Vandbingo for børn

Vandbingo for børn

maj 5, 2021 0 Af Martin Fisker

Vandbingo for børn: Det vrimler med liv i selv den mindste bæk, ved den mest kedelige og slidte havnemole og helt inde på det lave kystvand. Med det digitale spil – Vandbingo, inviterer ”Vores Natur – under vandet” hele Danmark til vandblitz på egen hånd. Årets spil er allerede igang 🙂

Vandbingo er et spil for hele familien – Her kan både børn og voksne være med. Vandbingo udfordrer deltageren til at tage detektivhatten på og udforske søer, åer og hav. Hver deltager får sin egen digitale bingoplade med 24 felter – og så er det ellers bare af sted på jagt efter de elementer, der vises på pladen. Det kan for eksempel være en østers, en musling eller en gople. Når man har fundet en ting eller dyr fra pladen, uploader man billedet, der viser, at der “findes østers” eller det, der nu jagtes efter.

Vandbingo for børn

Find digital spilleplade til Vandbingo her

Deltag i Vandbingo og vind præmier

Præmier – Der bliver løbende trukket lod blandt dem, der har klaret én række og til sidst fuld plade. Der venter masser af præmier, samtidig med at man får lærerige og spændende naturoplevelser. Hovedpræmien er et naturophold i selskab med lystfiskerhelten Gordon P. Henriksen.

LÆS OGSÅ: Gratis oplevelser i Naturen for børn

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg er ansvarlig for “Vores Natur – under vandet”. På udvalgte weekends inviterer museet børn til at nørde med blandt andet fladfisk, krabber og blæksprutter. Én weekend, ét dyr, som bliver vendt og drejet, dissekeret og undersøgt i museets rammer. Her er vandbingo også på programmet.

Baggrund for “Vores Natur”

DR satte i 2020 fokus på Danmarks natur i en lang række programserier hen over året. TV-serien i 5 afsnit om Danmarks natur, Vilde Vidunderlige Danmark, viste blandt andet Danmarks forunderlige natur. Men det er ikke nok at se på naturen – vi skal også ud at opleve den.

Vores Natur projektet er et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet, De Naturhistoriske Museer og DR. Sammen har man sat sig for at invitere alle danskere ud i naturen i forlængelse af TV-serien.

Til maj genudsender DR naturserien Vilde Vidunderlige Danmark, og Vores Natur kan igen invitere danskerne ud på særlige naturoplevelser.

Dele af Vores Natur projektet fortsættes i 2021, da mange aktiviteter ikke kunne gennemføres i 2020 grundet Corona. Det gælder også den del af projektet som hedder ”Vores Natur – under vandet” som Fiskeri- og Søfartsmuseet Esbjerg er ansvarlig for og hvor der bl.a. tilbydes vadevandringer, arrangementer og temaweekends.

Fakta om Vandbingo for børn

  • Vandbingo kører 30. april – 12. september 2021
  • Spillepladen er digital og kan hentes her
  • Fiskeri- og Søfartsmuseet Esbjerg er projektleder på Vores Natur – under vandet, i tæt samarbejde med regionale koordinatorer: Øresundsakvariet, Fjord & Bælt, Kattegatcentret, Jyllandsakvariet, Naturvejlederne i Sønderborg, AQUA Akvarium & dyrepark og Naturpark Lillebælt.
  • Hovedpræmien i vandbingo er en tur for op til fire personer i en helt unik lille autentisk bjælkehytte med 100 år på bagen. Den ligger isoleret og lige ud til vandet på en halvhemmelig fiskeplads i Isefjorden på Sjælland. Danmarks vel mest kendte lystfisker, Gordon P. Henriksen, er vært for dagen som tilrettelægges efter vinderens ønsker. Eksempel: fange og tilberede blåmuslinger, instruktion i fluebinding, fiske, grille og overnatte i hytten.