“Sammen redder vi verden” i Givskud Zoo

“Sammen redder vi verden” i Givskud Zoo

august 19, 2021 0 Af Martin Fisker

Gennem leg og sjove aktiviteter kan børn og voksne der gæster GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, i slutningen af august måned, lære mere om FN’s 17 verdensmål og om at passe på planeten ved eventet “Sammen redder vi verden”. 

Lørdag d. 28. og søndag d. 29. august 2021 kan man deltage i eventet “Sammen redder vi verden” i Givskud Zoo. Her kommer FN’s 17 verdensmål i fokus igennem leg og læring for alle der deltager i eventen.
Jorden er under hårdt pres, og der er behov for en massiv, samlet indsats for at vende udviklingen, så vi kan passe bedre både på hinanden og på planeten. 

“Vi kan ikke redde jorden hver for sig. Men hvis vi står sammen, kan vi faktisk være med til at gøre en forskel og sætte kurs mod mere bæredygtighed, et sundere klima og trivsel for mennesker og dyr. Og det er det, vi godt vil lære vores gæster mere om ved eventen”, fortæller tovholder Cindy Sørensen, som også er biolog og formidler i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.


Anmeldelse: Se Ferie og børns anmeldelse af Givskud Zoo her


GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA åbner sæsonen
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA åbner sæsonen

FAQ om FNs Verdensmål

Hvad er FNs Verdensmål?

FNs 17 Verdensmål er lavet for at forpligte FNs medlemslande om at bekæmpe sult, reducere uligheder, forbedre sundhed, økonomisk vækst m.fl
Se mere om verdensmålene her

Hvem har lavet FNs Verdensmål?

De 17 mål og 169 delmål er vedtaget af 193 af verdens stats- og regeringsledere.

Er Danmark en del af FNs Verdensmål?

Ja, som medlem af FN er Danmark forpligtet til at leve op til de 17 verdensmål.

Hvordan deltager man i eventet “Sammen redder vi verden”?

Eventet foregår d. 28. og 29. august i Givskud Zoo. Det kræver entre til Parken at deltage.

Sammen redder vi verden i Givskud Zoo

I begge dage til eventet “Sammen redder vi verden” er der mulighed for at gæster, gennem sjove aktiviteter og konkurrencer kan lære mere om at passe på vores alle sammens jordklode. 

– Vi kan ikke dykke koncentreret ned i alle verdensmål, men vi kan gøre vores gæster opmærksomme på dem, og vi kan fortælle om, hvad man selv kan gøre i sin dagligdag for at være med til at gøre en lille forskel til gavn for naturen, for miljøet, for dyrearter og for vores medmennesker. Det kan for eksempel handle om at være en ansvarlig forbruger gennem affalssortering, at spare på vand, at bruge miljørigtig energi, købe ind lokalt og lignende.  

Hos Givskud Zoo er man klar over, at FN’s verdensmål kan være er et tungt emne, som måske kan være svært at kapere for parkens yngste gæster. Og derfor er programmet naturligvis tilrettelagt, så læringen kan leges ind. 

Vi får besøg af De Grønne Ninjaer som blandt andet via spil fortæller om at passe på naturen. Der vil også være andre lege og konkurrencer, så hele familien kan være med, siger Cindy Sørensen.

Program for Sammen redder vi verden i Givskud Zoo

  • Kl. 11-16: Mød De Grønne Ninjaer og lær at sortere plastik rigtigt
  • Kl. 11-16: Smag klimavenlig mad lavet af Jacobs Spisehus
  • Kl. 11-16: Leg dig til viden om FNs verdensmål
  • Kl. 11-15.30: Deltag i konkurrencen om bogen “Milton og de 17 verdensmålsrejser”
  • Kl. 15.30: Udtrækning af dagens vindere 

INFO: Alle aktiviteter foregår ved GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs Verdensmålsarena ved området P3 og alle aktiviteter er gratis, når entré til parken er betalt.

Kilde: Pressemeddelelse