Ny trætopbane i Harzen

Ny trætopbane i Harzen

august 19, 2020 0 Af Martin Fisker

Harzen er nok mest kendt som en rejsedestination for det ældre publikum – men området er også populært for mange børnefamilier.

Harzen oplever stor interesse fra hele verden, ikke mindst Danmark. Derfor udvikles der jævnligt nye aktiviteter. Fra den 1. august åbnede den nye Zipline – hvor man kan kige ud over den smukke natur i 460 meters højde!

Zipline-banen hedder BaumSchwebeBahn og ligger på Großer Burgberg. Her kan man for alvor nyde udsigten og få adrenalin for alle pengene! Med BaumSchwebeBahn svæver man højt og hurtigt over de gamle bøge- og egetræer i den smukke nationalpark. 

Trætopbanen starter fra det 483 meter høje Burgberg og herfra kører man med cirka 12 – 15 kilometer i timen. Startpunktet ligger ca. 460 meter over havoverfladen. Man svæver fra startsstedet ca. 1000 meter gennem en smuk, gammel skov i noget, der ligner serpentinersving. Turen med BaumSchwebeBahn varer ca. seks minutter, hvilket sikkert kan føles som lang tid, hvis man lider af lidt højdeskræk, men som er alt for kort tid, hvis man bare elsker høj fart og sus i håret. 

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Südsee Camp

19 master skulle der til, for at den nye zipline-bane var færdigbygget. Passagererne på trætopbanen sidder fastspændt med et komfortabelt bælte, der er monteret på et sikkert og meget robust rørsystem. Turen tager sin begyndelse fra starttårnet på Burgberg, hvorfra man også har den allerbedste udsigt over Brocken, også kaldet Bloksbjerg i Danmark.
Tjek også muligheden for en tur til Bloksbjerg med det gamle ikonisk damplokomotiv – se mere her 

Billetter til turen kan købes på billetkontoret i starttårnet på Burgberg. Reservation eller forhåndsbestillinger er ikke mulige! Vær opmærksom på at højst 500 gæster kan prøve trætopsbanen dagligt. 

Åbningstider for BaumSchwebeBahn:

April – oktober: kl. 9.30 – 18.00.
November – marts: kl. 10.00 – 16.00. 

Guide til øvrige aktiviteter i Harzen

Den hyggelige heksejagt

Er man ikke til de vilde ridt gennem skoven, men stadig vild med naturoplevelser, kan man på hængebroer, som svinger højt oppe mellem de majestætiske trækroner, vandre sig en tur med udsigt helt til heksenes Bloksbjerg. Børn og barnlige sjæle bliver ofte fascinerede af at gå så højt oppe og føle sig ’on top of the world’.

Det damper i bjergene

Man kan også gå op til toppen af Bloksbjerg. Men de fleste foretrækker at tage det gamle damp lokomotiv, Harzer Schmalspurbahn, helt op til endestationen Brocken, som er Tysklands højest beliggende jernbanestation.
Tjek muligheden for en tur til Bloksbjerg med det gamle ikonisk damplokomotiv – se mere her 

MBT-ruter i Harzen

Flere og flere danskere cykler, også på ferien, og det gælder både MTB og racercykel. I Harzen naturpark er der masser af skønne, guidede mountainbiketure, som hjælper ryttere op og ned ad bjergene på smalle skovstier, relativt stejle nedkørsler og mere udfordrende passager.

Kom en tur i den gamle mine

Der er også meget UNESCO-verdensarv at komme efter i Harzen, ikke mindst de unikke bindingsværksbyer fra middelalderen. Herudover er minebyen Bergwerk Rammelsberg en virkelig interessant oplevelse for store og små, hvor man i gamle tog køres ind i den gamle forladte mine og ser, hvordan man arbejdede i minen i gamle dage – Dengang med livet som indsats og morsesprog som kommunikationsmetode. Det unikke og meget gamle centrum i Goslar og Oberharzer Wasserwirtschaft samt Stiftskirche, slottet og den gamle bydel i Quedlinburg, er også beskyttet som UNESCO-verdensarv.

Kilde: Pressemeddelse fra Tysk Turist Information