kan det være svært at finde på nye vandreruter. Det har medarbejderne på Lejre Museum gjort noget ved. De har nu lavet en digital guide til vandreture, med historiske og smukke ruter gennem landskabet, som alle begynder og slutter ved Lejre Museum:

“Landskabet omkring Lejre Museum er allerede en populær destination. Folk vælter til det historiske område, og ofte er parkeringspladsen er sprængfyldt. Men nu sørger vi for, at folk får muligheden for at variere deres vandreture, og vi håber også på, at endnu flere kan lære landskabet og de mange historiske spor at kende.”

Siger formidlingsinspektør Isabella No’omi Fuglø

Guide til vandreture ved Lejre Museum

Med den nye guide finder man vandreture i forskellige længder og med forskellige temaer. Nogle vandreture går i fodsporene på de gamle sagnkonger, forbi deres kolossale gravhøje, mens andre vandreture byder på bondeidyl, vandmøller og herregårde.

Mysteriejagt med Lejre Museum (Foto Ole Malling)
Mysteriejagt med Lejre Museum (Foto Ole Malling)

“Området har simpelthen det hele, så det kan måske være svært at vide, hvor man skal begynde. Så med vores nye overblik på nettet har vi gjort det nemmere at vælge en rute og komme afsted.”

siger Isabella No’omi Fuglø.

Vandreruterne er samlet på Lejre Museums hjemmeside, hvor ruterne kan printes eller tilgås på mobilen under turen.
De 13 ruter omkring Lejre er fra 2km op til 9km lange. Det giver mulighed for at vælge de ruter der passer til tid, børn og temperament. Ruterne tager fra ca. 1,5 time til 4 timer at gå og kan give nye oplevelser for hver rute.

Vandreture i Danmark

Har man ikke mulighed for at komme forbi Lejre Museum, så er der heldigvis mange andre muligheder fo at komme ud i naturen. Danmark byder heldigvis på masser af muligheder for vandreture og gratis attraktioner i naturen.

Se flere natur steder på Ferie og Børns Danmarkskort – Find kortet her
– Vælg “Natur” som kategori og indtast dit postnummer for at finde de bedste natursteder i nærheden af dig.

FAQ om vandreture i Danmark

Sådan finder du kort over området ved Lejre Museum?

Lejre Museum har lavet en guide til vandreture ved Lejre – læs mere i artiklen

Hvor ligger de bedste vandreruter og natursteder i Danmark ?

Ferie og Børn har lavet et kort der viser mange af de bedste steder i Danmark – Find kortet her

Kan børn være med til at vandre?

Ja, børn kan sagtens være med! Det er dog vigtigt at tage højde for hvor langt børnene kan gå og hvilket terræn vandreruten byder på.