Sommeroplevelser på Kronborg Slot

Sommeroplevelser på Kronborg Slot

juli 1, 2021 0 Af Helle Jensen

Sommeroplevelser på Kronborg Slot: I en ny sommeraktivitet på Kronborg Slot bliver børn og familier en aktiv del af livet på slottet. Her deltager man i livet på på slottet som det var i år 1585, når Kong Frederik 2.s to børn, Christian (4.) og Anna skal hjælpes, med at undslippe datidens strikse lærere. 🏰

Fra d. 26. juni til d. 8. August kan besøgende på Kronborg Slot deltage i “Christians store pjækkedag”. Her går det helt enkelt ud på at hjælpe prinsen og prinsessen med at slippe for skoleopgaverne, så de kan nyde sommeren i stedet.

Se oversigt over nogle af de bedste museer i København – her

Christians store pjækkedag på Kronborg Slot

Tiden er skruet tilbage til 1585, og på Kronborg Slot har Kong Frederik 2.s to børn brug for hjælp. For selv kongelige børn har kedelige pligter og ikke mindst strenge lærer. Derfor har børnene Christian (d. 4.) og Anna brug for hjælp fra børn og voksne til at hjælpe med at snyde hoffets personale. Så de endelig kan nyde en fridag med deres mor og far, væk fra slottets mørke kamre og ude i det gode sommervejr. 

Det nye underholdende opgaveløb hedder “Christians store pjækkedag” og er for hele familien. Rundt på hele slottet skal forskellige opgaver løses – Men uden at blive opdaget. Det bliver undervejs nødvendigt at agere soldater, trille tønder og finde olielamper i kælderen, ligesom en mystisk alkymist skal have hjælp til at skaffe de rette urter for at helbrede en patient. Alt sammen på flugt fra de strikse lærere på slottet, som også i 1585 havde øjne i nakken! 👀 

Kronborg slot I gamle dage (Foto: Kronborg Slot)
Kronborg slot I gamle dage (Foto: Kronborg Slot)

Børn oplever historien på Kronborg

“Vi har rigtig gode erfaringer med at levendegøre slottet, så det ikke fremstår gammelt og støvet, men fyldt med liv, og vi ved, at især børnene elsker det. De fanges og fortrylles hurtigt af de spændende karakterer de møder på slottet. Gennem leg og underholdning oplever børnene selv historien på egen krop,”

siger slotschef Christian Struckmann Irgens og fortsætter:

Christian Struckmann Irgens fortsætter:

“Historierne om Kronborg, hverdagen på slottet og truslen fra svenskerne bliver både spændende og jordnære for børn. De forstår det og husker det, fordi de selv bliver involveret og har det sjovt undervejs. Faktisk kan aktiviteterne blive så medrivende, at forældrene risikerer, at børnene slet ikke vil hjem igen. Sidste år oplevede vi en pige på fire år, der efter tre timer på slottet stadig ikke ville med sine forældre hjem. Hun fortalte grædende sin mor: jeg vil have mere.”

Advarer Christian Struckmann Irgens med et glimt i øjet 😉

Udover opgaveløbet er der også aktiviteter, som er mere for de voksne gæster. Herunder den aktuelle anmelderroste særudstilling med kongerækken med Jim Lyngvilds storslåede billeder af fortidens konger og dronninger, der for første gang i 400 år igen pryder væggene på slottet. 

Video om Kronborg Slot

Sommeroplevelser på Kronborg Slot

Sommeraktiviteterne foregår hver dag i slottes åbningstid kl. 10-17 fra lørdag den 26. juni til 8. august 2021. 

 • Familieaktiviteten “Christians store pjækkedag” (hver dag 10 – 17)
 • Særlige introfortællinger om Kronborg Slot gennem dagen
 • En særomvisning med fokus på selve bygningen og håndværkernes daglige arbejde på slottet i dag (hver onsdag i juli)
 • Jim Lyngvilds særudstilling – Kongerækken på Kronborg Slot
 • Holger Danske og de mørke kasematter
 • Kronborgtapeterne
 • Café i Frederik IIs vinkælder
 • Den smukke natur udenom slottet

Praktisk information om sommeroplevelser på Kronborg Slot

 • Dato: 26. juni – 8. august 2021
 • Pris: voksne 145 kr., studerende 135 kr., børn op til 18 år gratis
 • Bemærk: Pga. covid-19 skal du ved køb af billet vælge det tidsrum, du vil komme til Kronborg Slot.  

En billet til Kronborg Slot giver adgang til alle aktiviteter og hele slottet. Børn kommer gratis ind.
Køb billetter til Kronborg Slot

Kilde: Kronborg Slot