Gratis færge til Ærø forlænges

Gratis færge til Ærø forlænges

juli 23, 2020 0 Af Lisbeth Enggaard

Gratis færge til Ærø forlænges: Dobbelt så mange turister har i juli måned besøgt Ærø ifht. en normal juli måned. Det er Ærø så glade for, at øen nu forlænger perioden for gratis færger til og fra Ærø. Således kan man nu komme med færgen til Ærø i månederne juli, august og september.

NYHED! Få overblik over gratis færger med Sommerpakken 2021 – her

Med hjælp fra regeringens sommerpakke, har mange danske og udenlandske gæster har i år valgt at besøge de mange danske øer. Dette gælder også Ærø, hvor dobbelt så mange gående og tre gange så mange cyklister har valgt at tage færgen til Ærø i juli i forhold til samme periode sidste år. 

Chris Hammeken fra Ærø Turist & Erhverv udtaler:

”Ærø har fem færger, skøn natur, butiks- og restaurationsliv og et væld af oplevelser. Når det så oveni er gratis at tage færgen til Ærø, så bliver øen ekstra populær”

Gratis færge til Ærø

Ærøfærgen
Ærøfærgen

I juli måned har det været gratis for gående og cyklister at tage færgerne til Ærø. Dette tilbud forlænges nu, så det også gælder for august og september. Herudover bliver det nu gratis for knallerter, motorcykler, el-biler (100% eldrevne), samt for føreren i biler på hvide plader. I august og september kommer der derudover en reduktion i prisen for biler.

”Mange har besøgt Ærø for første gang i år, og det har givet store smil hos både voksne og børn, uanset om det har været en 1-dagstur eller en ferie over flere uger. Men nogen har været forhindret i at besøge Ærø i juli og derfor er det dejligt, at vi nu kan udvide gratis-perioden”, fortsætter Chris Hammeken.

I 2016 blev det billigere at sejle med færgerne til Ærø og de andre danske småøer – dog ikke i de 7 sommerferieuger, hvor der kommer mange tursiter. De billigere færgepriser kaldes for trafikal ligestilling eller landevejsprincippet. Det gør det da prisen er nogenlunde den samme, som hvis man havde kørt samme strækning i bil. I de 7 uger i sommerferien er det dog normalt fortsat dyrere at tage færgen til ø-kommunerne – Ærø, Læsø, Fanø, Samsø og Bornholm. Men med regeringens sommerpakke er det ikke tilfældet i år.

LÆS OGSÅ: Sommer i Danmark for børn

Ærøskøbing

Vi har været en tur med færgen fra Svendborg til Ærøskøbing på Ærø. Ærøskøbing er en hyggelig by med det typiske sydfynske udtryk med bindingsværk og brosten i rigelige mængder. Gaderne er smalle og husene er små, og det giver det helt rigtige historiske udtryk, som er charmerende og fascinerende for både børn og voksne.

Det er ikke nødvendigt at tage bilen med til Ærøskøbing. Byen har en del at byde på, og man kan sagtens få dagen til at gå uden at bevæge sig særlig langt væk fra færgelejet. Ønsker man derimod at se nærmere på mere end een af de ærøske byer, så må man have bilen med sig, da afstandene er for store til at gå rundt på øen. Cykler kan dog lejes på øen http://www.bike-ohav.dk/BIKERENTMAP.html , og der går gratis busser fra by til by hele året rundt https://aeroe-ferry.dk/images/pdf/aeroebus_koereplan.pdf

Børn i Ærøskøbing

– top fem aktiviteter:

  • Badehusene på Vesterstrand
  • Minigolf på lystbådehavnen
  • Ishuset Aroma på havnen
  • Det gamle værft
  • Restaurant Amore Mare

Badehusene på Vesterstrand

En gåtur på ca 15 minutter fra færgelejet ligger badehusene og en dejlig lille badestrand. Her er det ganske gratis at tage en dukkert i bølgerne, bygge sandslotte, spise madpakker og sole sig på stranden. Samtidig kan man nyde synet af de mangfoldige og farverige badehuse, som vidner om en svunden tid. Badehusene er privatejede, og går stadig i arv fra generation til generation, men man kan sagtens se nærmere på husene alligevel, da de ikke er indhegnet.

Minigolf på lystbådehavnen

Mellem færgelejet og badehusene ligger minigolfbanen. Det er en fornøjelse at spille minigolf med udsigt til lystbådehavnen. Her kan man spille og hygge med familien, mens man betragter de fine både, som kommer sejlende til sommerlandet. Desuden kan man i kiosken købe både kaffe og snolder, hvis man trænger til lidt sødt.

Ishuset Aroma på havnen

Ishuset Aroma på havnen er et besøg værd. De laver den lækreste is, og vores store dreng forelskede sig især i deres lakridsis. Men genrelt er deres is bare rigtig lækker, og den kan indtages med udsigt over vandet.

Det gamle værft

På havnen ligger også det gamle værft. Her kan man både opleve andre og selv prøve kræfter med gamle håndværk som f.eks. smedje, kobberværk og fiskeri. Man kan sagtens få et par timer til at gå med at lære nyt og hygge sig med krabbevæddeløb og stenmaling. Desuden sælger den tilhørende butik mange lokale produkter, hvis man ønsker sig et lille stykke af Ærø med hjem https://www.detgamlevaerft.dk/

Restaurant Amore Mare

Det kan varmt anbefales at slutte dagen af med et besøg i Resaurant Amore Mare. De holder til i det gamle badehotel, og restauranten har naturligvis udsigt til vandet. Restauranten serverer alle børns livret – nemlig pizza, men her laves pizzaerne på ægte italiensk maner af friske velsmagende råvarer i en kæmpe stenovn. Stenovnen befinder sig midt i restauranten, så nysgerrige børn og voksne kan følge med i bagningen. Pizzaerne er lækre, kokken er italiener, restauranten er et familieforetagende og stemningen er god og ægte italiensk, se mere https://www.badehotelharmonien.dk/dansk-1/restaurant-amoremare/aften-menu.html

Restaurant Amore Mare
Restaurant Amore Mare

I øvrigt

Selve Ærøskøbing by er rigtig hyggelig lille by med fine smalle gader og mange små finurlige butikker og caféer. En rundgang i byen er bestemt tiden værd.

Hver aften klokken 21 er der desuden mulighed for en guidet tur i byen med nattevægteren. Turen starter på torvet og varer en times tid, og både turen og vægterens historier er underholdende.

vægteren på Ærø
vægteren på Ærø

Find gratis færge til Ærø

Der er 3 færger, der sejler til Ærø.

  • Svendborg -> Ærøskøbing
  • Faaborg -> Søby
  • Fynshav -> Søby

Fra det sydlige Fyn kan man sejle fra Svendborg til Ærøskøbing på Ærø, samt fra Faaborg til Søby på Ærø.
Fra Als kan man sejle fra Fynshav til Søby.
Find færgeplaner og book plads på færgen her

FAQ

Hvorfor kan man sejle gratis med færge til Ærø?

De gratis og billigere færger i 2020 er en del af Folketingets sommerpakke, som bl.a. betyder nedsatte færgepriser til mange øer i Danmark.

Hvor ligger Ærø?

Ærø ligger syd for Fyn i det sydfynske øhav. Her er Ærø den næststørste ø blandt de i alt 96 små øer.

Hvor mange mennesker bor på Ærø?

Der bor ca. 6.000 mennesker på Ærø.

Hvordan kommer man til Ærø?

Der er 3 færgeruter til Ærø. Fra sydfyn kan man sejle fra Faaborg og Svendborg. Og fra Als kan man sejle fra Fynshav.