Skiferie i Livigno med børn

Skiferie i Livigno med børn

januar 2, 2023 0 Af Helle Jensen

Skiferie i Livigno med børn byder på et fantastisk skiområde for både nybegyndere og øvede skiløbere.
Livigno er et helt unikt skisportsted – Her er der ikke kun tale om et toldfrit område med masser af muligheder for at komme hjem med poserne fyldt med italienske sko, skitøj og modetøj, det er i høj grad også et sted der kan byde på masser af solskinstimer og første klasses skiløb for børn og voksne.

Er dette jeres første skiferie, eller er i øvede i det alpine skiløb, så kan vi hos Ferie og Børn varmt anbefale skiferie i Livigno med børn 👍


TIP:
Find komplet pakkeliste til skiferie med børn – her


Denne artikel om Skiferie i Livigno med børn indeholder:

Køreturen til Livigno med tog og tunnel

Køreturen til Livigno er lidt speciel ifht. andre skisportssteder i alperne. For at komme til Livigno, skal man igennem den gamle tunnel fra Schweiz til Livigno. Dette kræver at køreturen times hjemmefra, så det passer med åbningstiderne til tunnellen.

Det tager ca. 12 timers kørsel i bil fra den danske grænse og til Livigno. Der er dog mulighed for at spare tid og bjergkørsel ved at tage biltoget fra den schweiziske by Klosters. Dette kan specielt anbefales til familier med børn der har hang til køresyge.

Vær opmærksom på at der både i Østrig og Schweiz kræves Vignette for at køre på vejene.

 • Vignette i Østrig koster 12 Euro for 10 dage.
 • Vignette i Schweiz koster 27 Euro for et kalenderår.

Biltog til Livigno

Biltog fra Schweiz til Livigno (Foto: Ferieogborn.dk)
Biltog fra Schweiz til Livigno (Foto: Ferieogborn.dk)

Biltoget fra Klosters i Schweiz kører gennem bjerget på ca. tyve minutter. Den korte togtur sparer turen op over bjergpasset syd for Livigno. Vi har testet begge muligheder og kan på den baggrund anbefale biltoget på trods af den ekstra udgift.
For at komme med biltoget kører man via Ulm og ind i Schweiz. I Schweiz kører man til byen Klosters, hvor biltoget sætter kurs igennem Vereina-tunnelen. Det er en rigtig god ide at sætte GPS’en til at køre direkte til Rhätische bahn i Klosters, da GPS’en ellers kan finde på at lede jer over bjergpasset istedet.

Biltoget kører ca. hvert 30. minut og der bestilles ikke tid. Man kommer dermed med det første ledige tog efter ankomst.

Priser for biltoget til Livigno

Biltoget koster ca. 38 Euro pr. vej.
Der er mulighed for at bestille billetterne online hjemmefra.

Billetter til Biltoget kan bestilles her.

Tunnellen til Livigno

Når man har passeret bjerget med biltog, eller ved at køre turen over bjergpasset, ankommer man kort tid senere til den gamle Munt La Schera tunnel som kører fra Schweiz og direkte til Livigno. Da tunnellen kun er åben fra en side ad gangen er det vigtigt at være opmærksom på åbningstiderne (som du finder herunder).

Åbningstider til tunnelen til Livigno

 • Kl. 00.00 til kl. 06.00 er tunnellen åben i begge retninger efter behov
 • Kl. 06.00 til kl. 09.00 er tunnellen åben fra Livigno til Schweiz
 • Kl. 10.00 til kl. 18.00 er tunnellen åben fra Schweiz til Livigno
 • Kl. 18.00 til kl. 24.00 er tunnellen åben i begge retninger efter behov

Priser

Turen gennem tunnellen koster ca. 28 Euro hver vej.
Der er dog mulighed for at bestille billetten online i forvejen og dermed spare penge.
Ved at bestille en returbillet i forvejen sparer man ca. 8 Euro hver vej – Dermed i alt ca. 16 Euro.

Billetter til tunnellen kan bestilles her

Skiområdet Livigno

Skiområde i Livigno byder på brede pister og ingen kø ved lifterne. (Foto: Ferieogborn.dk)
Skiområde i Livigno byder på brede pister og ingen kø ved lifterne. (Foto: Ferieogborn.dk)

Højde:

Da Livigno ligger I hele 1.800-meters højde og toppen ligger i ca. 3.000-meters højde, er Livigno et yderst snesikkert område. Pisterne er fordelt på 3 områder – Mottolino, Costaccia og Carosello. For at komme rundt mellem de 3 områder kører der busser hvert 10. minut mellem hoteller og de 3 områder.

Sted:Højde:
Livigno By1.816 meter
Mottolino gondolen2.402 meter
Carosello gondolen2.797 meter
Costaccia gondolen2.360 meter
Oversigt over højdemeter i Livigno

Pisterne:

Skiområdet i Livigno har i alt 115 kilometer piste at køre på.
Pisterne fordeles med 28 % blå-, 55 % røde- og 17 % sorte- pister.

Pisternes sværhedsgrad:Antal kilometer Piste:
Sorte Pister20 kilometer
Røde Pister63 kilometer
Blå Pister32 kilometer
Total 115 kilometer
Oversigt over pister i Livigno

Børnevenligt skiområde for nybegyndere i Livigno

Skiferie i Livigno med børn (Foto: Ferieogborn.dk)
Skiferie i Livigno med børn (Foto: Ferieogborn.dk)

Som nybegynder på ski er der masser af begynderbakker at køre på. Faktisk er 28 % af Livigno skiområdet blå pister. De fleste af disse finder man omkring Carosello gondolen, hvor flere skiskoler holder til. Her er der flere træklifte som hurtigt sender børn og voksne nybegyndere på bakkerne.

Ved skiskolerne finder man også transportbånd til baner med sjove figurer, kælkebane, slalombane med tidtagning og meget mere underholdning, hvor der sagtens kan bruges mange timer for både nybegyndere og de mere øvede.

Når der er ved at være styr på skiene kan vi anbefale at tage Montolino gondolen for at øve videre på de brede blå bakker omkring Mottolino. Ved Mottolino kan man køre helt til bunden af bakken på blå pister.
Alternativt kan man søge mod toppen af Costaccia, hvor en god bred blå bakke går fra toppen og ned mod gondolen. Begge steder er det muligt at finde spisesteder med både udendørs- og indendørs beværtning.


TIP:
Find flere forslag til skiferie for Børn – Klik her


Masser af god sne og og suveræne fun parks til skiferien i Livigno

God sne og brede pister i Livigno (Foto: Ferieogborn.dk)
God sne og brede pister i Livigno (Foto: Ferieogborn.dk)

For de mere øvede skiløbere er der masser af udfordringer i Livigno. 55 % af pisterne er røde og 17 % er sorte – Dette giver masser af kilometer piste at udforske og mulighed for både fart, offpiste og hygge.

Da både byen Livogno og skiområdet ligger meget højt er sneen oftest rigtig god. Derfor ser man også sjældent at pisterne er kørt op til ren pukkelpist.

En anden stor fordel er det velfungerende liftsystem som nemt transportere gæsterne op ad bakkerne. Faktisk kan det i perioder virke som om at der er så få gæster i området at man aldrig oplever kø i hverken lifte eller gondoler – Det er fedt!

Fun parks

Stor Fun park i Livigno (Foto: Ferieogborn.dk)
Stor Fun park i Livigno (Foto: Ferieogborn.dk)

Skiområdet i Livigno er meget kendt for de mange fun parks. I alle de 3 skiområder finder man fun parks til de skiløbere og snowboarders som ønsker lidt ekstra udfordring. Specielt fun parken på Mottolino siden er et tilløbsstykke for de vovemodige. Denne fun park tiltrækker nogle af de bedste til tricks i hele europa.
Er man ikke vovemodig kan vi alligevel anbefale en tur igennem for at opleve de mange vilde tricks der udføres lige netop her.

Video med indtryk fra Livigno

Livigno video (kilde: Youtube)

Dansk skiskole i Livigno

I Livigno er der mulighed for at komme på dansk skiskole arrangeret af skischoolonline.com.
Det er også denne skiskole man tilmeldes via de danske rejsebureauer i Livigno.

Fordelen er at skiinstruktørerne taler dansk, hvilket giver tryghed for de fleste børn.
Skiskolen starter typisk søndag kl. 9.30 og findes i starten af skiliften Doss 18, tæt ved Carosello gondolen.

Vær OBS: Børnene på skiskolen er fra 3 år og op, hvilket i nogle uger kan give store udfordringer pga. få tilmeldte børn. Dermed blandes børn i forskellige aldre og niveau, hvilket kan betyde at nogle børn ikke udfordres på sit eget niveau.

Livigno by

Livigno by er en hyggelig og charmerende by med gamle bjælkehytter blandet med moderne hoteller, som i de fleste tilfælde er bygget med respekt for byens udtryk. I vinterperioden er der pyntet op med julelys gennem de ensrettede gader. Den centrale bygade strækker sig ca. 2 kilometer langs skiområdet, dog er centrum og de fleste butikker og afterski steder samlet i området nedenfor Costaccia gondolen.

Toldfri shopping

Livigno har status som toldfrit område. Byen ligger ret afsondret i Sondria området, hvilket var årsag til at byen i sin tid opnåede toldfri status.

Den toldfri status har betydet at byen i dag er fyldt med butikker som sælger toldfri varer. Alt ligefra tøj, sko, smykker, parfume, makeup til elektronik, ski og legetøj.

Har man brug for en pause fra skiløbet, kan det varmt anbefales at bruge en eftermiddag på at shoppe i de mange flotte butikker.

Restauranter i Livigno

Italien har stolte traditioner indenfor gastronomi og det mærker man bestemt også i Livigno. Byen er fyldt med lokale restauranter med fokus på det italienske køkken. Her får du de bedste pizzaer, de bedste pastaretter og selvfølgelig god vin til maden.

Ferie og børn kan varmt anbefale disse restauranter i Livigno:

 • La Piöda
  En klassisk italiensk restaurant med lokale specialiteter og super gode desserter.
  Prisleje: 15-20 Euro pr. person.
 • Restaurant Bellavista
  Hyggelig italiensk restaurant med fantastiske pizzaer bagt i stenovn.
  Prisleje: 12-18 Euro pr. person.
 • Mont Chalet Nevada
  Italiensk restaurant med klassiske og lokale retter.
  Prisleje: 15-20 Euro pr. person.
 • La mirage
  Ikke noget fancy – Blot god stemning, ok italiensk mad og meget rimelige priser.
  Prisleje: 10-15 Euro pr. person.

Børnevenlige hoteller i Livigno

Når man som børnefamilie skal vælge hotel til skiferien, er det oftest afstand til lift og skiskole der er afgørende for valget. I Livigno forholder det sig dog lidt anderledes, da de 3 skiområder kræver skibus for at komme rundt. Dermed kræver det en tur med bussen for at komme rundt, ligemeget hvor man vælger at bo.

Skal børnene på skiskole vil det selvfølgelig være en fordel at ligge tæt på Doss 18, hvor den danske skiskole holder til. Men fordelen varer kun de dage børnene skal afleveres på skiskolen. Herefter vil i højst sandsynligt skulle benytte busserne for at komme rundt til Mottolini, Costaccia og centrum af byen.

Vores anbefaling er derfor at vælge det hotel i finder bedst og som ligger tæt på et busstoppested.

Ferie og børn kan varmt anbefale disse hoteller i Livigno:

 • Hotel Capriolo
  Et børne og familievenligt hotel med halv pension, wellness og swimmingpool.
 • Hotel Cristallo
  Et hyggeligt 3 stjernet hotel med halv pension.
  Her er der dog 700 mtr. til nærmeste lift, Doss 18, men skibussen kører lige udenfor hotellet og man kan stå på skiene hele vejen hjem igen.

Danske rejsebureauer i Livigno

Skal man på skiferie i Livigno er der flere danske rejsebureauer der tilbyder pakkerejser. Ved at benytte et dansk rejsebureau får man ekstra tryghed og guideservice på stedet.

Herunder finder du nogle af de største danske rejsebureauer der tilbyder skiferier til Livigno:

RejsebureauRating på TrustpilotFind rejse til Livigno
Højmark4.8Find skiferie her
Thinggaard1.8Find skiferie her
Danski2.9Find skiferie her
Slopetrotter4.2Find skiferie her
Danske rejsebureauer i Livigno

FAQ om skiferie i Livigno

Hvor ligger Livigno?

Livigno ligger i de italienske alper på grænsen til Schweiz.

Kan man købe toldfrit i Livigno?

Ja – der kan købes toldfrie varer i Livigno, hvor man finder masser af butikker med tøj, sko, makeup og elektronik.

Hvor skal man bo i Livigno?

Der er mange muligheder for overnatning i Livigno. Det vigtigste er at bo tæt på et busstoppested, da bussen er nødvendig for at komme rundt i byen og til de 3 skiområder.

Skal man tage biltoget for at komme til Livigno?

Nej – Der er mulighed for at køre over bjergpasset med tunnellen til Livigno. Dette betyder dog længere køretid og en køretur på små veje og hårnålesving.

Er det billigt at spise på restaurant i Livigno?

Det er ca. samme prisniveau som i Danmark. Der er dog mange gode italienske restauranter, med pizza og lokale pastaretter til rimelige priser.

Anmeldelse

Anmeldelse
78 100 0 1
Samlet anmeldelse af skiferie i Livigno med børn
Samlet anmeldelse af skiferie i Livigno med børn
78/100
Total Score
 • BØRNEVENLIG
  81/100 Meget godt
  Beskriver hvor godt stedet er for børn
 • TRANSPORT TIL STEDET
  80/100 Meget godt
  Beskriver hvor nemt det er at komme frem til stedet
 • OMRÅDET GENERELT
  75/100 Meget godt
  Beskriver hvor godt området/stedet er lavet/indrettet
 • PRIS
  77/100 Meget godt
  Beskriver hvor dyrt eller billigt det er at komme ind og købe mad

Fordele

 • God sne
 • Snesikkert
 • Masser af solskinstimer
 • Fede fun parks
 • Toldfrit område giver mulighed for shopping
 • Hyggelig og charmerende by
 • God italiensk mad

Ulemper

 • Meget få pister til mellemøvede skiløbere
 • Man skal benytte bus for at komme rundt
 • Usammenhængende skiområde