Vesterlyng camping – Børnevenlig camping og strand

Vesterlyng camping – Børnevenlig camping og strand

september 12, 2020 0 Af Helle Jensen

Jeg skal være ærlig at sige at vi aldrig havde hørt om Vesterlyng Camping på sjælland før vi noget tilfældigt fik booket os ind til 3 overnatninger. Vi valgte netop denne campingplads, da vi ønskede et ophold på en mindre campingplads, tæt på vand og natur – og det kan Vesterlyng Camping opfylde 🙂

LÆS OGSÅ: 20 bedste campingpladser i Danmark

Vesterlyng Camping

Vi ankom til Vesterlyng Camping, som ligger tæt på Kalundborg, sent på eftermiddagen og fandt hurtigt frem til vores plads, på den lille men hyggelige campingplads.
Campingpladsen er lettere kuperet, som for nogle af pladserne giver udsigt ud over marker og hav med solnedgangen om aftenen. På vores plads var der dog ingen udsigt, men til gengæld masser af plads med træer og buske til at give skygge og læ.

Vesterlyng Campings teltplads
Vesterlyng Campings teltplads

Da campingpladsen ikke er så stor, ligger alle pladser tæt på kiosk, restaurant, minigolfbane og legeområdet. Det giver nogle fordele med mindre børn!
Vores 2 børn på 4 og 7 år måtte straks afsted til hoppepuden, som er placeret midt på pladsen. Hoppepuden ligger desuden i forbindelse med en lille legeplads med svævebane og rutsjebane. Der er også 2 andre små legepladser på campingpladsen – Det stod hurtigt klart at det var omkring hoppepuden at alle børnene på Vesterlyng Camping fandt sammen og legede. 🙂

Camping med udsigt
Camping med udsigt

LÆS OGSÅ: Bøsøre Strand Feriepark, Fyn – Anmeldelse

Aktiviteter på Vesterlyng Camping

Swimmingpool

Midt på pladsen finder man også den udendørs swimmingpool, som på de varme sommerdage benyttes flittigt. Swimmingpoolen på Vesterlyng Camping består af et lavt børnebassin for de helt små børn og et større bassin hvor det er dybere i den ene ende. Der er opsat en lille vandrutsjebane og en klatrevæg som giver børnene aktiviteter i vandet. Poolområdet er ikke så stort, men fint lavet og størrelsen passer godt til antallet af gæster på campingpladsen.
Det trækker dog noget ned at swimmingpoolen ikke er opvarmet – det gør at især mindre børn ikke kan opholde sig særligt længe i vandet inden læberne bliver blå ⛄️

Udendørs swimmingpool
Udendørs swimmingpool

Minigolf, dyr og Fodbold

På Campingpladsen finder man også en minigolfbane. Minigolfbanen er flot lavet, med gode og udfordrende baner der snor sig rundt på en naturlig måde. Vores dreng på 7 år har netop fundet glæden ved minigolf og går op i det med liv og sjæl. Så selvfølgelig slog vi også et smut forbi til et slag minigolf. 🙂

Minigolf på Vesterlyng Camping
Minigolf på Vesterlyng Camping

På fodboldbanen lige uden for pladsen er der rig mulighed for at brænde energi af! Her er der masser af plads til udfoldelse – både med fodbold, på cykel, drageflyvning eller anden form for aktivitet der kræver god plads. Det er også her man finder Vesterlyng Camping’s dyr. Her kan man møde gederne og er man vild med dyr, kan man køre med dyrepasseren hver morgen kl. 10.00 og hjælpe med fodringen. 🐐

Vesterlyng Strand

Vesterlyng Strand er helt sikkert en oplevelse i sig selv – Stranden ligger ca. 10 minutters gang fra campingpladsen – eller 5 minutter på cykel. Bag klitterne ved stranden finder man en perfekt børnevenlig strand!

Vesterlyng strand er en strand med den fineste sandbund. Her er der ingen tang eller sten – kun sandbund. Vanddybden er meget lav og det bliver det ved med meget langt ud. Dermed er der rig mulighed for at have mindre børn med i vandet.

Aftenbadning fra Vesterlyng Strand
Aftenbadning fra Vesterlyng Strand

Jeg kan varmt anbefale en tur til stranden efter spisetid – her får I mulighed for at sidde på stranden og nyde den perfekte solnedgang ud over havet.
Det er et smukt syn som imponerer både børn og voksne. Du kan se solnedgangen fra Vesterlyng strand på billedet.

Aktiviteter i nærheden

Havnsø

Et par kilometer fra Vesterlyng Camping ligger den lille fiskerby Havnsø. Havnsø er en lille by med en større (ifht. byen) havn. Her kan man se på de mange flotte skibe i havnen, bade fra molen og selvfølgelig finde flere store (og gode) ishuse.

Det er også fra Havnsø du kan tage færgen til Nekselø og Sejerø. Dette kan gøres som dagsture. – Du kan finde sejlplaner her.

NYT! Med Sommerpakken 2021 kan man sejle gratis til udvalgte øer – se mere her

Nekseløfærgen sejler fra Havnsø
Nekseløfærgen sejler fra Havnsø

Kalundborg

20 minutters kørsel fra campingpladsen ligger Kalundborg. I Kalundborg er der mulighed for at gå på shopping i den gamle by. Byen er meget hyggelig med flere gamle huse og en indbyden gågade. Det er også i Kalundborg at du kan besøge den gamle og noget specielle kirke med de 5 tårne – Vor Frue Kirke.

Lystfiskeri

Er familien vilde med at fiske – så er der rig mulighed for at medbringe fiskestænger til jeres campingferie på Vesterlyng Camping. For i området omkring Vesterlyng er der flere gode fiskesteder – Dette både fra båd eller i Waders 😉

LÆS OGSÅ: Frilandsmusset – Anmeldelse

Pris for vores ophold på Vesterlyng Camping

Her er vores udgifter til 3 overnatninger i uge 30 på Vesterlyng Camping med 2 børn og 2 voskne.

 • Plads med strøm: Kr. 144,-
 • El: Kr. 114,-
 • 2 børn á kr. 147: Kr. 294,-
 • 2 voksne á kr. 270: Kr. 540,-
 • 4 x 3 dages adgang til badeland: 180,-
 • SAMLET PRIS for 3 overnatninger: Kr. 1.272,-

Spørgsmål og Svar

Hvor ligger Vesterlyng Camping?

Campingpladsen ligger tæt på Havnsø, nordøst for Kalundborg.
Adresse:
Ravnholtvej 3, Havnsø
4591 Føllenslev

Hvilke aktiviteter er der på Vesterlyng Camping?

På pladsen er der dyr, minigolf, fodbold, udendørs swimmingpool, legepladser og hoppepude.

Ligger Vesterlyng Camping ud til vandet?

Campingpladsen ligger tæt på vandet – men det tager ca. 10 min at gå fra campingpladsen ud til Vesterlyng Strand.

Anmeldelse af Vesterlyng Camping

Vi er gået fra ikke at kende til campingpladsen, til at vi nu i høj grad kan anbefale Vesterlyng Camping. Campingpladsen gør sig specielt godt til familier med mindre børn. De små børn vil helt sikkert finde en tryghed i at campingpladsen er overskuelig og at der aldrig er langt til hverken mor, far og ikke mindst et toilet 😉

Den overskuelige størrelse på campingpladsen gør også at det er de samme børn de møder hver dag – og derfor hurtigt finder sammen med andre legekammerater.

Med større børn kan der dog være en risiko for at der er for få aktiviteter på pladsen for at underholdningen er i top.
Men det passede perfekt for os med 3 overnatninger med vores børn på 4 og 7 år.

BEDØMMELSE

Vesterlyng Camping
80 100 0 1
Bedømmelse af Vesterlyng Camping
Anmeldelse af Vesterlyng Camping
80/100
Total Score
 • Børnevenlig
  86/100 Super godt
  Beskriver hvor godt stedet er for børn
 • Transport til stedet
  58/100 OK
  Beskriver hvor nemt det er at komme frem til stedet
 • Området generelt
  82/100 Meget godt
  Beskriver hvor godt området/stedet er lavet/indrettet
 • Pris
  93/100 Super godt
  Beskriver hvor dyrt eller billigt det er at komme ind og købe mad

FOR

 • En lille campingplads giver tryghed for mindre børn
 • Skøn natur
 • Tæt på bade- og børnevenlig strand
 • Prisen er rimelig
 • Solnedgangen 😉

IMOD

 • Større børn kan komme til at mangle aktiviteter