25 forslag til gratis aktiviteter med børn

25 forslag til gratis aktiviteter med børn

februar 11, 2023 1 Af Helle Jensen

Aktiviteter med børn: Vi har her samlet 25 ideer til hvad i kan lave sammen med jeres børn i ferien hjemme eller i sommerhuset, uden man nødvendigvis behøver at tage den store pengepung frem.
Kom gerne med flere ideer til aktiviteter med børn – så andre børnefamilier kan blive inspireret :)!
(Skriv dem ind i kommentarfeltet eller på vores Facebook side)

Hvor finder man gratis aktiviteter for børn?

Der er masser af gratis aktiviteter for børn lige hvor du står 😉 Derudover arrangeres der løbende aktiviteter for børn på skoler, ungdomsklubber og på attraktioner i Danmark. Se foreslåede aktiviteter i artiklen.

LÆS OGSÅ: 10 Gode oplevelser i Efterårsferien for Børn

Gratis aktiviteter med børn

 1. Tag en tur i skoven
  Børn er vilde med naturen! Så frem med cyklen eller barnevognen, smør madpakken, find figenstængerne frem og tag ud og nyd den friske luft.
  Tur i skoven med børnene
 2. Kartoffeltryk
  Dette er en klassiker fra formningslokalet fra firserne – Men stadig sjovt. Ved at udfordre børn med kreative måder at udfolde sig, giver det mulighed for ny inspiration og nye ideer.
 3. Lav opgaver i opgavebøger
  Opgavebøger er en god måde for børn at blive udfordret og lære samtidig med at det er sjovt. Er alle opgaverne fra skolen løst, så tjek boghandlerens webshop eller søg på internettet efter opgavesider der kan printes. Der findes opgavebøger for børn i alle aldre – fra 3 år.
 4. Find det gamle legetøj frem
  På de fleste børneværelser er det ofte det samme legetøj der bliver leget med – Men med feriedage hjemme, giver det tid til at åbne skabe og skuffer med legetøj som ikke har været brugt i et stykke tid. Dermed kan legetøjet få nyt liv og måske kan det endda ende med at der bliver ryddet lidt ud samtidig 😉
 5. Tænd bål
  At tænde bål på bådpladsen eller i bålfadet på terrassen er altid et hit.
  Og tilføjer i så skumfiduser eller snobrød, så er i sikret en eftermiddag med godt humør og røg i luften.
  Mangler i brænde, kan i evn. gå i skoven for at samle brænde;)
 6. Tegne
  Dette er måske nok den klassiske løsning. En malebog eller en blok papir og en pak farveblyanter og der er dømt hygge for børn og voksne. Men et godt tip kunne være at udvide ved at lave kongekrone, papirflyvere eller lignende – Find evt. flere tips og ideer på pinterest.
 7. Skriv dagbog
  For de lidt større børn kan det være en god ide at skrive dagbog – Og måske kan det få os forældre til at blive ekstra kreative for at gøre indholdet i dagbogen lidt mere spændende 😉
 8. Fodbold
  For nogle er fodbold noget man går til 2 gange om ugen. Men med ferie på hjemmebanen giver det tid til at finjustere teknikken. Måske en konkurrence om hvem der kan jonglere længst tid med bolden eller selvtræning med små tricks som at kunne drible og lave hælspark.
 9. Cykeltur
  En cykeltur giver god mulighed for at kunne lave noget sammen hele familien. Cykel en tur i parken eller en tur på landet og husk drikkevarer + snacks til turen 🙂
 10. Tur på Løbehjulet
  Tag en tur på den lokale “skaterbane” og tag løbehjulene med. Det er et hit for både store og små børn at løbe på løbehjul. Og så er det fedt at forsøge sig på ramperne (Måske blot de små ramper).
 11. Legepladsen
  For de mindste børn er legepladsen et stort hit. For tiden uden børnehaven og vuggestuen skaber et akut behov for sandkager og gyngeture !
  Legepladser er en perfekt aktivitet for børn
 12. Disco-dag
  Lad børnene klæde sig ud og pynte sig til disco fest i stuen eller på værelset. Og har i kulørte lamper, discokugler eller andet, så er det nu det skal frem 🙂
  Tip: Børn er vilde med limbo-rock-legen og slår de voksne næsten hver gang 😉
 13. Den store bagedag
  Lav en bagedag med kager og brød – Børn elsker at være i køkkenet og med bagning kan alle være med. Find evt. inspiration i de mange kageblogs på nettet.
 14. Havearbejde
  Haven trænger ofte til en mindre makeover hvad enten det er forår, sommer eller efterår. Børn vil gerne hjælpe – og så er de gode til at plukke ukrudt, samle blade, slå græs og køre trillebøre 😉
 15. Læs bøger
  Det er vigtigt at skolebørn får læst lidt hver dag også i ferie.. Hvis i skulle løbe tør for læsestof – så tjek eReolen, det er gratis.
 16. Find og se på dyr
  Mange steder i Danmark er der mulighed for at tage ud og se på dyr i den fri natur. Eller tag en spand med og find de små dyr i naturen, som f.eks. insekter. Igen – børn er vilde med natur!
  Dyr i naturen
 17. Byg en hule i haven
  Byg en hule i haven . Dette er typisk en af de ting som vi ofte kan fortælle vores børn om – men som vi sjældent har tid til at lave sammen med vores børn. Men med ferie hjemme, så er det måske nu at byggeprojektet kan blive udfoldet.
 18. Byg en hule på værelset
  Huler er bare seje – Og er det ikke en mulighed at bygge en hule i haven, så er der heldigvis mulighed for at bygge den ultra-seje hule på værelset. Find masser af tæpper, puder og dyner – så er der snart en hemmelig stablet på benene 😉
 19. Se eller gense MGP
  Hjemme hos os er MGP et kæmpe hit – Det går rent ind! Så en eftermiddag i selskab med de skønne børne-bands – det du’r.
 20. Spil spil
  Ludo, Matedor, Stratego, UNO, vendespil, Vildkatten – mulighederne for at finde et spil som både børn og voksne kan spille sammen er mange. Og så er det faktisk sjovt ! Det kan få hyggen til at brede sig til hele huset – så fyr op i pejsen eller tænd stearinlysene og vær klar til god gammeldags hygge 🙂
 21. Puslespil
  Verdens bedste tidsfordriv – Puslespil! Find et puslespil som både børn og voksne kan hjælpe til med. Måske er det nu det gamle støvede puslespil med 500 brikker skal findes frem?
 22. Tv og Streaming
  Hvis alle aktiviteter med børnene fejler, så er der altid DR TV, Netflix og Ramasjang til at redde dagen eller til at få pulsen lidt ned efter cykelturen.
  Tip: På DR TV finder du mange af de populære tegnefilm, som kan streames helt gratis.
 23. Lego
  Mange børn har et værelse eller en skuffe fyldt med lego. Nu er der tid til at få bygget den store Ninjago borg, politistationen eller en af de mange andre Lego figurer. Den kan også være en Lego udfordring – hvem kan bygge det højeste tårn, den pæneste butik eller noget helt tredje..
  Lego er en god aktivitet for børn
 24. Papmache, trylledej og perler
  Et par timer med fingrende godt begravet i klistret papmache eller trylledej, det er sagen eller måske er det nu den store perleplade skal fyldes med farvede perler, som kan ende med at blive strøget, så gaven er klar til familie og venner.
 25. Vafler og pandekager
  D. 25. marts er det officiel vaffeldag og d. 5. marts er det officiel pandekagedag – så er det frem med vaffeljern og pandekagepande. Børn er gode hjælpere i et køkken, så sæt børnene til at lave dejen og pynte vafler og pandekager med flormelis og syltetøj.
  Det gode ved vafler og pandekager er at de kan bages året rundt 😉
 26. Byg din egen fuglekasse
  Med lidt søm og et stykke træ kan man bygge sin egen fuglekasse sammen med børnene. Det er både sjovt og lærerigt.
  Du kan finde en nem og børnevenlig guide til at bygge din egen fuglekasse her.

Tilføj gerne flere ideer til aktiviteter med børn i kommentarfeltet herunder 🙂