Hvad koster en ferie?

Hvad koster en ferie?

maj 16, 2024 0 Af Helle Jensen

Hvad koster en ferie? Når vi får stillet det spørgsmål fra familie og venner er vi sikkert vant til at fortælle den pris vi har givet for selve rejsen – men måske burde man fortælle mere om hvad vi forventer ferien vil koste totalt set.

Vi har defor udvalgt 3 forskellige ferietyper – Skiferie, Charterferie og Campingferie – For at finde ud af hvad det reelt koster at tage en uge på ferie for en børnefamilie.

Er ferien med eller uden mad, skal du betale turistskat eller transfer fra lufthavn til destinationen – alle er faktorer der kan have stor indflydelse på prisen på familiens drømmerejse.
Prisen for selve rejsen er nem at finde via rejsebureauer og campingpladser, noget andet er de udgifter der følger med.
For hvad koster det egentlig at bestille en skiferie til Alperne, en charterferie til Mallorca eller en tur på camping i sommerferien.?

Vi har sat os for at finde svaret ved at lave et feriebudget for de 3 ferier 🧐


Hvad koster en ferie?

Din ferie koster typisk noget mere end blot rejsens pris. Det er derfor vigtigt du medtager alle udgifter inden du booker familiens ferie.

Hvad sparer du på all inclusive eller halvpension?

Med flere måltider inkluderet i rejsen – kan du undgå at skulle på restaurant flere gange om dagen og dermed undgå ekstra udgift til mad – og så er det bare nemmere med mindre børn.

Hvor stor andel af feriebudgettet udgør øvrige udgifter til rejsen?

Det er der stor forskel på, men vores udvalgte pristests viser at du skal forvente en merudgift på 33% til 275% afhængigt af den valgte rejseform, som kommer oveni rejsens booking-pris.


Hvad koster en Skiferie

Hotel Sonne i Wagrain
Hotel Sonne i Wagrain (Foto: Danski.dk)

Vi har fundet en skiferie i uge 5 til Wagrain i de østrigske alper. Ferien udbydes hos Danski, hvor vi har fundet en pris for 2 voksne og 2 børn (4år og 7år). Rejsen er inkl. liftkort, parkering ved hotellet og 1/2 pension. Især det medfølgende liftkort og 1/2 pension gør de ekstra udgifter til rejsen væsentligt mindre. Men vi har stadig pakket bilen med tagboks til ski og andet udstyr, samt sat penge af til skiskole til børnenen og købt vejafgift for at kunne køre i Østrig.

Transportomkostningen er selvfølgelig en væsentlig udgift til en kør-selv-ferie med tagboksen pakket med ski og tilbehør. Til wagrain regner vi her med en udgift til benzin på kr. 2.166. Herudover er der en væsentlig udgift på kr. 3.500 til middagsmaden, som skal indtages på de mange restauranter på skibakkerne i Wagrain og kr. 2.500 til skiskole for de 2 børn.
Samlet giver dette en ekstra udgift kr. 8.266, som svarer til ca. 40% ekstra i forhold til rejsens pris.

Hvad koster din skiferie? Skiferien til Østrig, Norge eller Italien som i går og drømmer, hvad koster den egentlig – altså inklusiv alle de ekstra omkostninger der følger med? – Lav din egen beregning her

Du kan se det samlede rejsebudget for skiferien til Wagrain herunder:

Hvad koster rejsen: skiferie til Wagrain
Hvad koster rejsen: skiferie til Wagrain

Hvad koster en Charterferie

Hvad koster rejsen til Mallorca - TUI Blue Alcudia Pins
Mallorca – TUI Blue Alcudia Pins (Foto: TUI.dk)

Vi har fundet en charterferie i uge 28 til Alcudia, Mallorca i Spanien. Ferien udbydes hos TUI (se rejsen hos TUI her), hvor vi også her har fundet en pris for 2 voksne og 2 børn (4år og 7år). Rejsen er uden mad, da der her er lagt op til at kunne benytte tekøkken i lejligheden, samt de mange restauranter i nærområdet. Til gengæld har vi her valgt at medtage prisen for en udflugt til hams-grotterne til kr. 158,- pr. person.
Denne gang foregår rejsen med fly fra Billund, hvor vi skal huske at betale for en uges parkering..

De ekstra omkostninger til benzin, parkering, en udflugt med rejseselskabet og selvfølgelig den væsentlige udgift til mad og drikke på rejsen – Det løber her op i en væsentlig ekstra omkostning på kr. 9.500,- som kommer oveni prisen for selve rejsen. De ekstra omkostninger er i dette tilfælde ikke mindre end 33% oveni rejsens oprindelige pris.

Dette er et eksempel på at det er vigtigt at ligge et rejsebudget inden familiens drømmerejse bestilles. Du kan regne på jeres feriebudget her

Du kan se det samlede rejsebudget for charterrejsen til Alcudia, Mallorca herunder:

Hvad koster rejsen: Charterferie
Hvad koster rejsen: Charterferie

Hvad koster en Campingferie

Booking hos Südsee Camp i Tyskland (Foto: Suedsee-camp.de)
Booking hos Südsee Camp i Tyskland (Foto: suedsee-camp.de)

Vi har fundet en campingferie i uge 28 til Südsee Camp i Tyskland. Opholdet er fundet hos Sudsee Camp’s eget website, hvor vi har fundet en pris for 1 campingvogn (egen campingvogn) med 2 voksne og 2 børn (4år og 7år). Rejsen er uden mad, da der her er lagt op til at kunne benytte restauranter på campingpladsen, samt mad fra supermarkedet på samme sted. Til gengæld har vi her valgt at medtage prisen for en udflugt til forlystelsesparken Heide park, som ligger 15 minutter fra campingpladsen – indgangsbilletten er kr. 250 pr. person ved bestilling i forvejen.
Ferien foregår i egen campingvogn, som vi spænder for bilen og kører de ca. 400 kilometer hver vej.

De ekstra omkostninger til benzin, udflugten til Heide Park og naturligvis udgifter til mad og drikke i Heide park og på campingpladsen – Det løber her op i en ekstra omkostning på hele kr. 10.200,- som skal tillægges prisen for opholdet på campingpladsen. De ekstra omkostninger er i dette tilfælde ikke mindre end ca. 275% ekstra rejseomkostninger i tillæg til booking-prisen.

Dette er et typisk eksempel på hvordan de øvrige rejseudgifter fylder rigtig meget på en campingferie, da selve opholdet typisk er billigere end at købe en charterrejse, men at ekstraudgifterne er vigtige at medregne for at få et korrekt billede af prisen for campingturen.

Du kan se det samlede feriebudget for campingferien til Südsee camp herunder:

Hvad koster rejsen: campingferie
Hvad koster rejsen: campingferie

Sådan har vi gjort for at finde svaret på “Hvad koster en ferie”

Hvad koster en ferie egentlig? – Det spørgsmål har vi forsøgt at belyse ved at give nogle eksempler på rejser for at se hvor meget de ekstra rejseudgifter betyder for den samlede pris.

Vi har fundet de 3 rejser ved at tage 3 af de mest almindelige rejsedestinationer for danske børnefamilier og tjekket priserne for 2 voksne og 2 børn på 4 og 7 år.
Herefter har vi benyttet Ferie og Børn’s “rejsebudget” som du kan finde i menuen øverst på siden. Her har vi indsat de medfølgende udgifter til rejserne, såsom transportudgifter til benzin og parkering, udgifter til mad og drikke ud fra om rejsen er bestilt med 1/2 pension eller om der ingen mad er med, udflugter på rejsen, liftkort og andre udgifter som følger med bestillingen af lige netop den udvalgte rejse.

Du kan benytte Ferie og Børn’s feriebudget og finde ud af hvad du kan forvente at din næste rejse kommer til at koste, når alt er medregnet.