Amsterdam med børn

Amsterdam med børn

august 22, 2023 0 Af Helle Jensen

Amsterdam med børn – Storbyferie kan sagtens kombineres med ferie med børn og Amsterdam er ingen undtagelse! Amsterdam byder på masser af oplevelser for både børn og voksne. Med masser af historiske bygninger, hyggelige gader og oplevelser er Amsterdam er storby med alt hvad man kan ønske sig.

Se også Ferie og Børns anbefaling af Hamborg

Husbåde og liv på kanalerne i Amsterdam (Foto: Ferieogborn.dk)
Husbåde og liv på kanalerne i Amsterdam (Foto: Ferieogborn.dk)

Parkering i Amsterdam

Parkering I centrum af Amsterdam er ikke nemt. Her er masser af ensrettede gader og meget få p-pladser. Det er i nogle tilfælde muligt at tilkøbe parkering ved booking af hotel, men for det meste også meget dyrt 30-40 Euro pr. døgn. Vi anbefaler derfor langtidsparkering på “Park and Ride” parkeringspladserne i udkanten af Amsterdam centrum.

P+R Parkering I Amsterdam:
Det er både smart og billigt at benytte P+R parkeringerne i Amsterdam. Her kan man parkere for kun 1 euro om dagen. Det kræver dog at man tager sporvognen fra parkeringspladsen og til hovedbanegården og samme vej tilbage, når man skal hjem igen. Gør man ikke dette, vil det i stedet koste 25 euro per dag!

Det kan lyde lidt indviklet at skulle tage offentlig transport til og fra banegården. Der er dog en god forklaring bag: Årsagen er at parkeringspladserne drives af transportselskabet GVB (Hollandsk DSB), som også driver sporvogne og busser i Amsterdam. Deres formål er derfor at få flere til at benytte sporvognen og få færre biler i midtbyen. Og det virker faktisk ret godt !

Der er i alt 10 P+R parkeringspladser i Amsterdam – Du finder en oversigt over P+R her.

Sporvogne – Offentlig transport

Sporvogn / Tram i Amsterdam (Foto: Ferieogborn.dk)
Sporvogn / Tram i Amsterdam (Foto: Ferieogborn.dk)

Amsterdam er proppet med sporvogne – Lige meget hvor man kigger hen er der en sporvogn. Men det fungerer faktisk ret godt! Ligemeget hvor man overnatter og hvor man skal hen – så går der en sporvogn lige om lidt.

Der er mulighed for at købe dagskort til offentlig transport, således at man blot hopper af og på når man vil. Dette gør det noget nemmere at komme rundt og giver ro på, da man dermed er fri for at købe en ny billet hver gang man skal med sporvognen. Kortet benyttes på nogenlunde samme måde som vi kender fra rejsekortet i Danmark. Det er derfor vigtigt at tjekke ind og ud hver gang man stiger ind og ud.

Transportkortet kan bl.a. købes på kontoret lige overfor hovedbanegården. Her kan man købe til de dage man opholder sig i byen. Det er ikke helt billigt, men vi anbefaler det dog alligevel.

Her skal man bo i Amsterdam med børn

Der er masser af overnatningsmuligheder i Amsterdam. Der ligger hoteller på hvert gadehjørne. Mange er dog ret dyre og få har større famileværelser. Det kan derfor være lidt af en jungle at finde det bedste tilbud til prisen.

Normalt er beliggenheden super vigtig. I Amsterdam er dette dog ikke helt tilfældet på samme måde. Årsagen er det yderst velfungerende transportsystem i byen. På få minutter kan man komme ind til centrum med en af de mange sporvogne. De fleste sporvogne kører med 10-15 minutters interval, hvilket giver en enorm fleksibilitet. Det er derfor intet problem at bo et stykke fra centrum – Tjek i stedet afstanden til nærmeste sporvogn.

Vi kan anbefale disse 2 hoteller i Amsterdam for børnefamilier:

YAYS Amsterdam Maritime
YAYS Maritime hotel Amsterdam (Foto: Ferieogborn.dk)
YAYS Maritime hotel Amsterdam (Foto: Ferieogborn.dk)

YAYS har 4-5 personers lejligheder med tekøkken og køkkenbord. Det er dermed muligt at lave mad på værelset. Med børn der kan blive ret trætte af en lang dag i storbyen, så giver det god mulighed for at tage en omgang afslapning og aftensmad i lejligheden.

YAYS ligger 2 minutters gang fra både bus og sporvogn. Og ligger kun 10 minutters gang fra både Artis og Oosterpark.

Se og book YAYS Amsterdam Maritime her.

Hotel Mosaic City Centre

Hotel Mosaic City Centre tilbyder også 4 personers lejligheder med tekøkken. Hotellet ligger tæt på Vandel Park og de 9 gader. Hvilket giver mulighed for at gå til centrum (5-10 minutter) eller tage den nærliggende sporvogn. Det bliver ikke nemmere 😉

Se og book Hotel Mosaic City Centre her.

Attraktioner i Amsterdam med børn

 • De 9 gader
 • Anne Franks hus
 • Kanalrundfart
 • Cykelbåde / Pedal boat
 • Nemo
 • Artis – Zoo
 • Husbådsmuseum
 • Waag
 • Kongeslottet
 • Søfartsmuseum
 • Sky lounge
 • Vandel park
 • Oosterpark
 • Ostebutik

De 9 gader

De 9 gader er små gader masser liv og aktivitet.
Lidt væk fra strøget i Amsterdam finder man de 9 gader. Her finder man små unikke butikker, som sælger alt fra tøj og keramik til kager og kunst. Jeg kan anbefale at besøge de 9 gader i weekenderne, da gaderne her er bilfri. Det giver noget mere ro, hvis man har børn med.

I de 9 gader finder man også masser af cafeer og Anne Franks hus.

Anne Franks hus

Historien om pigen Anne Frank er verdenskendt på baggrund af hendes dagbog, som er skrevet under 2. verdenskrig imens Anne og hendes familie forsøger at holde sig skjult i et baglokale i et kontor i centrum af Amsterdam. Den dag i dag, kan man stadig opleve huset hvor Anne Frank og hendes familie holdt sig skjult. En gribende fortælling og en oplevelse at besøge det lille hus (Det kan være en fordel at fortælle historien om Anne Frank til børn inden besøget så de kender historien på forhånd)

HUSK at bestille tid hjemmefra, da der kan være lang kø og mange dages ventetid til online bestilling.
Du kan bestille billetter til Anne Franks hus her.

Kanalrundfart

Kanalrundfart i Amsterdam for børn (Foto: Ferieogborn.dk)
Kanalrundfart i Amsterdam for børn (Foto: Ferieogborn.dk)

Amsterdam er kendt for de mange kanaler der løber gennem byen. Det giver byen en helt unik charme som er en oplevelse i sig selv.

Der er rig mulighed for at tage en af de mange kanalrundfarter i Amsterdam. Prisen på dem kan svinge en smule, men ellers minder de meget om hinanden.
Det er også muligt at leje sin egen båd, og selv begive sig ud på de mange kanaler og under de mange broer. Vi anbefaler dog en guidet tur, da i dermed får fortalt om byens historie, de mange smalle og skæve huse, Amstel og meget mere.

Det er ikke nødvendigt at bestille billetter til kanalrundfart, da der er så mange at det blot er at springe på. Man kan bl.a. komme med fra Anne Franks hus. Men fra centrum er der en del steder at komme med fra.

Cykelbåde / Pedal Boat

Kanalerne kan også bruges til en rolig tur i cykelbåd. Her kan hele familien (4 personer) hoppe om bord i en cykelbåd og opleve kanalernes charme i lidt mere roligt tempo fra vandsiden.

En hyggelig tur, hvor man kan vælge imellem 1, 1,5 eller 2 timers tur rundt på kanalerne. Man kan bl.a. leje cykelbåde tæt ved starten af Vandel Park.
Prisen for 1 time er 25 euro.

Nemo

I både solskin og på de regnfulde dage er NEMO et hit for børnefamilier. Her kan børn undersøge fysikkens verden i det imponerende museum. Bygningen ligner stævnen på et skib, med det skæve tag og på “skibets dæk” er der cafe og restaurant. Her finder man også et udeområde med siddepladser, soppebassiner og en helt fantastisk udsigt.

Museet indenfor byder på oplevelser og læring indenfor strøm, astrologi og fysik. Her er der masser at se og lege med for børn helt ned til 5-6 år. For de større børn er der også masser af aktiviteter på de øvre etager.

TIP: De udendørs faciliteter kan benyttes uden billet til museet.

Artis

Artis er en zoologisk have som ligger lige midt i Amsterdam. Her kan man få et afbræk fra de mange kanaler og cykler i byen udenfor og få en dag til at gå med at kigge på de mange dyr i haven.

Husbådemuseum

Husbådsmuseum i Amsterdam (Foto: Ferieogborn.dk)
Husbådsmuseum i Amsterdam (Foto: Ferieogborn.dk)

Amsterdam er specielt kendt for de mange husbåde der ligger langs kanalerne. Her er der omkring 2.600 registrerede husbåde. Disse både kommer i mange forskellige udformninger, men fælles for dem alle er den lave højde. Årsagen til højden er at alle bådende skal kunne komme under de mange broer i Amsterdam.

Tæt på de 9 gader finder man husbådsmuseet, som viser den sparsomme indretning i en husbåd. Det er spændende at se hvordan en husbåd kan indrettes. Vær dog opmærksom på at selvom det er en forholdsvis stor båd – så er rundturen på museet hurtigt overstået 🙂

Waag

Waag er et vejehus fra 1488, oprindelig bygget som en del af bymuren. Her kunne de handlende i Amsterdam få vejet deres varer og betale afgifter ud fra dette. I dag kan man se den berømte bygning, som ligger med på Nieuwmarkt (Nyt marked), hvor man i dag finder boder og hyggelige caféer.

Vi kan anbefale at gå en tur forbi den gamle ikoniske bygning, som er meget speciel og viser historien om et Holland og Amsterdam der i denne tid har været et handelsmekka i Europa.

Kongeslottet

Kongeslottet i Amsterdam (Foto: Ferieogborn.dk)
Kongeslottet i Amsterdam (Foto: Ferieogborn.dk)

Kongeslottet i Amsterdam (Koninklijk Paleis Amsterdam) ligger i centrum af Amsterdam. Slottet er bygget i 1655, hvor det tjente som rådhus for Amsterdams daværende magtfulde borgmestre. Siden 1808 har slottet fungeret som kongeslot for den Hollandske kongefamilie, hvilket det gør den dag i dag.

Heldigvis er der mulighed for at komme indenfor murerne og se en stor del af det imponerende slot. Her får man udleveret hovedtelefoner, for på den måde at kunne få historien om hver berømte sal, soveværelse, arbejdsværelse man kommer forbi på turen rundt på slottet. Fortællingen foregår på engelsk i både en voksen og børnevenlig version.

Søfartsmuseum

Holland og ikke midst Amsterdam har siden 1600-tallet været en stor søfartsnation. Derfor er det også helt oplagt at besøge det flotte søfartsmuseum (Het Scheepvaartmuseum) i Amsterdam. Søfartsmuseet ligge ved siden af NEMO og er meget nem at kende på det store imponerende skib som ligger lige op ad bygningen. Skibet er en kopi af en de skibe som fragtede varer fra østen i 1600-tallet.

På musset kan man opleve gamle malerier, søfartsfortællinger og skibe, fra gammel tid.

Sky Lounge / Hilton Hotel

Sky Lounge på Hilton Hotel i Amsterdam er kendt for den fantastiske udsigt, den hyggelige stemning og de flotte paraply drinks. Sky Lounge ligger på 11. sal og hæver sig op over de fleste gamle bygninger og giver et flot panorama view over en stor del af byen.

Du finder Sky Lounge I kort afstand fra hovedbanegården og NEMO.

(Man kan også få farverige drinks til børn:))

Vandel Park

Vandel Park er den største park i Amsterdam. Er man til afslapning i fantastisk flotte og naturvenlige rammer, så er Vandel Park det perfekte sted. Tag en frisbee og et tæppe med og nyd de varme sommerdage i Vandel Park.

I Vandal Park finder du også iskiosk og cafe med mulighed for mad og kaffe.

(Har i børn med under 10 år, vil jeg anbefale Oosterpark i stedet – Se beskrivelse herunder)

Oosterpark

Oosterpark, Amsterdam for børn (Foto: Ferieogborn.dk)
Oosterpark, Amsterdam for børn (Foto: Ferieogborn.dk)

I Amsterdam findes der flere flotte parker. Men den mest børnevenlige er dog med afstand Oosterpark. I Oosterpark finder man legepladser, flotte søer, træningsudstyr, boksepude og ikke mindst vand til leg. (Se billedet)

Efter en dag med museer og lange gåture er Oosterpark den perfekte afslutning på dagen. Stress af med en hyggelig gåtur langs søen med et stop på legepladsen, for at slutte ved vandbassinet i enden af parken. Af med sko og tøj – Og i vandet for at soppe eller bade. Det er helt perfekt !

Ostebutik

Ostebutik i Amsterdam (Foto: Ferieogborn.dk)
Ostebutik i Amsterdam (Foto: Ferieogborn.dk)

Holland og Amsterdam er kendt for at lave gode oste. Men ikke nok med at osten er god – De er også i topklasse til at vise dem frem, snakke om dem og give smagsprøver 😉

Vi kan varmt anbefale at besøge en ostebutik i Amsterdam – De er ret mange af dem, men fælles for dem alle, er at håndværket tages seriøst og vises flot frem.


FAQ – Amsterdam med børn

Hvor skal man parkere i Amsterdam?

En god ide er at parkere på P+R – Som gør det både nemt og billigt at parkere i Amsterdam. Læs mere i artiklen.

Hvad skal man se i Amsterdam med børn?

Kanalrundfart, Anne Franks hus, Kongeslottet og meget mere – Se flere forslag i artiklen.

Hvor skal man bo i Amsterdam?

Bor man tæt på en sporvogn, så er man godt hjulpet. Sporvognene går ca. hvert 10. minut. Læs mere i artiklen.

Hvad kan man opleve i Amsterdam?

Amsterdam er en smuk gammel by, som er kendt for de mange kanaler, skæve og smalle huse og de mange ting at se i byen – Læs mere i artiklen.


Anbefaling af Amsterdam med Børn

Amsterdam er en fantastisk by! Byen kan sagtens besøges både med og uden børn. Her er masser at se på og opleve. De skæve huse og de mange kanaler, giver et helt unikt udtryk som er en oplevelse i sig selv. Og for børn er der masser af interessante muligheder – Besøg Oosterpark, brug en dag på NEMO, tag en sejltur på kanalerne og meget mere.

Som med alle storbyferier med børn – Er det dog vigtigt at have fokus på oplevelser i børnehøjde. Spring derfor Van Gogh museet over i første omgang 😉

Vi kan vamt anbefale en tur til Amsterdam !

TIP: Tag et par overnatninger i Amsterdam inden i tager videre en af de mange gode campingpladser i Holland. Se bl.a. Ferie og Børn’s anbefaling af Duinrell.

Bedømmelse

Bedømmelse
82 100 0 1
Samlet bedømmelse af Amsterdam
Samlet bedømmelse af Amsterdam
82/100
Total Score
 • BØRNEVENLIG
  78/100 Meget godt
  Beskriver hvor godt stedet er for børn
 • TRANSPORT TIL STEDET
  95/100 Fantastisk
  Beskriver hvor nemt det er at komme frem til stedet
 • OMRÅDET GENERELT
  88/100 Super godt
  Beskriver hvor godt området/stedet er lavet/indrettet
 • PRIS
  68/100 Godt
  Beskriver hvor dyrt eller billigt det er at komme ind og købe mad

FOR

 • Smuk og indbydende by
 • Børnevenlige oplevelser
 • Skønne parker
 • Sporvogne fungerer super godt

IMOD

 • Mange cyklister kan virke stressende med børn
 • Hotelophold for børnefamilier kan være lidt dyrt i højsæson