Sommer i Danmark for børn

Sommer i Danmark for børn

juni 18, 2022 0 Af Martin Fisker

En sommer i Danmark med vores børn er sjældent for mange, imens det for andre er en naturlig del af sommeren.
Jeg skal være ærlig at sige at vi de seneste par år har forsømt at holde sommerferien i Danmark, på trods af den fantastiske danske natur, de gode attraktioner og de perfekte forhold for overnatning. Og det er en egentlig en skam, da nogle af de bedste barndomsminder netop er fra ture i det danske sommerland. Danmark er et fantastisk sted – især om sommeren!

Hvad koster en ferie Danmark? – Du kan lave dit eget rejsebudget her

En sommerferie i Danmark med børn byder på en masse muligheder for at se nærmere på hvad vores land har at byde på, lige udenfor døren.
Jeg forstår at mange vil savne sydens sol, charme og varme – men med åbent sind, så kan det nogengange virke fjollet at rejse flere tusinde kilometer væk, når nu vi har så mange muligheder lige HER i vores lille – men pragtfulde land.

Her er 3 praktiske fordele ved at holde sommerferie i Danmark:

  1. Vi slipper for en længere køretur, med børn på bagsædet (ved kør-selv-ferie) 🚙
  2. Vi sparer tid på transport som kan bruges på flere oplevelser eller mere afslapning ⏱
  3. Det er godt for klimaet når vi skærer ned på transport med bil eller fly 🌻

Lej et sommerhus i Danmark

Danmark har ca. 8.750 kilometer kyststrækning hvilket giver perfekte betingelser for placering af sommerhuse. Derfor er der mere end 200.000 sommerhuse i Danmark og i sommerperioden er der mulighed for at vælge imellem hele 45.000 sommerhuse når du ønsker at leje!
Der er dermed gode muligheder for at leje et sommerhus og komme tæt på vand og natur 🙂
Priserne på leje af sommerhus varierer meget afhængigt af størrelse, placering og sted i landet. Så der skulle være god mulighed for de fleste rejsebudgetter – Du kan leje sommerhuse ved en privat udlejer eller du kan benytte en af flere udlejningsbureauer – Find sommerhuset her

Sommerhus med børn i Danmark
Sommerhus med børn i Danmark

Fordelen ved at leje et sommerhus, er bl.a. at alt er i huset. Du og familien skal blot møde op med jeres bagage, åbne havedøren og så er ferien igang – Det er ren afslapning.
Et lille godt råd til børnefamilier med lidt større børn – lej sommerhuset i cykel eller køreafstand til en by eller en attraktion, da dette giver mulighed for et lille afbræk hvis vejret ikke byder på 30 graders høj solskin hver dag 🌦

Et alternativ til sommerhuset kunne være at tjekke ind på et feriecenter – få lidt inspiration her


Camping: En sommer i Danmark for børn

Sommer i Danmark for børn – her er camping et oplagt valg!
I Danmark kan du besøge mere end 500 campingpladser, med tilsammen 100.000 pladser til campingvogne. Så der er gode muligheder for at støve campingvognen af og trille ud i det danske land.

Men campingpladserne er langt fra kun for familier med campingvogn. I dag har rigtig mange campingpladser en lang række muligheder for overnatning i mobilehome, hytter og i allerede opsatte telte og campingvogne.
Det er dog også her man skal være ude i god tid – for denne form for ferie er super populært. Her får du nogle af de samme fordele som ved et sommerhus samtidig med at børnene nemt kan finde legekammerater blandt de mange børn der typisk findes på campingpladserne.

Er man ikke ejer af en campingvogn og ej heller heldig med at finde en alternativ boform på den ønskede campingplads, så er der stadig håb 😉
TELT!
Er vejret godt er en telttur en fornøjelse… Det er her man kan føle sig helt tæt på den danske natur. Men vær forberedt på at selvom telte med plads til både børn og voksne ikke behøver at være vanvittig dyre, så er det vigtigt at huske på at du her skal have alt udstyr med hjemmefra.
Stole, bord, køletaske, luftmadrasser, tallerkener, bestik, kopper, stormkøkken m.m
På trods af dette – så er det netop disse ferier der bringer os tættere sammen og som vi aldrig glemmer.

LÆS OGSÅ: Strandtur med børn


Sejlerferie i Danmark

Med 78 beboeede øer i Danmark, er der rig mulighed for at besøge nye spænende havne på vandet i den danske sommer.
Men også langs kysten på fastlandet er der mange spændende havne at besøge – faktisk er der mere end 300 lystbådehavne i Danmark langs vores 8.750 kilometer lange kystlinje. Så der er havne og oplevelæser nok til mange sommerferier på vandet 😉

For mange børn og voksne er en sejltur på de danske farvande en super god måde at komme rundt i landet og opleve nye ting. I båden er der hygge som i en campingvogn – dog tilsat bølgegang og med 0 meter til vandet – og med et godt netværk af lystbådehavne som alle er indrettet efter at de besøgende sejler ind og ud hver dag, så ligger det ligefor at sejle rundt og se lidt forskelligt.

Der er ikke så mange muligheder for at leje både som sommerhuse – men det kan sagtens lade sig gøre – du kan se et større udvalg her.

Sommerferie på vandet i Danmark
Sommerferie på vandet i Danmark

Det kunne eksempelvis være en tur til det sydfynske øhav, som med i alt 55 øer (dog ikke alle der er beboet) giver mulighed for selv med korte sejlture at opleve nyt hver dag. Her kan du besøge små hyggelige øer med gamle huse, natur og mulighed for at købe en is eller en most fra de flittige lokale beboere. Eller de lidt større øer som Ærø, Langeland og Fyn, som alle har fynsk charme og gode forhold for sejlere.

LÆS OGSÅ: Bag med børn: Snobrød


5 Spørgsmål og svar om sommer i Danmark

Hvor mange øer er der i Danmark?

Der er 78 beboede øer i Danmark.

Hvor mange campingpladser er der i Danmark?

Der er ca. 500 campingpladser i Danmark med plads til ca. 100.000 campingvogne.

Hvor lang er Danmarks kystlinje?

Danmark har 8.750 kilometer kyststrækning.

Hvor mange sommerhuse er der i Danmark?

Der er ca. 200.000 sommerhuse i Danmark, hvoraf ca. 45.000 hvert år lejes ud i sommerperioden.

Hvor mange lystbådehavne er der i Danmark?

Der er ca. 300 lystbådehavne i Danmark.