Skovtårnet Camp Adventure

Skovtårnet Camp Adventure

juli 1, 2020 0 Af Helle Jensen

Skovtårnet Camp Adventure er både klatrepark som giver mulighed for børn og voksne at klatre i trætoppene, samt udsigtstårnet – Skovtårnet – hvor udsigten ud over Sjælland kan nydes i 45 meters højde.

Camp Adventure startede tilbage i 2013 med Danmarks største klatrebane og i marts 2019 efter flere års tilløb stod udsigtstårnet – Skovtårnet – færdig og klar til indvielse.

Skovtårnet Camp Adventure ligger i Rønnede, ca. 15 kilometer fra Næstved og 10 kilometer fra Faxe. Parken er omkranset af en fantastisk natur. Her er klatrebaner og udsigtstårnet – Skovtårnet – bygget med stor respekt for naturen og giver en unik oplevelse for de mange besøgende.

5 hurtige om Skovtårnet Camp Adventure

Hvor ligger Skovtårnet Camp Adventure?

Parken ligger i Rønnede, mellem Næstved og Faxe.
Adressen er Skovtårnsvej 1, 4683 Rønnede.
Adgang via Denderupvej. Følg skiltene mod Camp Adventure.

Hvornår åbner Skovtårnet Camp Adventure?

I højsæsonen fra April til Oktober er åbningstiderne fra kl. 10.00 til kl. 18.00.
Fra November til Marts (Kun Skovtårnet) er åbningstiderne fra kl. 10.00 til kl. 15.00.

Hvad er prisen for en dag i Skovtårnet Camp Adventure?

EN dag for en familie med 2 børn til Skovtårnet koster mellem 600 og 1.000 kroner alt efter alder og køb af mad og is. Hvis i også skal benytte klatrebanen, koster det ca. 1.000 kroner oveni.

Kan man tage børn med til Skovtårnet Camp Adventure?

Ja – alle børn og voksne, uanset alder, kan komme med i Skovtårnet. Klatrebanen starter ved 3 år.

Kan man overnatte i Skovtårnet Camp Adventure?

Ja, det kan man faktisk godt. Fra Juni 2020 er der mulighed for Glamping i skoven tæt ved både sø og Skovtårnet – se mere her

Ankomst til Skovtårnet Camp Adventure

Vi havde ventet spændt på at besøge denne unikke sjællandske attraktion. Spændte på og se om Skovtårnet kunne leve op til de flotte billeder vi havde set fra stedet. Og spændt på at se om dette sted nu også er for børnefamilier. Et sted hvor hele familien – børn og voksne, kan få en god dag sammen.

Vi har taget turen fra Jylland til Rønnede ved Næstved tidligt om morgenen, for at være klar ved åbningen af Camp Adventure kl. 10.00. Vel ankommet til stedet, godt hjulpet af god skiltning og ikke mindst en gps 😉 får vi parkeret bilen. Der er fine og gode parkeringsforhold til både biler og motorcykler – Det koster dog 50 kroner at parkere.!

Ankomst til Skovtårnet Camp Adventure
Ankomst til Skovtårnet Camp Adventure

Inden vi går ind i skoven får vi fyldt “depoterne” op med væske og lidt snacks som vi taget med hjemmefra. Der er gode muligheder for at nyde mad og drikke under hyggelige forhold inden turen til Skovtårnet starter.

Læs også: En dag i WOW Park

Turen til Skovtårnet

Så er vi klar til at starte turen ind i skoven for at opleve skovtårnet. Vi bliver heldigvis gjort opmærksom på, at der vil være 3,2 km til næste toilet. Da dette er afstanden til Skovtårnet og retur igen (inkl. turen op og ned af skovtårnet). Så med to børn på 4 og 7 år – får vi hurtigt det klaret – så der ikke opstår uventede udfordringer på vejen 😉

Klar til naturvenlig vandretur til Skovtårnet
Klar til naturvenlig vandretur til Skovtårnet

Vi går over broen ved startstedet og kommer straks ind i den tætte og meget hyggelige bøgeskov. Det er ret nemt at finde frem til Skovtårnet, da hele ruten er belagt med skridsikre træplanker. Vi får hurtigt øje på de første klatrebaner oppe i træerne- Klatrebanerne er bygget naturligt ind i trækronerne – nogle højt oppe og andre mere børnevenlige i højde lige over jorden.

Klatrebane for de mindste ved Skovtårnet Camp Adventure
Klatrebane for de mindste ved Skovtårnet Camp Adventure

Så nærmer vi os Skovtårnet som troner sig op mellem bøgetræer. Det er et imponerende syn, da tårnet er rigtig flot bygget ind i skoven. Det er som om, det altid har været meningen Skovtårnet skulle ligge netop der. Faktisk er det bygget så fint sammen med naturen, at det 45 meter høje tårn først kommer til syne da vi er kommet helt tæt på.

Skovtårnet kommer til syne imellem træerne
Skovtårnet kommer til syne imellem træerne

Skovtårnet

Så begynder vi opstigningen til toppen af Skovtårnet.
Hvis man, ligesom vores børn, forventer at skovtårnet er lavet i træ så bliver man måske en smule skuffet. Skovtårnet er lavet af stålrør, som bøjer sig på midten for trækronerne – lidt som et timeglas som får tiden til at stå stille midt i skoven. Det virker derfor alligevel meget imponerende og naturligt når man står i det. Og børnene var på ingen måde skuffede. De derimod helt klar på klare den 600 meters snoet opstigning til toppen i højt humør 🙂
Turen op i tårnet gået via en snoet rampe, som er let skrånende uden at det bliver anstrengende for børn, forældre og evt. bedsteforældre.

Skovtårnets 600 meter snoet rampe
Skovtårnets 600 meter snoet rampe

Snart når vi op over trækronerne og udsigten begynder at tage form. Da vi ankommer til toppen – 45 meter over jorden og 140 meter over havets overflade – finder vi en imponerende udsigt ud over landskabet. Ifølge skiltene på toppene kan man kigge til bl.a. Japan og Island 😉 Så langt kunne vi dog ikke se, selvom børnene gjorde et ihærdigt forsøg. Men et godt kig ud over det skønne område og et lille kig til Øresundsbroen, blev det til.

Over trætoppene i Skovtårnet
Over trætoppene i Skovtårnet

Tilbage til start

Efter at have nydt udsigten og det imponerende bygningsværk, gik turen via en anden rute end vi kom fra, tilbage ad de udlagte træplanker. På vej igennem bøgeskoven kunne vi nu se at der rigtig var kommet gang i klatrebanerne. Her blev der svævet, kravlet, grint og gyst og det var helt tydeligt at klatrerne synes det var enormt spændende at bevæge sig rundt i mellem træerne. Desværre var tiden i dag ikke til at prøve klatrebanerne – til stor ærgrelse for børnene 🙁
Vi blev dog hurtigt enige om at det så ret sjovt ud. Så næste gang vi kommer for at se Skovtårnet Camp Adventure – så skal vi en tur på klatrebanen!

Tid til is ved Skovtårnet
Tid til is ved Skovtårnet

2 timer og 30 minutter efter vi havde gået ind i skoven, var vi nu tilbage på pladsen. Nu blev der tid til at børnene kunne få en velfortjent is i det gode vejr. Og selvfølgelig tid til at lege på legepladsen, som naturligvis er lavet i træ for at passe ind i omgivelserne.
På pladsen er der mulighed for at købe mad, drikke og is fra de opstillede mad boder. Det er også tilladt at medbringe sin egen mad og nyde den på pladsen.

Pris

Her har vi listet prisen for en tur til Skovtårnet (2 voksne og 2 børn på hhv. 4 og 7 år)

 • Entre: kr. 515,-
 • Frokost (medbragt mad): kr. 0,-
 • Is: Kr. 88,-
 • Parkering: Kr. 50,-

SAMLET for en tur for 2 voksne og 2 børn i Skovtårnet: Kr. 648,-

Prisliste:

Skovtårnet:
+7 år – kr. 150,-
3-6 år – kr. 65,-
0-2 år – kr. Gratis
———————————————-
Klatrepark:
+15 år – kr. 325,-
7-14 år – kr. 225,-
3-6 år – kr. 125
———————————————-
Klatrepark og tur til skovtårnet:
+15 år – kr. 425,-
7-14 år – kr. 325,-
3-6 år – kr. 150

Tip: Spar 15 kroner per billet ved online bestilling minimum dagen før ankomst – Bestil billetter her

Anbefaling af Skovtårnet Camp Adventure

Denne anbefaling er udelukkende lavet med udgangspunkt i turen til Skovtårnet, da vi ikke benyttede mulighed for at klatring ved vores besøg.

Godt – men dyrt: Generelt er området utrolig fascinerende og det er en god tur igennem den smukke bøgeskov. Skovtårnet er en perle midt naturen der troner frem som det mest naturlige – Det er bestemt et besøg værd.
Vores børn havde nogle gode timer, hvor de hyggede sig og jeg er sikker på de vil ville elske at tage udfordringen op med klatrebanerne i træerne.

Prisen er dog ret høj for en tur igennem skoven og en tur op i det imponerende Skovtårn – Dette trækker desværre ned på den samlede bedømmelse. Bedømmelsen ender derfor på 4 flotte stjerner – Pga. prisen er det dog tættere på 3 end 5 stjerner!

BEDØMMELSE

Skovtårnet Camp Adventure
70 100 0 1
Samlet bedømmelse af Skovtårnet Camp Adventure
Anmeldelse af Skovtårnet Camp Adventure
70/100
Total Score
 • Børnevenlig
  63/100 OK
  Beskriver hvor godt stedet er for børn
 • Transport til stedet
  86/100 Super godt
  Beskriver hvor nemt det er at komme frem til stedet
 • Området generelt
  95/100 Fantastisk
  Beskriver hvor godt området/stedet er lavet/indrettet
 • Pris
  37/100 Ikke så godt
  Beskriver hvor dyrt eller billigt det er at komme ind og købe mad

FOR

 • Skøn natur
 • God motion
 • Fantastisk udsigt
 • Tårnet er en oplevelse

IMOD

 • Prisen er meget høj
 • Kan være en lang gåtur for mindre børn