Jul på Bakken

Jul på Bakken

november 18, 2020 0 Af Helle Jensen

Gør dig klar til juleeventyr på Dyrehavsbakken, når verdens ældste forlystelsespark slår portene op til Jul på Bakken. Her er der lune æbleskiver, syngende rensdyr, skattejagt og en masse julehygge i november og december måned.

Lørdag den 21. november åbner Bakken for tredje gang i sin lange historie for gæster i juleperioden. Fem weekender i træk byder forlystelsesparken indenfor til julestemning og hygge i Bakkens gader og stræder. Her er åbnet for udvalgte forlystelser, hestevognstur, de mange julepyntede forretninger og til hyggelige besøg i Bakkens cafeer og restauranter, hvor alt oser af jul. 

Tusindvis af julelys pynter Bakkens krogede gamle træer og lyser Dyrehaven op alle fredage, lørdage og søndage fra 21. november til 20. december, hvor du kan besøge Bakkens gader og stræder, som emmer af julemagi og hygge. 

LÆS OGSÅ: Disse attraktioner holder også åbent i Julen

Jul på Bakken med Mistelten Stemning (Foto: dyrehavsbakken)
Jul på Bakken med Mistelten Stemning (Foto: dyrehavsbakken)

Jul på Bakken er ren julestemning 

Til Jul på Bakken kan du gå på opdagelse rundt i verdens ældste forlystelsespark, hvor Bakkens mekaniske rensdyr Svend, Knud & Valdemar skruer op for julestemningen med deres fine julesange, mens Danmarks højeste mistelten glimter foran den nostalgiske Friluftsscene. 

”Til Jul på Bakken sætter vi fokus på den hyggelige julestemning med nærvær og samvær men med god afstand til hinanden. Vi håber, at gæsterne vil hjælpe os og udvise tålmodighed og forståelse for de restriktioner, som er indført. Det er vores klare ønske, at alle får en dejlig og tryg oplevelse og kan nyde den skønne julestemning herude på vores dejlige Dyrehavsbakken”

siger administrerende direktør, Lene Alsgren.

Til Jul på Bakken vil det som sædvanligt også være muligt at møde Bakkens Pjerrot, som optræder hver dag i juleperioden. I år har Pjerrot inviteret selveste Julemanden med til sine forestillinger i hele juleperioden. 
Som noget nyt vil Pjerrot optræde fra Bakkens Friluftsscene, så der bliver plads til et større publikum med god afstand til hinanden. 

Jul på Bakken med nisser og juleudsmykning (Foto: Dyrehavsbakken)
Jul på Bakken med nisser og juleudsmykning (Foto: Dyrehavsbakken)

Det sker til Jul på Bakken:

 • Pjerrot 
  Pjerrot underholder med særlig juletryl og gøgl på Friluftsscenen hver dag kl. 15, hvor han får hjælp af selveste Julemanden. 
 • Tre syngende rensdyr 
  Rensdyrene synger julen ind og bidrager med klassisk Bakken-skør juleunderholdning, mens en interaktiv mistelten sikrer lys, kys og kærlighed over Bakkens gæster.
 • Korsbæk på Bakken
  Korsbæk byder også indenfor til en gåtur i Algade, hvor man fra gaden kan kigge på de fine forretninger i Korsbæk. Her er det også muligt at nyde hjemmelavet gløgg. 
 • Udvalgte Forlystelser er åbne
  19 af Bakkens kørende forlystelser har åbent i julen. Tag en juletur i den gamle Rutschebane fra 1932, hop på Hestekarrusellen fra 1800-tallet eller prøv en tur i Bakkens nyeste forlystelse, Supernova. 
 • Danmarks højeste mistelten
  Dette er bestemt et besøg værd, hvor du kan stå under den seks meter høje og funklende mistelten med hele familien 🙂
 • Hestevognstur 
  Nyd en stemningsfuld hestevognstur gennem den smukke dyrehave. 
 • Illumination
  Et væld af julelys vil kaste stemning over Bakkens hyggelige kroge og Dyrehavens historiske landskaber.
 • Jule Øltour
  Tag venner og familie med på en hyggelig Jule-Øltour og smag på specielle og lækre juleøl på otte forskellige pubber og barer. 
 • Klassisk dansk julemiddag
  Julemiddag for familier og venner i en af de mange hyggelige restauranter på Bakken, hvor der også serveres både juleøl og julegløgg. 
 • Julemission på Bakken
  Hop i det varme tøj, tag nissehue på og vær med til at sprede julestemning, når Julemissionen finder sted på Bakken d. 4. til 6. december. Julemissionen er en juleskattejagt, hvor familien skal hjælpe julemanden med at finde og løse forskellige juleopgaver. Inden Julemissionen går i gang, får alle deltagere tilsendt et online julemissionskort pr. mail, der viser, hvor de forskellige opgaver er placeret. Ved at deltage i Legehelteløbet støtter du Legeheltene, som sætter gang i sjov, leg og bevægelse på de danske børneafdelinger.

Åbningstider for Jul på Bakken

Jul på Bakken holder åbent fra og med lørdag den 21. november til og med søndag den 20. december. Der vil være åbent i weekenderne fredag, lørdag og søndag.
– Fredage fra kl. 14.00 til kl. 21.00
– Lørdage fra kl. 12.00 til kl. 21.00
– Søndage fra kl. 12.00 til kl. 18.00.  

Covid-19 initiativer på Bakken

 • Der er spritstationer på hele Bakken og i forretninger samt skiltning om brug af mundbind 
 • Der er krav om mundbind i alle indendørs forlystelser og i de tre hurtigkørende forlystelser og naturligvis i forretninger, restauranter og barer
 • Der er indført afstandsmarkeringer i køsystemer ved forlystelser og salgssteder og et maksimum på antal gæster i restauranter og andre forretninger
 • Rengøringsrutiner øges, og berøringsflader som sikkerhedsbøjler, håndtag, greb mv. rengøres jævnligt
 • Ved hver indgang til Bakken er der blevet installeret tællende kameraovervågning, så vi sikrer, at vi hele tiden ved, hvor mange besøgende der er på Bakken
 • Bakken er klar til at lukke indgangene, hvis det bliver vurderet nødvendigt

Kilde: Pressemeddelelse