Odense Opening – Festival for børn

Odense Opening – Festival for børn

juni 4, 2021 0 Af Helle Jensen

Åbningen af det ny H.C. Andersens Hus bliver startskuddet på det nye kulturformat – ODENSE OPENING. Arrangementet er et nyt kulturformat i Odense der vil underholde, udfordre, oplyse og tilbyde nye perspektiver på Odense – og verden.

Den kulturelle festival er gratis for alle (men kræver tilmelding) og finder sted i Odense bymidte fra den 30. juni til den 6. juli. Tilmeldingen er åbnet og de kommende uger offentliggøres løbende flere navne til programmet.

I Aarhus er der også fest med arrangementer for børnene – Læs mere om Aarhus Åbner Op her

Programmet til ODENSE OPENEING (Udvalgte):

  • STRØM til børn med Rumpistol
  • Sebastian Klein – H.C. Andersens forunderlige dyreunivers
  • Interaktivt MGP-danseeventyr med Sofie Østergaard
  • Verdenspremiere på ”H.C. Andersen i Minecraft” med TrierGaming og JudexGaming

Se hele programmet her

Med en revitaliseret bymidte og åbningen af H.C. Andersens Hus, er Odense nu klar til at skyde sommeren i gang med ODENSE OPENING. Ambitionen for arrangementet er at underholde, udfordre, oplyse og binde publikum sammen i nye fællesskaber gennem kunstneriske oplevelser, der sætter både byen og verden i nyt perspektiv.

”Åbningen af H.C. Andersens Hus er den perfekte affyringsrampe for ODENSE OPENING, som bliver by-fejring på en måde, vi ikke har set det før. Kulturliv, restauranter og butikker er endelig genåbnet og midtbyen har med en lang række byomdannelsesprojekter fået nye og grønne arealer. Vi er for alvor klar til, at odenseanerne og gæster udefra indtager byen og bliver en del af de mange underholdende og kunstneriske oplevelser, ODENSE OPENING lægger op til. Jeg glæder mig rigtig meget til at genopdage Odense og blive inspireret på ny.”

Uddyber, Borgmester Peter Rahbæk Juel
Odense opening 2021
Odense opening 2021

Oplevelser for børn og voksne

Med inspiration fra det nye museum – H.C. Andersens Hus, tager ODENSE OPENING afsæt i den folkekære forfatters kunstneriske univers – i det eventyrlige, magiske, overraskende, forunderlige, poetiske og filosofiske – indenfor fire gennemgående spor: VIDEN OG INSPIRATION, KUNST, MUSIK og BØRN.

VIDEN OG INSPIRATION: 

Sortebrødre Torv omdannes til en stor talk-scene for både børn og voksne, hvor der reflekteres over H.C. Andersens relevans og betydning i dag. På talk-scenen kan man opleve Rane Willerslev, Knud Romer, Rasmus Tantholdt, Svend Brinkmann, Bente Klarlund, Anne Sophia Hermansen og mange flere. 

KUNST: 

Gennem kunst og byrumsdesign sættes nye perspektiver på det velkendte. I grænsefeltet mellem kunst, design og udsmykning er der designet et atmosfærisk univers, der veksler mellem fordybelsesrum og udsmykning af ruter i byrummet. Her kan man gå under hvide silkebannere, følge sporet af lysende cirkler og se byen gennem kalejdoskoper der hænger fra træer i byen.

Igennem hele sommeren kan værket Arc Zero af den australske kunstner James Tapscott opleves på en af broerne i Eventyrhaven. Kunstværket dannes af en ring af lysende tåge, som simulerer oplevelsen af at gå igennem en portal til en anden verden. 

MUSIK: 

ODENSE OPENING byder på både koncerter og lydinstallationer. Trentemøller vil kombinere et unikt lydværk til P-kælderen under det nye H.C. Andersens Hus for at skabe en atmosfærisk stemning i det ellers sjæleløse, anonyme offentlige rum. Derudover etableres en musikscene i Munke Mose, som byder på koncerter med bl.a. Lydmor, Kwamie Liv og Carl Emil Petersen. 

BØRN: 

ODENSE OPENING er i høj grad for børn. Her er børne-talks med Sofie Østergaard og Sebastian Klein, med dansere og dyr. Børn i alderen 6-12-år med en spirende musiker i maven kan deltage i workshoppen STRØM til børn, hvor de får frie rammer til at komponere elektronisk musik på iPads. Musikeren Rumpistol præsentere “Tilbage til fremtiden” og tager børnene med på en tidsrejse ifbm. Strøm til børn. De populære youtubere Emil Trier (TrierGaming) og David Jæger (JudexGaming) byder ind til Minecraft-event i Odeon, hvor de sammen med de tilmeldte børn åbner den spritnye H.C. Andersen-verden i Minecraft.

FAQ om ODENSE OPENING

ODENSE OPENING afholdes af Odense Kommune. Programmet er tilrettelagt i samarbejde med Destination Fyn og Odense Bys Museer.

Hvem afholder ODENSE OPENING?

ODENSE OPENING afholdes af Odense Kommune. Programmet er tilrettelagt i samarbejde med Destination Fyn og Odense Bys Museer.
Læs mere i artiklen

Hvad er ODENSE OPENING?

Det er en gratis festival i Odense midtby med fokus på musik, børn, kunst og inspiration.
Læs mere i artiklen

Hvornår er ODENSE OPENING?

Festivalen åbner d. 30. juni og slutter d. 6. juli.