Rabat til Museet for Søfart

Rabat til Museet for Søfart

november 13, 2020 0 Af Helle Jensen

Som en tidlig julegave kan du nu få rabat til Museet for Søfart. Prisen på billetten sænkes til halv pris resten af året. Der er som normalt gratis adgang for børn. Så er der alle muligheder for at sætte fantasien på fuld kraft i Drømmeskibet, museets prisbelønnede legeunivers. Børnene kan styre skibet, betjene maskinrummet eller se et havfrueskelet. Der er også mulighed for at børnene kan gå ombord på Sømandsværkstedet og bygge deres egne drømmeskibe. 

Rabat til Museet for Søfart gælder resten af året.

Gratis omvisninger på Museet for Søfart

På alle hverdage kan man komme med på gratis omvisninger. Disse kører hver time fra kl. 12 til kl. 15.00. På onsdage og fredage kl. 11.30 er det museets eksperter, der viser rundt. Det kan være direktøren, søfartshistorikeren, kolonihistorikeren, sømanden eller arkitekturelskeren, der fortæller om deres favoritgenstande i udstillingen, skjulte arkitektoniske detaljer og andre personlige historier om museet. Tilmelding ved indgangen. 
På Museet for Søfart finder man også en kurateret butik, der er nomineret som en af verdens tre bedste museumsbutikker. Det nøje udvalgte sortiment i butikken er en forlængelse af museets fortælling og historie. Her kan børn og voksne købe en bid historie med hjem og måske endda finde julegaver til hele familien.
Ud over rabat til Museet for Søfart, byder museet også på gratis te og kaffe 🙂 Under besøget kan man gå til museets café og få en gratis kop kaffe eller te.

Ny udstilling på Museet for Søfart

Efter nytår åbner M/S Museet for Søfarts en helt ny udstilling: “OCEANISTA – Havet & moden gennem 100 år”, der viser, hvordan havet og søfarten har påvirket og inspireret moden – Udstillingen åbner den 8. januar 2021.

Fra matroskraver, striber og sømandstrøjer til kreationer af førende modeskabere som Jean Paul Gaultier, Chanel og Iris van Herpen. Søfarten og havet har gennem et århundrede været en af modens allerstørste inspirationskilder.

Ny udstilling på Museet for Søfart (Philip Treacy_Nick Harvey)
Ny udstilling på Museet for Søfart (Philip Treacy_Nick Harvey)

Største udstilling på Museet for Søfart

Udstillingen “OCEANISTA – Havet & moden gennem 100 år” er museets hidtil største særudstillinger og er en hyldest til havet, søfarten og det gode håndværk.

”Danmarks nationale søfartsmuseum skal ikke alene fortælle historier om skibe og last, men også om det aftryk søfarten sætter på hele vores kultur og identitet. De fleste danskere har en stribet bluse i klædeskabet eller et gammelt familiefoto af en dreng i matrostøj. Modeindustrien har stjålet med arme og ben fra søfarten, og dermed bragt maritime traditioner og håndværk helt ind i vores garderobe og hverdag, men også i de store modehuse. Den historie ville vi gerne fortælle,”

siger Ulla Tofte, direktør for M/S Museet for Søfart. 

Udstillingen præsenterer både Danmarks ældste sømandssweater og spektakulære værker som den innovative designer Iris van Herpens kjole af tusind små håndblæste glaskugler. En af stjernerne i udstillingen er en hat formet som et stort sejlskib af hattekunstneren, Philip Treacy, der bl.a. skaber hatte for den engelske dronning og Lady Gaga. Hatten er et kunstværk i sig selv, men peger også tilbage på 1770’ernes Frankrig, hvor bl.a. Marie Antoinette og andre patriotiske damer satte sejlskibe ind i fantasifulde frisurer og hatte for at hædre den franske flådes indsats mod briterne.

“OCEANISTA – Havet & moden gennem 100 år” åbner d. 8. januar.

Åbningstider:

M/S Museet for Søfart har åbent tirsdag – søndag kl. 11.00 til kl. 17.00.

Find attraktioner og seværdigheder

Kort over forlystelser og attraktioner i Danmark
Kort over bedste forlystelser og attraktioner i Danmark

Danmark er fyldt med gode attraktioner og seværdigheder for børnefamilier. Hos Ferie og Børn har vi samlet nogle af de bedste et sted. Her har vi lavet et kort, hvor det er super nemt at finde frem til de attraktioner og seværdigheder der tæt på tæt på og hvor det er nemt at søge specifikke typer af seværdigheder frem – Bl.a. ZOOs, Museer, Legeland, Forlystelsesparker m.fl.

Find inspiration til Jeres næste udflugt her.

Kilde: Pressemeddelelse