Museer bobler af aktiviteter for børn

Museer bobler af aktiviteter for børn

juli 14, 2020 0 Af Helle Jensen

Museer bobler af aktiviteter for børn: Den noget andelredes Corona-tid vi befinder os i, har sat en midlertidig stopper for mange planer om ferie og ture. Men de danske børnefamiliers lyst til at tage på museum er heldigvis stadig til stede 🙂 I hvert fald bobler det med smilende gæster og aktiviteter for børnefamilier hos museumsorganisationen ROMU i denne sommertid. 

”Vi er så glade for at se brugerne vende tilbage til museerne”, siger formidlingschef fra museumsorganisationen ROMU

ROMU kan melde om adskillige udsolgte omvisninger, sommerskoler med rekordhøjt antal deltagere og forrygende interesse i det danske sommervejr for fortællinger om blandt andet festivaler, pop og rock.

Hvad er ROMU?

Museumsorganisationen ROMU blev etableret i 2015 og består af Roskilde Museum, Frederikssund Museum Færgegården, Lejre Museum, RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, Lützhøfts Købmandsgård, Håndværksmuseet, Sankt Laurentius, Gl. Kongsgård, Tadre Mølle og Domkirkemuseet.

RAGNAROCK byder på aktiviteter for børn

RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur – ligger besøgstallet tæt på sommerrekord og i gennemsnit ligger langt over 300 børn og voksne dagligt vejen forbi musset.
De besøgende kan blandt andet bygge sig selv i LEGO foran en model af Orange Scene fra Roskilde Festival på museet. Faktisk har Ragnarock været nødsaget til at bestille ekstra LEGO figurer hjem, for at de glade besøgende fortsat kunne deltage i den aktivitet! Den oprindelige modelbygger Morten Øberg har også været forbi med gode råd om at bygge videre på modellen af Roskilde Festival. 

Museer bobler af aktiviteter for børn - Her bygges der LEGO på RAGNAROCK (Foto: ROMU)
Museer bobler af aktiviteter for børn – Her bygges der LEGO på RAGNAROCK (Foto: ROMU)

På Ragnarock’s plakatværksted kan alle være med og deltage i konkurrencen om at lave den bedste festivalplakat. Når plakaten er klar kan man selvfølgelig stadig opleve den forlængede særudstilling med det ikoniske rockband Gasolin’ og deres sange som Langebro, Kvinde Min og Masser af Succes.
Til info: Alle planlagte omvisninger om Gasolin’ er nu udsolgt til langt ind i august måned. 

Børnefamilier søger de mindre museer

På Frederikssund Museum – Færgegården – deltog 60 skipperglade børn og voksne i den forgangne uges første skipperskole. Skipperskolen gør børn og voksne klar til at færdes på både sø og hav med god viden om Roskilde Fjord – fortalt i et det tempo, som passer til den enkelte familie. 

Også på Lejre Museum er der masser af glade børnefamilier. De deltager typisk i to gode aktiviteter for børn – en mysteriejagt for hele familien og myteomvisninger i landskabet.

LÆS MERE: Gratis mysteriejagt med Lejre Museum

Mysteriejagten løser familierne selv – og det er glade og stolte børn, der kommer tilbage til museumsbutikken for at sige det hemmelige kodeord, som selvfølgelig udløser en lille præmie.

”Stemningen har været fantastisk – børnene har været henrykte over at deltage i de små aktiviteter, der støtter op om fortællingerne om skjoldungerne og de nordiske guder”, siger formidlings- og kommunikationschef Sidsel Risted Staun.

I skole som i gamle dage

På Roskilde Museum har de også lavet en række aktiviteter for børn i sommerperioden – her kommer både børn og voksne for at gå i skole som i gamle dage. Her er det specielt et hit at skrive med fjer og blæk. Frikvartererne bruges bland andet på at gå på stylter i museumsgården.
Det er også muligt at komme med på byvandring i middelalderens Roskilde. Her kan man få historier og steder til at passe på kortet over middelalderens Roskilde. Det kan være en udfordring, men det giver et godt indblik i, hvor stor Roskilde er blevet siden middelalderen.

”Vi er så glade for at se brugerne vende tilbage til museerne efter nedlukningen. Det er jo for borgerne – store som små – vi laver museum og skaber oplevelser. Derfor er det særlig skønt, at alle vores museer kan være et udflugtsmål for alle de familier, som bor eller holder ferie i Roskilde, Lejre og Frederikssund. Her er masser af gode, spændende oplevelser hele sommeren. Det er bare at komme afsted”, Siger Sidsel Risted Staun.


Få mere inspiration til børnevenlige museer og zoologiske haver, som alle, via regeringsens sommerpakke, tilbyder 50% rabat på entrebilletten. Se mere her.

Kilde: Pressemeddelelse