Bag med børn: Snobrød
marts 17, 2022God og nem opskrift på snobrød dej: Snobrød er den ultimative form for bålmad, som kan bruges ved bålet i haven, på camping, på sheltertur og alle andre steder med adgang til dej og et bålsted. 🔥
Snobrød er ikke nogen ny og fancy form for mad over bål, men er en gammel og ofte benyttet måde at skabe hygge ved bålstedet. Her kan hele familien, børn og voksne være sammen om at bage snobrød omkring bålet.
Snobrød er perfekt til den kolde tid
Når efteråret sætter ind – eller foråret bryder frem er det tid til at få tændt op i bålstedet, få fundet snobrødspindende frem og få lavet snobrødsdejen. Bålet er med til at skabe hygge og varme i den kolde tid og snobrødet er en aktivitet som hele familien kan samles omkring – Og så kan både store og små børn hjælpe til med at finde brænde, tænde op og ikke mindst lave dejen. Det er et hit!
LÆS OGSÅ: 25 gratis oplevelser med børn
Med denne opskrift kan børn være med til at lave dejen – og de kan være med til at bage snobrødene over bålet.
Det er dog vigtigt at børn ikke er ved bålet uden opsyn fra voksne.
SNOBRØD
Arbejdstid: Ca. 30 minutter. (Bag med børn: 45 minutter)
Tid til hævning: 1 time
Antal: 8-10 stk. snobrød.
Det skal du bruge:
- 5 dl mælk
- 30 g gær
- 40 g smør
- 1,5 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 700 g hvedemel
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
- Smelt smøren i en gryde ved svag varme.
- Lun mælken i en gryde til den er lunken og smuldr gær heri. Rør rundt indtil gæren er opløst.
- Tilsæt salt og sukker, samt det smeltede smør.
- Rør sammen og tilsæt melet lidt ad gangen indtil det bliver en samlet dej.
- Hæld en smule olivenolie ud på køkkenbordet og ælt dejen heri, til den bliver god og smidig.
- Lad dejen hæve i en skål i ca. 1 times tid med et viskestykke over.
- Når dejen har hævet kan man med fordel slå dejen sammen igen inden man begynder at bage snobrød.
- Til et snobrød tages en klump dej og rulles i hænderne til en lang pølse.
- Rul herefter dejen rundt om snobrødspinden. Start fra toppen.
- Bag brødet over bålet ved at vende brødet løbende indtil brødet er gyldent og nemt løsnes fra pinden.
Nem opskrift på snobrød dej.
TIP: Snobrød med sukker og syltetøj
Et godt tip til at lave et godt og anderledes snobrød som er et stort hit hos de fleste børn – Ved at følge denne guide får man et brød som minder mere om wienerbrød end ved den originale udgave.
Sådan laver du snobrød med sukker og syltetøj:
- Bag snobrødet som du plejer
- Når brødet er bagt, fordeles smør ud på brødet
- Herefter drysses der sukker ovenpå smøret
- Bag det herefter i få minutter, til sukkeret er varmet op
- Spis brødet med syltetøj
LÆS OGSÅ: Sommer i Danmark for børn
Det skal du bruge bruge for at lave snobrød over bål
For at kunne lave snobrød over bål skal du bruge 3 helt essentielle ting der skal være styr på.
Vi har samlet en kort guide til bålsted, snobrødspinde og optænding af bålet.
BÅLSTEDET: Et godt bålsted er vigtigt for et godt bål til snobrød. Her er det vigtigt at der er god plads omkring båletstedet og at der er god læ omkring bålet. Sørg for at have sand i bunden af dit bålsted, dette giver en tyngde i bålfadet og holder kontrol med bålet. Bålet er klar til at lave bålmad, når flammerne er blevet til gløder.
SNOBRØDSPINDE: En god snobrødspind kan findes i skoven og laves med en god spejderkniv. Er man mere til luksusudgaven kan man købe pindene i mange forskellige udgaver. Vi synes at det er vigtigt med en god snobrødspind som er nem at rengøre fra gang til gang.
Vi har fundet et udvalg af snobrødspinde herunder.
OPTÆNDING AF BÅLET: Når du skal have gang i dit bålsted er det vigtigt at få startet rigtigt op. Ved at få startet forkert, kan man risikere at det tager meget lang tid at få startet bålet op.
Herunder finder du en god guide til at starte et bål, hvad enten det er i skoven eller ved bålstedet i haven.
Spørgsmål og svar om snobrød
Snobrød laves bedst over bål med en god snobrødspind – Se en nem og ligetil opskrift her.
Smør det færdige brød med smør og drys med sukker – så smager det som wienerbrød.
Læs mere i artiklen.
Bålet skal indeholde nogle større stykker brænde, som er helt klar når flammerne bliver til gløder.
Læs mere i artiklen.
Det tager ca. 30 minutter at lave og efterfølgende en time til at hæve.
Læs mere i artiklen.