Gratis mysteriejagt med Lejre museum

Gratis mysteriejagt med Lejre museum

juli 2, 2020 0 Af Martin Fisker

Mysteriejagt med Lejre museum: I skolernes sommerferie inviterer Lejre Museum til sjove aktiviteter, i det sagnombruste og mytiske landskab i Gl. Lejre. Her er historien lige rundt om hjørnet. 

Lejre Museum tilbyder gratis aktiviteter i hele museets åbningstid i skolernes sommerferie. Lejre Museum kalder derfor alle eventyrlysne børn fra 6 til 12 år. Voksne kan selvfølgelig også være med 🙂 Nu kan I komme med på en myteomvisning og gå i sagnkongernes fodspor. Eller tag hele familien med på mysteriejagt med Lejre museum, hvor I gennem sjove opgaver vil få afsløret landskabets mange hemmeligheder.

LÆS OGSÅ: Skovtårnet Camp Adventure

I sommerferien kan i også opleve museets udstilling ”Skelettet i kongehallen – Hvem var han?”. Her kan i opleve ikke tidligere udstillede fund fra udgravningen af Danmarks største kongehal i 2009. 

Vikinger og guder

Det handler om seje vikinger!
Er i vilde med gode historier om vikinger og guder? Så vil en tur til Lejre, hvor i kan høre om Lejres vilde sagnkonger, helt sikkert være noget for jer! Historierne om sagnkongerne indeholder nemlig det hele og mere til 🙂
Hver onsdag kl 11 og 13 kan børnene komme med på en omvisning i sagnkongernes Lejre. Turen er ca. 2 km lang og varer 1 time. Der kan dog maks være 20 deltagere på hver omvisning. Det vil derfor være de første 20 som kommer med. Anbefalet aldersgruppe er fra 6 til 12 år

Mysteriejagt med Lejre museum

Mysteriejagt er for børnefamilier 🙂 Så tag familien med på mysteriejagt i det hemmelighedsfulde landskab og oplev Lejre, som i aldrig har oplevet det før. Når I går gennem landskabet vil i gennem sjove opgaver blive sat på sporet af det mytiske Lejre. Og dermed vil den spændende og spektakulære historie om Danmarks første kongesæde vil udfolde sig.
Turen er ca. 3 km lang og varer 1,5 time. Der anbefales grupper på 2-5 personer og anbefalet aldersgruppe er fra 8 til 16 år.

Det imponerende kulturlandskab i Gl. Lejre med den smukke natur midt i Nationalpark Skjoldungernes Land er perfekte omgivelser til en dag med familien. Museumsbutikken har kaffe, vand og is på køl, så hele familien kan gøre en dag ud af turen til kongerigets vugge. 

Begge aktiviteter er gratis og starter og slutter på parkeringspladsen foran Lejre Museum – Adressen er Orehøjvej 4B, Lejre. 

Halv pris på entré billetten

Lejre Museum er også en del af regeringens sommerpakke. Dette giver mulighed for at spare 50 % på entrebilletten. Entrebilletten koster derfor frem til d. 9. august 30 kroner. Børn under 18 år kommer gratis ind.

Find åbningstider og mere information her

Kilde: Pressemeddelelse