Naturama Svendborg – Anmeldelse

Naturama Svendborg – Anmeldelse

februar 28, 2022 0 Af Helle Jensen

Naturama Svendborg: I løbet af sommeren var vi på telttur på Bøsøre Strand Feriepark (Du kan læse vores anmeldese af Bøsøre Strand Feriepark her) – Campingpladsen ligger på fyn midt imellem Nyborg og Svendborg. Det var derfor oplagt at tage en tur til den gamle smukke by Svendborg for at besøge Naturama og se de mange udstoppede dyr.

TIP: Naturama er ifølge Ferie og Børn en af bedste seværdigheder på fyn. Her kan du se listen med de 10 bedste oplevelser for børn på fyn.

Vi ankom til Naturama ved åbningstid – 2 voksne og 2 børn på hhv. 4 og 7 år. De første 20 minutter gik dog med at finde en p-plads, da p-pladsen ved Naturama var bugnende fuld og i virkeligheden langt fra stor nok til at dække behovet for Naturama.
Men da vi først fik parkeret et lille stykke fra Naturama, gik det super nemt med at få betalt for indgang – Så nu er vi klar til at udforske de mange dyr!

Helt tæt på dyrene
Helt tæt på dyrene

3 etager med dyr i Naturama

Til lands, til vands og i luften – Det kunne passende være et slogan for Naturama 🙂 For Den nye bygning består af 3 etager fyldt med dyr fra den danske natur. Museet er lavet som en rund bygning, hvor alle 3 etager hænger naturligt sammen og hvor man fra hver etage kan kigge op eller ned på de andre. Det giver en super fed fornemmelse af de udstoppede dyr og giver et flot og imponerende indtryk af stedet!

 • Til lands:
  Stueetagen er fyldt med (primært) udstoppede dyr som lever på landjorden. Her kan man opleve alt fra en ræv, ulv og en elg og til en grævling, vildsvin og en kat.
 • Til vands:
  Underetagen er derimod fyldt med dyr som lever under vandet. Her kan man opleve hvaler, hajer og se flotte videoer af dyrerne fra naturen.
 • I luften:
  Tager man turen til den øverste etage finder man massevis af fugle. Nogle hænger ned fra loften, som fløj de rundt mellem de andre dyr, imens andre er udstillet i store glasmontre.
Naturama, Svendborg
Naturama, Svendborg

Vores tur rundt på de 3 etager, fyldt med spændende dyr blev kun bedre af at der var mange muligheder for at begive sig i kast med små spil, lege og god information via skærme og tablets. Her kunne børnene blive klogere på dyrene ved at lege sig til viden – I det hele taget var det en god og lærerig oplevelse som kun blev bedre af det imponerende set-up med lys og lyd – der skifter imellem dagslys, skumring og nattens stjernehimmel.

Masser af læring via leg i Naturama
Masser af læring via leg i Naturama

FAQ om Naturama Svendborg

Hvad er Naturama?

Naturama er et museum for dyrearter i Danmark. Her kan hele familien se både levende og udstoppede dyr helt tæt på.

Hvor ligger Naturama?

Naturama ligger i Svendborg på sydfyn.
Adresse:
Dronningemaen 30
5700 Svendborg

Er Naturama noget for børn?

Naturama er i den grad noget for børn!

Hvad kan man se i Naturama?

I Naturama kan du se og opleve masser af dyr – primært dyr som lever i den danske natur. Der er både dyr som lever til lands, til vands og i luften.

Madpakker og Naturamas Cafe

På denne dag havde vi taget madpakker med fra campingpladsen – Hvilket vi kunne spise udendørs i opsatte telte – Da vi var forbi Naturama på en regnvejrsdag, var det godt at disse telte var sat op. Men det gjorde også at lidt af hyggen gik af det. For nok er der fine udenomsarealer ved Naturama, som er lavet som en form for park med bure med dyr og fine bænke, men et tomt party telt med 4 haveborde er ikke så fedt…

Der er dog også fint mulighed for at købe mad og drikke i Naturamas Cafe. Her kan der fåes flere børnevenlige retter og selvfølgelig findes der også en fint udvalg af is 😉

Udvalg af mad i Naturama Cafe
Udvalg af mad i Naturama Cafe

Foredrag i børnehøjde

I løbet af dagen var der mulighed for at høre små korte foredrag om de forskellige dyr. Vi valgte derfor at høre om de invasiv arter i Danmark. Her skulle vi blot gå til udstillingen for dyrene på landjorden, hvorefter to naturguider kom forbi for at fortælle os om invasiv arter i Danmark og menneskets påvirkning af disse.

Foredrag om Invasive arter
Foredrag om Invasive arter

De to guider var super dygtige og enormt engagerede til at fortælle spændende historier om invasive arter, samtidig med at vi kunne se dem lige foran os – Det virkede! Børnene (som der var mange af) var helt opslugt af historierne og de mange dyr vi fik vist frem.

Dette var helt klart et af dagens højdepunkter og børnene var derfor meget opsatte på at vi også skulle deltage i Naturamas HAJSHOW.
Vi gik derfor direkte fra de invasive arter til den Naturama gamle bygning hvor det explosive hajshow skulle finde sted.

HAJSHOW - Naturama
HAJSHOW – Naturama Svendborg

Vi fik sat os til rette på de opstillede stole i salen og ventede på at showet skulle starte – Og det gjorde det! For er man bare en lille smule imponeret af hajer, så fanger Naturamas HAJSHOW opmærksomheden. For her er der fuld fart på. Centrum i showet er den store projekter der viser en film med masser af klip med hajer. Filmen akkompagneres af de to naturguider som giver den Max gas – Så meget at den ene pludselig befinder sig oppe på et bord imens fortællingen om store og små hajer tager fart.!

Pris for en dag i Naturama Svendborg

Vores udgifter til en dag i Naturama fordeler sig således:
Priserne er for 2 voksne og 2 børn.

 • Entre kr. 280,-
 • Mad – Medbragt mad.
 • Is kr. 102,-
 • Samlet kr. 382,-

Entrepriser

Børn – 0 til 17 år = Gratis indgang
Voksen – Højsæsson = kr. 140,-
Voksen – Lavsæsson = kr. 140,-

Åbningstider

Højsæsson: Kl. 9.00 til kl. 17.00
Lavsæsson: Kl. 9.00 til kl. 16.00

Anbefaling af Naturama Svendborg

Naturama er super godt sted at lære om dyr. Det er virkelig godt fortalt på en måde så både børn og voksne finder det interessant.
Vi brugte en hel dag på at se og lære om dyr – Specielt de 2 foredrag hvor naturguiderne virkelig foldede sig ud, var et hit.

Vores 2 børn var næsten ikke til trække ud igen, på trods af at de var godt trætte efter en god men lang dag med masser af underholdene læring om dyrene i Naturama.

Et besøg er helt sikkert et “must”, hvis familien holder ferie på fyn!

BEDØMMELSE

Naturama
82 100 0 1
Samlet bedømmelse af Naturama, Svendborg
Anmeldelse af Naturama, Svendborg
82/100
Total Score
 • Børnevenlig
  85/100 Super godt
  Beskriver hvor godt stedet er for børn
 • Transport
  68/100 Godt
  Beskriver hvor nemt det er at komme frem til stedet
 • Området generelt
  78/100 Meget godt
  Beskriver hvor godt området/stedet er lavet/indrettet
 • Pris
  95/100 Fantastisk
  Beskriver hvor dyrt eller billigt det er at komme ind og købe mad

FOR

 • Lærerigt
 • Gode foredrag
 • Børnevenligt
 • Flot og inspirerende
 • Prisen er lav

IMOD

 • Større børn kan måske savne lidt "action"