H.C. Ørsted på farten i Experimentarium

H.C. Ørsted på farten i Experimentarium

juli 16, 2020 0 Af Martin Fisker

H.C. Ørsted på farten i Experimentarium: Det er nu 200 år siden at H.C. Ørsted offentliggjorde sin opdagelse af elektromagnetismen. Helt nøjagtig er det 200-årsdagen for offentliggørelsen d. 21. juli 2020.
Det betyder at både børn og voksne nu kan eksperimentere, med den store gnistrende plasmakugle, summende racerbiler og få svaret på, hvordan H.C. Ørsted har haft indflydelse for vores mobiltelefoner. 

H.C. Ørsted på farten

Sommerens nye udstilling “H.C. Ørsted på farten” åbner lørdag d. 18. juli og kan opleves i forhallen på Experimentarium, indtil d. 22. august 2020. Her kan børn og voksne komme til at styre de lynhurtige racere gennem racerbanens hårnålesving, læse H.C. Ørsteds ”sms’er” til H.C. Andersen, og få serveret eget hoved på et fad. 😉

Udstillingen “H.C. Ørsted på farten” er en del af en landsdækkende fejring af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen i 1820. Formålet med udstillingen, er at styrke den naturvidenskabelige viden og derfor kan man året igennem opleve et væld af arrangementer og aktiviteter. Alle med tilknytning til fejringen af H.C. Ørsted, som den store, danske videnskabsmand han var. 

Tip: “H.C. Ørsted på farten” er en rejseudstilling, som efterfølgende også kunne opleves i udvalgte storcentre landet over.

200-årsdagen for H.C. Ørsteds opdagelse

Det var i 1820 – nu 200 år siden – H.C. Ørsted opdagede elektromagnetismen. Det gjorde han da han så, at en kompasnål bevæger sig, når man fører en strømførende ledning over den. Dermed var grundlaget lagt for vores moderne, elektrificerede verden, fra strøm i stikkontakten til mobiltelefonen i din hånd. Alt sammen bygger videre på netop den opdagelse.

”H.C. Ørsted gjorde store opdagelser, fordi han var nysgerrig på verden omkring sig – han eksperimenterede, og han så nye sammenhænge. Det er netop den tilgang til verden og livet, som Experimentarium udspringer af, og som vi gerne vil give videre til alle de børn, unge og voksne, der besøger os,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør, Experimentarium.

5 svar om H.C. Ørsted på farten i Experimentarium

Hvem var H.C. Ørsted?

H.C. Ørsted var en berømt dansk videnskabsmand, som bl.a. opdagede elektromagnetismen i 1820. Herudover var ham medlem og sekretær i Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Hvad er “H.C. Ørsted på farten”?

“H.C. Ørsted på farten” er en udstilling der fejrer 200-årsdagen for offentliggørelsen af opdagelsen af elektromagnetismen.

Hvor finder man “H.C. Ørsted på farten”?

Udstillingen kan opleves på Experimentarium fra d. 18. juli til d. 22 august 2020. Efterfølgende kan udstillingen opleves i udvalgte storcentre over hele landet.

Hvad er Experimentarium?

Experimentarium er et ’eksperiment i eksperimenter’, hvor alle sanserne bliver sat i spil på tværs af hele 5 etager – 3 indendørs og 2 udendørs.

Hvor ligger Experimentarium?

Experimentarium ligger i Hellerup, København.
Adressen er:
Tuborg Havnevej 7
2900 Hellerup

Halv pris i sommerferien

Hele sommerferien er der mulighed for få halv pris på entrébilletter til Experimentarium. Dette sker som et led i Folketingets Sommerpakke. Rabatten gælder ved køb af entrébilletter til Experimentarium i skolernes sommerferie indtil den 9. august.

SE OGSÅ: 50% rabat på udvalgte attraktioner

Entrepriser:

Voksne: Kr. 99,50 (normalpris kr. 199)
Børn (3-11 år): Kr. 59,50 (normalpris kr. 119)
Børn (0-2 år): Gratis

OBS: Der er fastsat et loft på gæstetallet på Experimentarium, og besøget skal derfor bookes online på forhånd – Du kan booke billetter her.

Åbningstider:

Mandag til Torsdag: Kl. 9.30 til kl. 17.00
Fredag til Søndag: Kl. 9.30 til kl. 19.00

Mad og drikke: Det er muligt at købe mad og drikke i spisestedet restaurant SMASK som er en del af Experimentarium.

Om Experimentarium

Experimentarium er et eksperiment i eksperimenter, som byder på gode oplevelser for alle sanser. Experimentarium inspirerer med visionære og videnbegærlige oplevelser – her forløses forstanden gennem forunderlig forundring og udfordrende leg. Oplevelser, som gør os klogere, gladere og endnu mere nysgerrig på vores fantastiske verden og dens fremtid. På Experimentarium bliver hjerne, hjerte og krop udfordret, og i fællesskab undersøger og oplever vi det forunderlige, stiller alverdens spørgsmål og ræsonnerer os frem via leg og eksperimenter. Sammen skal vi bruge vores nysgerrighed og erfaringer til at blive klogere på og skabe en bæredygtig verden.