Nu åbner Berlin lufthavn

Nu åbner Berlin lufthavn

oktober 30, 2020 0 Af Martin Fisker

Lørdag den 31. oktober åbner Berlin Brandenburg BER lufthavn sine døre for passagerer og lufttrafik.

Siden 2006 hvor det første spadestik blev taget, er der blevet bygget på den nye super lufthavn i Berlin. Byggeriet, som TV2 tidligere har kaldt “Tysklands pinligste byggeri”, var sat til at koste omkring 17 milliarder, ender med at have kostet omkring 50 milliarder danske kroner.

Nu kan danske turister glæde sig over at arbejdet endelig ser ud til at være færdiggjort og den nye Berlin Lufthavn kan åbne op for passagerer fra hele verden.
Vi danskere er vilde med at rejse i Tyskland og med omkring 900.000 danskere der hvert år overnatter i landet, vil den nye lufthavn sikkert blive et hit.

– Arbejdet med at færdiggøre Berlin Brandenburg BER ser ud til at gå efter planen. Det er glædeligt at se, og jeg ser personligt frem til at bruge den nye lufthavn, når det er relevant at rejse igen. Det har været en lang proces med oprettelse, men nu er det snart grønt lys for start.

siger turistchef for Tysklands nationale turistkontor i Norge, Joelle Janz.

Berlin lufthavn hedder – Berlin Brandenburg Willy Brandt

Det officielle navn på lufthavnen er lufthavn Berlin Brandenburg Willy Brandt – kort lufthavn BER (Flughafen BER). Den officielle åbningsdato siden november 2019 har været den 31. oktober 2020.

F: Ekaterina Zershchikova / © Flughafen Berlin Brandenburg GmbH
F: Ekaterina Zershchikova / © Flughafen Berlin Brandenburg GmbH

Berlin lufthavn bygger stadig

Lufthavnens anlægsfase er for nylig blevet krævet, men udvidelser er allerede igangsat.
Vest for hovedterminalen bygges der en ekstra stand til fly. I henhold til planen vil yderligere 15 af disse blive bygget over tid beregnet til kort- og mellemdistanceflyvninger (Airbus A320 og Boeing 737).
Udvidelserne forventes afsluttet i løbet af 2021. Lufthavnen vil derefter have i alt 144 standpladser til fly. Der etableres også to store områder til snerydning.

Infektionskontrol under Covid-19

Berlin lufthavn erstatter de to nuværende Berlins lufthavne, Tegel og Schönefeld. Sidstnævnte vil blive indarbejdet i den nye lufthavn som Terminal 5. Som det er tilfældet for lufthavne og luftfart generelt, har begge lufthavne oplevet en kraftig reduktion i antallet af passagerer under koronapandemien. I alle terminaler og terminalområder på Berlin lufthavn skal passagerer bære ansigtsmasker, der dækker næse og mund. Derudover skal etablerede infektionsbekæmpelsesregler såsom afstand og hygiejne overholdes. På grund af skiftende processer ved sikkerhedskontrollen kan hver passager kun have en håndbagage.

Det kan du se i Berlin

Åbningen af Berlin Lufthavn er godt nyt for danske turister som (på den anden side af Covid-19) ønsker en weekendtur til Berlin.
Berlin er en storby der har alt at byde på – Her er et lille udpluk af seværdigheder i Berlin:

 • Brandenburg Tor
  Den ikoniske triumfbue som indeholder masser af historie. Og på trods af 2. verdenskrig, står den stadig endnu.
 • Berlinmuren
  Selvom det meste er revet ned – så kommer man ikke uden om at skulle forbi steder hvor muren i flere år adskilte øst- og vest-tyskland. Der findes stadig steder hvor stumper af muren er bevaret.
 • Kurfurstendamm
  Den populære og berømte shoppinggade – Dette skal opleves, hvis der skal handles lidt ind.
 • Gedächtniskirche
  Dette er kirken der stadig står som den gjorde lige efter 2. verdenskrig. Det giver tid til betænkelighed at kigge på kirken som står tilbage som samlesæt efter krigen.
 • Reichstag
  Tysklands parlamentsbygning som har ageret midtpunkt i flere historiske begivenheder.

Kilde: Tysklands Turistkontor