Rekord! Danskerne overnatter i Tyskland som aldrig før

Rekord! Danskerne overnatter i Tyskland som aldrig før

marts 5, 2020 0 Af Helle Jensen

Flere og flere danskere overnatter i Tyskland: Med en stigning på 3,3 %, set i forhold til 2018, blev det i 2019 til hele 3.421.704 millioner danske overnatninger i Tyskland, hvilket er ny rekord. I alt overnattede ca. 900.000 danskere i Tyskland, hvilket giver en gennemsnitlig opholdstid på 3,8 dage.

Læs vores anmeldelse af Südsee Camp i Tyskland

Der er tale om et meget tilfredsstillende resultat og det bedste nogensinde. Stigningen er med stor sandsynlighed en følge af, at flere og flere fravælger fly som transportform på den anden, tredje eller fjerde ferie, og i stedet ser sig om efter nærliggende destinationer, der kan nås med bil, tog eller bus. Det kommer allerede Tyskland til gode”,

Bo Schou Lauridsen, turistchef i Tysk Turist Information

December gav et fald

På trods af de positive tal, så faldt antallet af danske overnatninger i Tyskland i december 2019 i forhold til december 2018. Årsagen herfor skal blandt andet findes i placeringen af feriedage hen over julen. 

Forventningerne til 2020 er positiv, også set i lyset af et dansk/tysk kulturvenskabsår, med flere planlagte begivenheder der vil markere det. Dermed forventes det at der vil blive mere opmærksomhed omkring Tyskland som vil kunne give flere besøgende. 

Vi mærker helt generelt en trend henimod, at Tyskland igen er blevet in at rejse til. Stigningen skal efter min overbevisning blandt andet ses på baggrund af, at flere og flere helst rejser med ren klimasamvittighed, og at Tyskland de seneste år har gjort tydeligere opmærksom på, hvad der rører sig i landet, som man kan rejse efter”, siger Bo Schou Lauridsen. 

Tyske byer med kultur og shopping er hovedsageligt det der gør at vi danskere overnatter i Tyskland, ligesom naturrige områder til vandring og cykling er populære destinationer. 

Læs om muligheden for at overnatte i Hamborg

Bl.a. Heide Park trækker besøgende til Tyskland
Bl.a. Heide Park trækker besøgende til Tyskland

Fejring af 100-året for den nuværende grænse

I år er det 100 år siden den nuværende grænse mellem Schleswig-Holstein og Syddanmark blev fastlagt. Dette fejres i løbet af året med et kulturvenskabsår, som består af 12 store projekter og mere end 100 enkeltarrangementer, når man tæller arrangementer i både Tyskland og Danmark. Alle er for ganske almindelige familier. 

Tysk Turist Information har netop igangsat en smutturskampagne for 2020. Ligesom sidste år inviteres helt almindelige danske smuttursambassadører til “Ein smuttur” til Nordtyskland. Målet med dette er at de udvalgte danskere kan fortælle danskerne om at rejse i Tyskland. Sidste år var 8 par og familier afsted, og resultatet kan ses på YouTube. I år bliver antallet af smuttursambassadører som minimum på fem hold som kommer til at fortælle deres historie på bl.a. Youtube.

TIP: Familier kan melde sig til som ambassadør her

Kilde: Tysk Turist Information