Givskud Zoo – En dyrepark perfekt for børn

Givskud Zoo – En dyrepark perfekt for børn

september 24, 2020 0 Af Helle Jensen

Givskud Zoo – Anmeldelse: Givskud Zoo er en dyrepark beliggende imellem Billund og Vejle, nærmere bestemt i byen Givskud. Givskud Zoo er måske bedst kendt for deres løvepark og for at man kan køre rundt på savannen i egen bil – Men det er faktisk list synd – For denne dyrepark har meget mere at byde på!

Som familie og som udsending af Ferie og Børn har vi (2 voksne og 2 børn på 4 og 7 år) i 2020 besøgt flere attraktioner i Danmark end de fleste familier. Her har vi generelt fået masser af gode oplevelser – Men Givskud Zoo, på netop denne dag, er med afstand årets bedste oplevelse!

Givskud Zoo – Safaritur i bilen

Vi ankommer til Givskud Zoo netop som dyreparken åbner. Vi har købt billetterne online, således kan vi køre direkte til indgangen, da bilen jo skal med ind. Givskud Zoo er delt op i 6 Safari zoner, hvor man kan tage bilen og køre igennem zonerne. Ønsker man ikke at benytte sin egen bil, kan man tage med safari busserne rundt.
Imellem de 6 safari zoner er der 3 steder man kan parkere bilen og herfra gå rundt for at se flere dyr helt tæt på.

På safari i egen bil (Foto: Ferie og Børn)
På safari i egen bil (Foto: Ferie og Børn)

TIP: Ved indgangen er der mulighed for at tilkøbe en CD eller USB, som kan afspilles i bilen, når de forskellige safarizoner besøges – Hermed kan man få Sebastian Klein til at fortælle om dyrene man møder på vejen. Det kan absolut anbefales at tilkøbe denne.

Med vores børn på 4 og 7 år, som selv kan hoppe ind og ud af bilen, fungerer det super godt. Når interessen for et område begynder at falde kan vi hurtigt søge tilbage til bilen og køre igennem næste safari område. Herefter parkerer vi ved næste stop og dyreparken er dermed igen ny og spændende for børnene – Det er fedt!

Tæt på dyr og plads til leg

Når bilen er parkeret på en af de 3 parkeringspladser, så er der masser af dyr der skal opleves. Området er indrettet, så inspirerende stier leder os igennem det flotte naturrige område.
Ved hver indhegning kan man finde god, finurlig og børnevenlig information på de mange informationstavler. Det giver god mulighed for både børn og voksne at lære om de mange dyr på vejen rundt i parken.

Vi kommer helt tæt dyrene i Givskud Zoo (Foto: Ferie og Børn)
Vi kommer helt tæt dyrene i Givskud Zoo (Foto: Ferie og Børn)

I parken kommer vi forbi Elefanter, Aber, Kameler, Kæmpeodder, En legesyg Brillebjørn (se video nedenfor), Flodheste og selvfølgelig det stort anlagte område for Gorillaerne – For blot at nævne nogle 🦍🐫🦛

Legende Brillebjørn i Givskud Zoo (Foto: Ferie og Børn)

På vores tur i Givskud Zoo havde vi medbragt en køletaske med middagsmad og snacks til i løbet af dagen. Det gode ved at bilen hele tiden er med rundt, er også at det ikke er nødvendigt at bære eller trække rundt med køletasken hele dagen 😉
Der er mange gode muligheder for at sidde ved borde og bænke for at nyde den medbragte mad – Vi får sat os lige ved siden af en stor legeplads, hvilket giver børnene mulighed for at løbe ud for at lege. Imens de lidt sløve forældre får spist færdig og drukket den medbragte kop kaffe. ☕️

En af flere legepladser i Givskud Zoo
En af flere legepladser i Givskud Zoo

Ved hvert stoppested er der lavet store flotte legepladser, som giver et super godt afbræk til de mange dyr. Her kan børnene klatre, lege i sand, gynge og meget mere. Det fungerer ret godt!
Ved P3, som er den sidste parkeringsplads på safari-rundturen, finder man et kæmpe stort legeområde for børn. Her er der klappedyr, hoppepuder, trampoliner, mooncars og klatretårne, samt mulighed for at købe mad, drikkevarer og is via flere forskellige boder. For vores børn kunne der gå en hel dag blot i dette legeområde – Det er super godt lavet 👍

Dinosaurpark og Tilbage til istiden

Hvis der er noget der kan få de fleste børn til at være helt med, så er det – Dinosaurer – Og i Givskud Zoo er der en hel park fyldt med netop disse forhistoriske dyr. Her går man rundt på en sti der fører dig tilbage i tiden, til da dinosaurerne levede. På stien kommer vi forbi mere end 50, både store og små dinosaurer i rigtigt størrelse. Det fungerer overraskende godt! Det hele slutter med muligheden for at finde egne forstenede knogler med hammer og mejsel eller finde ældgamle hajtænder i sandkassen. 🦖

Er børnene vilde med dyr fra forhistorien, så har Givskud Zoo i samarbejde med Nordea Fonden lavet udstillingen – Tilbage til Istiden. Her kan man se dyrene fra istiden – f.eks. mammutter og sabeltigre! Udstillingen byder også på en indendørs kuppel med lærerig og børnevenlig information om istiden. Helt igennem gennemført og godt lavet!

Løveparken

Som de sidste dyr på dagens safaritur kommer vi forbi løveburet. Løveburet er et stort indhegnet område som ligger for sig selv – her kan løverne løbe frit rundt.
Her kører man ind i sin egen bil – det foregår ved at en kæmpe låge åbnes og man kører ind i en sluse hvor lågen lukker efter os – og indgangen til selve løveburet åbnes. 🐅😱

Der er helt stille i bilen da vi triller ind i løvernes område – vi får øje på løverne og vejret holdes og børnene er som forstenede – da løverne kommer forbi bilen. Det ligner at løvemor er ved at sende sine små løveunger hjem i seng, da den store hunløve løber efter de små løveunger. Løveungerne forsøger flere gange at snyde udenom – men må til sidst overgive sig og vende retur til deres bur 🙂

Løveparken i Givskud Zoo
Løveparken i Givskud Zoo

Det giver god mening at Givskud Zoo tidligere blev kaldt løveparken – For det er altså nogle prægtige dyr!

Efter vores tur hos løverne var planen egentlig at køre hjem – men børnene insisterer på en tur mere i det store legeområde. Og det er vi faktisk alle klar på – Som en ekstra god afslutning efter en fantastisk og dyrerig dag i parken.
Vi bestiller derfor aftensmad i en af madboderne og nyder den sidste time af en god dag i Givskud Zoo. ☀️

5 hurtige informationer om Givskud Zoo

Kan man køre rundt i Givskud Zoo?

Man kan godt køre igennem de 6 safari zoner. Der er dog også mulighed for at tage safaribussen eller at gå rundt 🙂

Må man selv medbringe mad I Givskud Zoo?

Ja, der er mange gode muligheder for at spise medbragt mad. Der er dog også gode muligheder for at købe mad.

Er der løver i Givskud Zoo?

JA – Der er løver i dyreparken, og man kan besøge dem ved at tage bilen og køre ind til dem i deres indhegning 🙂

Må man tage hund med i Givskud Zoo?

Man må gerne tage hunden med – Den skal dog altid være i snor.

Kan man låne trækvogn?

Der er trækvogne man frit kan låne ved hver p-plads i Givskud Zoo.

Pris for en dag i Givskud Zoo

Vores udgifter til en dag i Givskud Zoo fordeler sig således:
Priserne er for 2 voksne og 2 børn. 

 • Entre voksne* kr. 420,-
 • Entre Børn kr*. 220,-
 • CD-Guide kr. 40,-
 • Aftensmad kr. 346,-
 • Is kr. 70,-
 • Slushice kr. 70,-
 • Samlet kr. 1.166,-

*Grundet regeringens sommerpakke sparede vi 50% entrebilletterne. Vi har dog valgt at regne med normalprisen, således at det giver det mest retvisende billede på udgiften til en dag i Givskud Zoo.

Entrepriser

Voksen (+12 år): Kr. 210,-
Børn (3-11 år): Kr. 210,-
Børn under 3 år: Gratis
Bil: Gratis
Safaribussen: kr. 40,- pr. person.

Tip: Du sparer kr. 10,- pr. billet ved at købe billeten online. Derudover sparer du tid ved ankomst, da du dermed kan køre lige til indgangen.

Find billetter her

Åbningstider

Åbningstiderne varierer alt efter hvornår du ønsker at besøge Givskud Zoo.
De fleste dage åbner dyreparken dog kl. 10.00 og lukker kl. 17.00-
Du kan se alle åbningstider her.

Fuld fart på Mooncar-banen (Foto: Ferie og Børn)
Fuld fart på Mooncar-banen (Foto: Ferie og Børn)

Anmeldelse af Givskud Zoo

Alle 4 I vores lille familie er ubetinget vilde med Givskud Zoo – Personalet er smilende, der er styr på tingene, parken er velholdt, der er god og børnevenlig information om dyrene og så er der masser af plads til leg og udfoldelse – Ja – vi er vilde med Givskud Zoo 🙂 !

Ideen med at køre rundt og samtidig kunne stoppe op og gå rundet imellem de mange dyr fungerer virkelig godt. Det giver børn og voksne en fornemmelse af at der hele tiden er noget nyt og spænende at se.

Herudover er der gode områder og muligheder for at spise medbragt mad eller at købe fin mad i de mange boder, som er spredt godt ud i det store og fine naturrige område.

Familier med børn i klapvogn eller barnevogn kan være lidt udfordret ifht. at skulle pakke klapvogn eller barnevognen ind og ud ved hvert stop i bilen.
Det er dog også en mulighed at gå rundt og lade bilen står.

Med børn i alderen 4 til 11 år får Givskud Zoo vores bedste anbefaling!
En dyrepark – Perfekt for børn.
Og så er der vist kun tilbage at sige – Vi ses i Givskud 😉

Bedømmelse

Givskud Zoo
89 100 0 1
Samlet bedømmelse af Givskud Zoo
Anmeldelse af Givskud Zoo
89/100
Total Score
 • Børnevenlig
  97/100 Fantastisk
  Beskriver hvor godt stedet er for børn
 • Transport
  79/100 Meget godt
  Beskriver hvor nemt det er at komme frem til stedet
 • Området Generelt
  95/100 Fantastisk
  Beskriver hvor godt området/stedet er lavet/indrettet
 • Pris
  84/100 Meget godt
  Beskriver hvor dyrt eller billigt det er at komme ind og købe mad

FOR

 • Giver en hel dag med oplevelser
 • Parken er stor og der er masser af dyr at se på
 • Det store legeområde er er besøg værd i sig selv
 • Giver god læring om dyr og natur

IMOD

 • Hvis du har børn i klapvogn eller barnevogn, kræver det at du skal pakke den ind og ud ved hvert stop.