Åbning af Tigerskoven i Knuthenborg Safaripark

Åbning af Tigerskoven i Knuthenborg Safaripark

juni 3, 2021 0 Af Martin Fisker

Med et åbningen af Tigerskoven i Knuthenborg Safaripark har tigrene og den nyankomne pensionerede cirkustiger Keni fået græs under poterne. Tigerskoven i Knuthenborg Safaripark, som netop er åbnet, er Europas største tigeranlæg. I det 6000m2 store tigeranlæg er der godt med plads til de 5 store stribede katte, som børn og voksne nu kan nyde fra board walken, der hæver sig hele fem meter over de prægtige dyr.

Tigerskoven i Knuthenborg Safaripark er netop blevet indviet, og giver med hele 6000 m2 masser af plads at boltre sig på for parkens 5 tigre. Den senest ankomne tiger er den tidligere cirkustiger Keni. Keni, som er 16 år gammel, har levet et noget turbulent liv i et spansk cirkus. Med en alder på hele 16 år, har Keni levet et langt liv i tigermålestok – Nu skal han nyde resten af sin alderdom i den Knuthenborg Safaripark på Lolland.

Tigerskoven i Knuthenborg Safaripark i samarbejde med Dyrenes beskyttelse

Det er den internationale dyreværnsorganisation, AAP, der har arbejdet i nu tre år på at få Keni tilbage på fode igen efter de mange år i Tivoli. Nu kan Keni dermed slappe af i det, der bliver hans endelige otium og fristed – Nemlig et sprit nyt tigeranlæg, udformet i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse.

Tigerskoven i Knuthenborg (Foto: Asger Thielsen)
Tigerskoven i Knuthenborg (Foto: Asger Thielsen)

Udgangspunktet for Tigerskovens indretning har fra begyndelsen været båret af store visioner hos både Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg Safaripark:

Vi er stolte af at samarbejde med Knuthenborg om et tigeranlæg, der ikke alene er Europas største, men også et anlæg med dyrevelfærd i højsædet. Vores fælles vision er, at der skal tænkes dyrevelfærd, dyreredning og bæredygtighed på tværs af alle områder. Der er ingen tvivl om, at dette er måden at udtænke, indrette og udføre fremtidens zoologiske anlæg.

Udtaler direktør i Dyrenes Beskyttelse – Britta Riis

Indretning af Tigerskoven

Tigre er fra naturen solitære, derfor er Tigerskoven opdelt i fire store områder, som dermed imødeser tigrenes behov. De 6000 m2 giver tigrene mulighed for at udfolde sig så naturligt som det er muligt. Men det er ikke kun tigrene tigrene der kan glæde sig over det nye tigeranlæg – Knuthenborgs gæster får også en helt unik naturoplevelse i form af en 200 meter lang board walk, i næsten fem meters højde. Fra denne board walk kan gæsterne følge tigrenes uforstyrrede naturlige færden på allernærmeste hold.

Skræmmer de 5 meters højde en smule – så er der heldigvis taget højde for dette. I jordhøjde er der også lavet mulighed for at følge med i livet i Tigerskoven. Her er der nemlig direkte kig ind i den enorme skov gennem en stor glasrude.

“Sidste år byggede vi sammen med Dyrenes Beskyttelse Europas største elefantanlæg til landets fire pensionerede cirkuselefanter, der bare skulle have lov at være elefanter. Derfor giver det god mening for os, at vi i den nye tigerskov også har gjort plads til pensionerede cirkustigre, der sammen med vores fire øvrige tigre ’bare skal være tigere’ – de skal være ude hele året og leve så naturligt som muligt.”

siger direktør i Knuthenborg Safaripark Christoffer Knuth.

Flere cirkusdyr i fremtiden

Desværre får endnu flere cirkusdyr i fremtiden brug for hjælp og et rart sted at være. Forbud efter forbud mod at holde vilde dyr i cirkus ruller hen over Europa. Det betyder, at mange tidligere cirkusdyr bliver hjemløse. Knuthenborg vil derfor på sigt udvide Tigerskoven til otte hektar, så der bliver plads til flere pensionerede cirkustigre.

Tigerskoven er designet af Knuthenborg Safaripark i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse og støttet af QATO Fonden. Tigerskoven er åben for alle besøgende i Knuthenborg Safaripark.

FAQ om Tigerskoven i Knuthenborg Safaripark

Hvor ligger Tigerskoven?

Tigerskoven er en del af Knuthenborg Safaripark på Lolland.
Læs mere her

Hvor ligger Knuthenborg Safaripark?

Knuthenborg Safaripark ligger ved Maribo på Lolland.
Find vej her

Hvor stor er Tigerskoven?

Tigerskoven er hele 6000 m2 og huser 5 tigre.
Læs mere i artiklen

Hvem har designet Tigerskoven?

Tigerskoven er designet af Knuthenborg Safaripark i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse og støttet af QATO Fonden.
Læs mere i artiklen

Hvad hedder den gamle cirkustiger i Knuthenborg Safaripark?

Den gamle tiger (fra 2005) hedder Keni.
Læs mere i artiklen.

Kilde: Pressemeddelelse