Nyt vandland i ​​Liseberg

Nyt vandland i ​​Liseberg

november 13, 2020 0 Af Martin Fisker

Efter en positiv beslutning fra Lisebergs bestyrelse og en underskrevet aftale med entreprenøren NCC kan arbejdet med et nyt vandland i Liseberg nu for alvor begynde. Vi skal dog vente lidt endnu på at prøve rutsjebanerne i det nye vandland, da da vandlandet – der har fået navnet Oceana – først forventes afsluttet om lidt over tre år. Men med 500.000 årlige gæster vil det være en meget perfekt tilføjelse til turisterne i Göteborg.

I 2017 blev det besluttet at udvidelse med et oplevelseshotel og et indendørs vandland ved siden af ​​Liseberg forlystelsespark. I oktober 2019 begyndte opførelsen af ​​Liseberg Grand Curiosa Hotel og nu starter opførelsen af ​​vandlandet nu også.

LÆS OGSÅ: Find de bedste ZOOs i Danmark

Liseberg Oceana vandland (Foto: Liseberg / QuarryFoldStudio
Liseberg Oceana vandland (Foto: Liseberg / QuarryFoldStudio

Oceana – Et nyt vandland i Liseberg

Vandlandet, der får navnet Oceana, vil ligesom hotellet have en helt unik tematisering inspireret af Göteborgs historie og det østindiske kompagni i kombination med Lisebergs egen unikke DNA. Det bliver en vandoplevelse i modsætning til noget andet, der findes på markedet i Skandinavien i dag. Med et badeareal på næsten 6.000 kvm indendørs og 4.000 kvm udendørs, vil gæsterne kunne nyde alt fra stille indendørs sandstrande til hurtige forlystelser i Nordeuropas sejeste vandattraktioner.

Min personlige favorit er “boomerangon”. I den kører du seks personer på samme tid. Det føles fantastisk at kunne tilbyde denne type oplevelser indendørs og dermed tilpasset vores svenske klima

siger Thomas Sjöstrand, administrerende direktør for Lisebergs Jubilee-projekt

Vandlandet vil ifølge bestyrelsesformand, Christer Holmgren, være i stand til at modtage en halv million besøgende om året og generere 185.000 ekstra gæstenætter til Göteborg. Med i alt 14 attraktioner og rutsjebaner og op til 1750 gæster vil Oceana være et af de største vandlande i Nordeuropa. Men det er bare begyndelsen… Ligesom med Lisebergs forlystelsespark vil vandlandet være under konstant udvikling, hvor nye attraktioner, temaer og oplevelser tilføjes efter behov. Omkostningerne ved opførelsen af ​​vandlandet anslås til SEK 1.060 mio.

Kort om det nye vandland i Liseberg

Hvor ligger Liseberg?

Liseberg er en forlystelsespark som ligger i byen Göteborg i Sverige.

Hvad er Oceana i Liseberg?

Oceania er Lisebergs nye vandland som forventes klar til at tage imod gæster i 2023.

Hvor stort er Oceana i Liseberg?

Samlet indendørs areal: 13.600 kvm. 
Badeareal: ca. 6000 kvm indendørs + ca. 4.000 kvm udendørs

Hvor mange forlystelser er der i Oceana?

Der kommer 14 forlystelser i alt. Herunder 4 store vandattraktioner + familieflod og bølgebassin.

Kilde: Pressemeddelelse