Anmeldelse – Hamborg

Anmeldelse – Hamborg

januar 29, 2020 1 Af Martin Fisker

Hamborg med børn -Jeg har personligt besøgt Hamborg 10 gange i løbet af de seneste 20 år. Alle besøg har levet 100% op til forventningerne. I starten var det boheme-bydelen omkring Reeperbahn der trak, hvor det senere blev cafe- og handelsgaderne omkring området Binnensee og Alstersee der trak. Men ville der være et Hamborg for børn.

Jeg havde længe gået og med tanken om at vise denne pragtfulde by frem til mine børn, som på daværende tidspunkt var 2 og 5 år gamle.
Og da vi alligevel kørte igennem Hamborg på vej på ferie længere nede i Tyskland gjorde vi alvor af tanken og bookede 2 overnatninger i Hamborg med børn.

Vi gjorde meget ud af at finde en god central placering at overnatte, for på den måde at have kort vej til de seværdigheder vi havde overvejet hjemmefra. Samt kort vej til at stige på u-bahn fra banegården.
U-bahn gør det super nemt at komme rundt i centrum, også med små børn. Faktisk var bare det at tage u-bahn i Hamborg en stor oplevelse for børnene, da den både kører under jorden og kører som en slags “sky-train” højt oppe over vejene. Det er fedt 🙂

Se også Ferie og Børns anbefaling af Amsterdam

Miniature Wunderland Hamborg

Som den første planlagte udflugt besøgte vi Miniature Wunderland Hamborg. Udefra syner det ikke af meget, når man nærmer sig stedet hvor det ligger på havnen. Og selve indgangen og billetsystemet er også noget neutralt – men da vi først kom ind og så en hel verden af modeltog, modelbiler, bjerglandskaber, hele miniture byer – bl.a. Hamborg, ja så blev vi blæst bagover af benovelse overhvor godt det er lavet og hvort stort det er. Ikke mindre end 1.490m2 er spækket med 260.000 figurer, 1.040 tog, 15.400 meter togbane og mere end 4.000 bygninger.

Vores pige på 2 år brugte et par timer på at kigge på tog og vores 5 årige dreng var næsten ikke til at hive ud igen.. han brugte næsten 4 timer på det imponerende miniature land – heraf næsten 1 time på at se fly lande lande og lette fra modellen af Hamborg lufthavn.

Denne attraktion er helt klart et “must see” for både de store og de små barnlige sjæle – Men husk at bestille billetter hjemmefra, hvis I vil være sikre på at komme ind når det passer ind i jeres program. – Find billetter her.

Kanotur i centrum af Hamborg

Hamborg er fyldt med kanaler og broer – faktisk har Hamborg med over 2.300 broer, flere broer end både Venedig og Amsterdam.
Derfor måtte vi selvfølgelig også ud for at sejle i kano i de mange kanaler der løber igennem centrum.

Kanotur i Hamborg
Kanotur i Hamborg

Vi lejede derfor en kano og sejlede afsted – Kanalerne varierer fra smalle passager til større søer som bl.a. altersee. Det var en super god oplevelse at sejle rundt i det (den dag) gode vejr med nogle glade børn der virkelig sugede oplevelsen til sig. Vi kom bl.a. forbi en “kano-kiosk”, hvor vi skulle ringe på en klokke for betjening og fik de bestilte is rakt ned til os i kanoen.
(Måske forløberen for McSail ;))

Efter 3 timer i kanoen var det tid til at komme i land, med nogle trætte børn fulde af gode indtryk. Men det var med følelsen af at have fået en unik oplevelse ved at se Hamborg fra en ny “vinkel”.

Husk at ligge et feriebudget inden rejsen bestilles – Beregn dit feriebudget her.

Hamborg med børn kan anbefales

Turen til Hamborg var generelt en super god tur, som vi gerne gentager. Ud over ovenstående udflugter byder Hamborg på flotte parker, legepladser og en tur til Elbphilhamonie er er også værd at nævne – det er imponerende – og ja, det fungerer at tage til Hamborg med børn 🙂

Så et godt råd herfra – tag Jer en overnatning eller to, når I alligevel suser forbi Hamborg på motorvejen.

Tip: Kombiner din tur til Südsee Camp med en tur til Hamborg. Læs vores anmeldelse af Südsee Camp her.

Vores anbefaling af Hamborg med børn

Børnvenlig☀️☀️☀️
Transport til stedet☀️☀️☀️☀️☀️
Området generelt☀️☀️☀️☀️
Pris☀️☀️☀️☀️
Samlet vurdering☀️☀️☀️☀️