Verdens højeste udsigtstårn i træ

Verdens højeste udsigtstårn i træ

maj 16, 2023 0 Af Helle Jensen

Snart kan man opleve verdens højeste udsigtstårn i træ i den tyske by Kerpen, som ligger tæt ved Köln og Bonn i det vestlige Tyskland. Når udsigtstårnet står færdigt vil det have en højde på 170 meter og bliver dermed højere en den berømte domkirke i Köln. Også i Harzen er der gang i tårnbyggeriet, hvor et nyt spektakulært observationstårn på 65 meter er under opførelse.

Der bygges udsigtstårne i Tyskland for tiden – Til glæde for bl.a. danske turister!

Både i området Nordrhein-Westfalen og i Harzen, hvor vi tidligere har skrevet om den nye trætopsbane, er der påbegyndt byggeriet af udsigtstårne, der både får status af lokale vartegn og turistattraktioner.

Rhineland Tower K1 – Verdens højeste udsigtstårn i træ

I Kerpen, ved Köln, jagter verdensrekorden for udsigtstårne i træ. Her opføres verdens højeste udsigtstårn i træ! Tårnet har fået navnet Rhineland Tower K1, og med den planlagte højde på 170 meter, bliver byens nye vartegn 13 meter højere end den nærvedliggende domkirke i Köln.

Rhineland Tower K1 © Bernd Pieroth

”Om tårnet også vil opnå højere besøgstal end den berømte domkirke må tiden vise, men ambitionerne fra investoren og iværksætter Bernd Pieroth og byrådet i Kerpen er skyhøje. Alle sejl er sat for at skabe et helt enestående bygningsværk til glæde for de lokale og for områdets turister”

siger Bo Schou Lauridsen, turistchef i Tysk Turist.

Rhineland Tower K1 skal opføres ved motorvejskrydset i Kerpen, hvor motorvej A 4 og A 61 mødes. Den enorme trækonstruktion bliver udstyret med en svimlende skywalk uden gelænder til folk uden højdeskræk! Mere forsigtige typer kan nyde udsigten fra de tre udsigtsplatforme eller fra glaselevatoren. Tårnet får også verdens højeste tunnel-rutsjebane, og er der stadig mere adrenalin tilbage, kan erfarne klatre også få lov at bestige tårnet, mens børnene kan glæde sig til en klatrepark.

Det store tårn får indgang fra industriparken Kerpen-Sindorf, som ligger tæt på den berømte Michael Schumachers gokartbane. Ambitionen er, at entreen ikke kommer til at koste mere end en biografbillet. Ifølge planen skal Rhineland Tower K1 skal stå klar til indvielse i 2024.

LÆS OGSÅ: 100 bedste attraktioner i Tyskland

110 meter rutsjebane fra Harzen-tårnet

Også i Harzen har man ambitioner om at komme højt til vejrs. I Torfhaus er byggeriet af Harzen-tårnet netop begyndt. Tårnet, som dog ikke er af træ, får en højde på 65 meter, og forventes allerede at stå færdigt i foråret 2022. Her vil det være højere end det, på nuværende tidspunkt, højeste tårn Himmelsglück-tårn i det nordlige Schwarzwald i Baden-Wüttemberg. Dette er har pt. status af at være Tysklands højeste observationstårn med 50 m.

”Det nye observationstårn i Harzen bliver et spektakulært bygningsværk med skywalk i glas og en fabelagtig udsigt over Bloksbjerg. Ingen tvivl om, at det bliver et nyt vartegn for Harzen og vil tiltrække mange turister,” siger Bo Schou Lauridsen.

Bloksbjerg i Harzen © DZT/Francesco Carovillano

De gæstende turister kan komme til den store udsigtsplatform fra en trappe inde i tårnet eller via en elevator. Herfra vil der være en 360-graders udsigt over det storslåede bjergområde. Lider man ikke af højdeskræk, kan man vove sig ud på den svimlende skywalk med glasgulv, der stikker ud fra toppen af tårnet, som man også kender det fra flere steder i Østrig.

Endelig kan børn og barnlige sjæle glæde sig til at tage den 110 meter lange rutsjebane i rustfrit stål fra toppen af tårnet – Det skal nok give vind i håret 😉 Tårnet får også en café og en souvenirbutik.

Harzen-tårnet er tegnet af den østrigske arkitekt Dietmar Kaden. Han har ladet sig inspirere af en grankogle til at lave den spiralformede trækonstruktion, der leder tankerne hen på en snoet træstamme, så tårnet passer ind i skovlandskabet i Ober Harzen.

Tårnet kommer til at stå på Torfhaus, der er det højeste punkt i Niedersachsen på 802 meter.


FAQ – Verdens højeste udsigtstårne

Hvor høj bliver trætårnet, Rhineland Tower K1, i Kerpen?

Trætårnet bliver 170 meter højt når det står færdigt i 2024

Hvor lang er rutsjebanen fra Harzen-tårnet?

Rutsjebanen er hele 110 meter lang.

Hvor høj er Harzen-tårnet?

Tårnet, som står færdigt i 2022, er 65 meter højt og giver udsigt over bjergområdet ved Bloksbjerg.

Hvornår forventes Rhineland Tower K1 at stå færdigt?

Tårnet, som bliver verdens højeste, forventes at stå færdigt i 2024.

Hvad er Danmarks højeste udsigtstårn i træ?

I Danmark har vi det populære og smukt beliggende – Skovtårnet ved Næstved. Skovtårnet er 45 meter. Men ligger hele 135 meter over havets overflade.

Kilde: Tyskland – Rejselandet