Strandtur med børn

Strandtur med børn

juni 20, 2023 0 Af Helle Jensen

Strandtur med børn er en god og billig måde at få en hel dag med aktivitet for børnene. På stranden kan børnene bade, lave sandslotte og lege i vandkanten. Er madpakken smurt og vandflaskerne fyldte, kan børn og voksne nemt få en god dag ved stranden sammen.

I Danmark er vi heldige med at have mere 7.000 kilometer kystlinje. Det er ligeså meget som Italien! Vi har derfor alle forudsætningerne for at tage en strandtur med børnene.
Og ikke nok med at vi har meget strand, så har vi også masser af gode og børnevenlige sandstrande. Herudover kommer de over 1.000 officielle søer i Danmark, hvor mange også tilbyder gode badeforhold.

Klar til en tur på stranden
Klar til en tur på stranden

Så det er blot med at få planlagt turen, tjekket strandturens pakkeliste og pakket tasken – Og så ellers bare afsted på strandtur med børnene!

5 svar på spørgsmål om strandtur med børn

Hvad betyder det blå badeflag?

Det blå badeflag viser at stranden lever op til nogle standarder. Disse standarder er bla. vandkvalitet, faciliteter, service og sikkerhed.

Skal børn bruge solcreme med faktor 50?

Børn skal altid bruge en solcreme med faktor 50. Det er vigtigt at kigge på emballagen at UVA filteret er markeret med en ring rundt om.
Det betyder at filteret i solcremen lever op til det anbefalede.
Husk at smøre et godt lag på og smør igen i løbet af dagen. Solfilteret aftager både i løbet af et par timer, men også ved badning og aftørring med håndklædet. Husk derfor altid at få smurt igen efter badeturen.

Kan man tage på stranden med baby?

Man kan sagtens tage på stranden med en baby. Det er blot vigtigt at huske at en baby ikke kan varmeregulere på samme måde som større børn og voksne. Husk derfor at de skal holdes i skyggen så vidt muligt.

Hvordan sikrer man skygge til børn på stranden?

Strandtelt og strandparasol er gode til at skabe skygge til børn på stranden.

Hvor længe må børn opholde sig i solen?

Det er sundt for børn og voksne at være ude i det gode vejr. Det giver masser af D-vitaminer. Solen er dog stærkest mellem kl. 12 og kl 15, hvor det kan være en fordel at søge skygge.


Strandtur Huskeliste

Her har du Ferie og Børn’s huskeliste til strandtur med børn. Vær specielt opmærksom på at huske alt udstyr til babyer og de helt små børn, da især en stærk sol kan være med til at gøre dagen en mindre god oplevelse.

Så husk at tjekke huskelisten til strandturen 🙂

HUSKELISTEINFOINSPIRATION
Legeting til sandLegeting til sand skal selvfølgelig medbringes på en strandtur med børn. Der er ikke noget bedre end at bygge sandslotte og grave huller på stranden.Find legeting til sand
StrandtæppeEr I taget på stranden med små børn, så husk altid et strandtæppe.
Med et strandtæppe kan børn og voksne sidde sammen og slappe af.
Find strandtæppe
Strandparasol eller strandteltEn strandparasol eller et lille strandtelt er perfekt til at give skygge til de små børn.Find strandtelt
Svømmebriller til børnSvømmebriller er gode til især mindre børn, da de dermed undgår at få saltvand i øjnene.Find svømmebriller til børn
Armvinger og mavebælte til børnMed armvinger og mavebælte til børn, kan selv mindre børn være med til at svømme i vandet sammen med en voksen.Find svømmeudstyr til børn
Badekåbe og HåndklæderBørn bliver hurtigt kolde efter de har været i vandet. Hav derfor et stort håndklæde eller en badekåbe klar til børnene komme op af vandet.Find badekåbe og håndklæder
SolcremeSolcreme med minimum faktor 50 er en nødvendighed når du har børn med til stranden – Se vores solcreme guide her.Find børnevenlig solcreme
Køletaske med drikkevarerEn køletaske med kølige drikkevarer, frugt og snacks – Det er et hit hos børnene 🙂Find køletaske
Badetøj og UV dragt til små børnEn UV dragt er effektiv til mindre børn og babyer. Med en UV dragt er de bedre beskyttet på kroppen imod solens stråler. (Husk også badebleer til baby)Find UV badedragt
Badesandaler og badeskoTager du dit barn med til en strand med stenbund, så er det en god ide at huske badesko. Så minimerer du risikoen for sår og rifter under fødderne.Find badesko til børn
Svømmesæde til babyTil babyer fungerer det super godt med et svømmesæde. Ved at benytte et svømmesæde får far og mor en hånd fri og baby kan bedre plaske løs i vandet.Find svømmesæde
Solhat til mindre børnMed små børn og babyer er det en rigtig god ide at medbringe en solhat der giver skygge til dit barn. Find solhat til børn
Huskeliste til strandturen med børn – indeholder links til eksterne webshops.

Gode baderåd til strandtur med børn

Med ca. 50 drukneulykker hvert år i sommerperioden, så er det vigtigt at have respekt for naturrens kræfter. Dette gælder både for børn og voksne. Et øjebliks uopmærksomhed kan spolere den gode strandtur med børnene. Vær derfor opmærksom og giv nogle gode baderåd videre til dine børn.

Strandtur med børn
Strandtur med børn
 • Gå ikke længere ud end til navlen
 • Børn skal bade ifølge med en voksen
 • Svøm langs med kysten
 • Hold altid opsyn med dine børn, også selvom de ikke bader
 • Find strande som er godkendt med det blå flag eller lignende ordninger
 • Undgå at bade omkring brandmænd i vandet
 • Vær ekstra varsom hvis børn og voksne benytter badedyr der kan drive med strømmen

Børn er vilde med stranden

Når vi har holdt ferie i Danmark eller i udlandet, så er en strandtur med børnene altid noget særligt. På trods af fine børnevenlige swimmingpools, så har vi altid søgt imod stranden minimum en dag i løbet af ferien.
For stranden kan noget andet end en opvarmet fancy swimmingpool. Stranden giver følelsen af at være ud i naturen med sine børn. Her kan børn og voksne slappe af på det medbragte strandtæppe, bygge sandslotte i vandkanten og ikke mindst lege i bølgerne.

Børnene bygger sandslot ved stranden
Børnene bygger sandslot ved stranden

Strandturen med børnene giver også muligheden for at lave en lille udflugt ud af det. Tag en køletaske med – pak den med kølige drikkevarer, snacks, sandwich og frugt. Det er bare skønt at være stranden!

Vælg det rigtige udstyr til strandtur med børn

At være på stranden med børnene er sjovt og giver gode oplevelser sammen. Men det er vigtigt at sikre sig at børnene er beskyttet med det rigtige udstyr. Babyer SKAL kunne være i skyggen, Mindre børn er godt hjulpet af en UV dragt og hjælpemidler til at bade sikkert. Det kan være badevinger, badesko og dykkerbriller.
Derudover er det enormt vigtigt at huske solcremen – Børns hud er ekstra modtagelig for solens stråler. Sørg derfor for at have en god solcreme med på stranden – du kan se vores information om solcreme her.

Da vores børn var 1 til 2 år gamle benyttede vi et oppustelig svømmesæde når vi skulle bade ved stranden. Med svømmesædet kan barnet bevæge sig mere frit, end hvis mor eller far skal holde barnet. Vi har gode erfaringer og kan varmt anbefale et svømmesæde. Vær dog opmærksom på at det stadig kræver en voksen i vandet lige ved siden af barnet.!

Vælg en børnevenlig badestrand

Det er vigtigt at vælge en børnevenlig badestrand hvis man har mindre børn. En børnevenlig badestrand kan evt. kendes ved følgende:

 • Gode børnevenlige toilet faciliteter, med puslebord og rengjorte toiletter.
 • Bred sandstrand. Dette giver plads og mulighed for at lave sandslotte og gå rundt med bare fødder.
 • Lavt vand. Det gør det nemmere for børn at bade, når de kan bunde.
 • Det blå badeflag. Det blå badeflag giver garanti for sikkerhed og vandkvalitet.
 • Livreddere i nærheden. Nogle strande er under opsyn af en livredder i sommerperioden. Dette kan give tryghed.

4 børnevenlige badestrande

En eftermiddag med børnene ved Saksild strand
En eftermiddag med børnene ved Saksild strand
 • Saksild Strand, Odder (Aarhus)
  Saksild strand er en bred og lang strand lidt syd for Aarhus, som er børnevenlig og med gode faciliteter.
 • Marielyst strand, Falster
  Marielyst strand er en 10 kilometer lang børnevenlig strand med hvidt sand og lavt vand.
 • Kerteminde Nordstrand, Kerteminde (Fyn)
  Fyns måske bedste badestrand. Børnevenlig sandstrand hvor man kan gå langt ud i vandet inden det bliver dybt.
 • Amager strandpark, København
  Med en 2 kilometer lang kunstig ø, er der skabt en stor lagune med lavt vand. Dette gør det til en perfekt strand for børn.
 • Hasmark Strand, Nordfyn
  På Nordfyn finder man Hasmark Strand, som er en god børnevenlig strand. Stranden er lavvandet, som giver mulighed for børn at bade sikkert.
 • Løkken Strand, Nordjylland
  Løkken strand er kendt for de store surfervenlige bølger, de hvide badehuse og den brede sandstrand, hvor man kan køre i bil på selve stranden. Men her er også masser af plads til børn. Badning kræver dog stærkt opsyn fra forældre.

God tur til stranden med børnene