Find ledige campingpladser i Tyskland

Find ledige campingpladser i Tyskland

juli 2, 2021 0 Af Martin Fisker

Find ledige campingpladser i Tyskland: Corona-pandemien har fået ekstra mange danskere til at tage bilen på ferie. Det kan derfor være svært at finde en campingplads med plads til at campingvognen. Men nu er der hjælp på vej – Den tyske campingportal, camping.info, har lanceret et nyt system, der giver mulighed for at finde ledige campingpladser i Tyskland.

Europa er nu ved at åbne op, og det giver danskerne udlængsel. Corona-pandemien er dog ikke længere væk end, at mange i år fortrækker at tage bilen på ferie. Det betyder blandt andet travlhed på de europæiske campingpladser, og for campisten kan det blive en udfordring at finde en ledig plads til campingvognen, teltet eller autocamperen. 

Men nu er der hjælp på vej – Og danske campister behøver faktisk blot at trille over grænsen for at finde en ledig plads. Her er der stadig ledige pladser at finde, og via den tyske campingportal camping.info er det nu blevet nemmere at finde de ledige pladser på Europas 23.080 campingpladser fordelt på 44 lande. Her indtaster man blot informationer om den ønskede periode, indkvarteringstype og antal personer, så finder siden de ledige campingpladser.

Der er rift om campingpladser i Tyskland

Ifølge FDM Travel og Dansk Bilferie, som er to af de største udbydere af arrangerede kør-selv-ferier til Europa, ligger salget lige nu 30 procent over de travleste uger i højsæsonen!

”Campingferier er mere populære end nogensinde, og eksperter forventer et endnu større boom i 2021 end i 2020. Mange campingpladser melder allerede nu om ekstremt høje belægningsprocenter i sommermåneden, men der er stadig ledige pladser, og den tyske portal er et nyttigt værktøj i jagten på en ledig campingplads.”

siger Bo Schou Lauridsen, Turistchef Tysk Turist Information.

Ifølge ADAC Camping ligger de mest populære campingpladser i Tyskland ved Nordsøen, Østersøen og i og omkring søen Müritz i Mecklenburg-Vorpommern. I det sydlige Tyskland er det særligt Bodensøen og området omkring Allgäu, der trækker campister til. 

”Hvis du rejser uden reservation, finder du ikke en ledig plads. Derfor er mit råd: ”Book først, og kør bagefter”,” siger Uwe Frers, administrerende direktør for ADAC Camping. ADAC er den tyske pendant til FDM.

Safari tur på Campingplads i Tyskland (Foto: ferieogborn.dk)
Safari tur på Campingplads i Tyskland (Foto: ferieogborn.dk)

Masser af gode oplevelser i Tyskland

Tyskland har masser af smuk natur. Lige fra Slesvig, over Harzen til München. Her skifter naturens udtryk og giver mulighed for mange forskellige oplevelser. Også byernes udtryk varierer utrolig meget. Hamborg og Berlin er de moderne storbyer, med masser af børnevenlige oplevelser. Hvor andre byer som München og Goslar byder på unik historie fra gamle dage.

Spredt ud over det meste af Tyskland finder man også masser af børnevenlige attraktioner – Vi har samlet en liste over de bedste attraktioner i Tyskland her.

Find ledige campingpladser i Tyskland

Camping.info er en tysk campingportal, som er nem at benytte for danskere, da informationen og søgningerne kan vises på dansk. Portalens nye system opdateres konstant, så campister nemt kan få et overblik over ledige pladser ved såvel Rhinen som ved Den Tyske Rivieraen eller andre steder i Europa. Ved at indtaste destination og rejseperioden vises de campingpladser, der stadig har ledig kapacitet, og så er det samtidig muligt at booke den ønskede plads direkte på siden, med blot et par klik.

”Det sparer campisterne for lange og tidskrævende søgninger efter ledige pladser, og campingpladserne undgår en masse opkald fra frustrerede campister, der leder efter en ledig plads.”

siger Bo Schou Lauridsen fra Tysk Turist Information.

Det nye system hos camping.info omfatter i første omgang cirka 1.500 campingpladser i Tyskland, men udbygges hele tiden.

Kilde: Tysk Turist Information