Havets Giganter

Havets Giganter

juni 22, 2021 0 Af Martin Fisker

I sommerferien inviterer Helle Flynder og Gorm Felt børnene til ekspedition på Fiskeri- og Søfartsmuseet, når det går løs med sommerens tema HAVETS GIGANTER.

På Fiskeri- og Søfartsmuseets ekspedition er det ikke kun gigantiske dyr som fisk og hvaler man møder. Man møder også gigantisk store skibe, vindmøller og boreplatforme. Nogle gange møder de gigantiske havdyr og de menneskeskabte ting på havet, på dramatisk vis hinanden- Det er dette univers, børn inviteres ind i, når de får udleveret en ekspeditionslogbog. Logbogen indeholder kort med 13 poster og et tegnet univers af havet og giganterne. Der skal findes vej, løses opgaver, alt imens man bliver klogere på giganterne. 

Med overskrifter som ”Sælerne – Danmarks giganter”, ”Borebisse på havets gigant”, ”Brandmænd med gigantiske tentakler” og ”Havets gigantiske kræfter” bringes børnene tættere på viden om det hav, vi alle sammen er omgivet af, og det hav som gemmer på en masse ting som det blotte øje ikke lige kan se.

Læs mere om aktiviteter hos Fiskeri- og Søfartsmuseet og find vej til museet her.

Boreplatformen Tyra er med

Hele det gigantiske univers er bygget op omkring al den viden og genstande, museet er i besiddelse af, suppleret med nyt, bl.a. til temaet ”Tyras fald”. Medarbejdere fra Fiskeri- og Søfartsmuseet har været en tur forbi Frederikshavn og fået lov til at hjemtage genstande fra ophugning af Tyra, som var en 14.000 tons tung boreplatform fra Nordsøen. Det har derfor været helt naturlig oplagt at tage effekter i brug herfra til sommerens tema. Hvilken effekt der vises frem, må man have fat i ekspeditionslogbogen for at blive klogere på 😉

Folkene bag Havets Giganter

Det spændende, legende univers for HAVETS GIGANTER er blevet til i tæt samarbejde mellem museumsinspektør Charlotte Bie Thøstesen og grafisk facilitator Frank Høedt, som nogen måske kender fra Go’ morgen Danmark, hvor han har været inviteret til attegne seeres coronadilemmaer med tusch og glimt i øjet. 

“Med HAVETS GIGANTER ønsker vi at give vores gæster spændende oplevelser i børnehøjde. Vi glæder os til at supplere med et lille event d. 2. juli. Her medbringer Frank tusch og godt humør og slår sig ned nogle timer på museet, hvor museets ekspeditionsrejsende kan få tips og tricks til at tegne deres egen rejse.”

fortæller direktør Merete Jankowski

FAQ om Havets Giganter

Åbningstider:

  • Museet holder åbent alle dage i skolernes sommerferie
  • Åbningstiden er fra kl. 10.00 til kl. 18.00

Priser

  • Priser for voksne 150 kr
  • Årskort 290 kr
  • Børn under 18 år gratis

Kilde: Pressemeddelelse