Skandinaviens største middelaldermarked

Skandinaviens største middelaldermarked

marts 2, 2020 0 Af Helle Jensen

I pinsen kan du tage familien med til Skandinaviens største middelaldermarked. Her kan I få et indblik i historien, der har inspireret serierne Game of Thrones, Vikings og Ragnarok. Københavns MiddelalderMarked kan i år opleves for 14. gang og foregår den sidste weekend i maj. I 2019 slog middelaldermarkedet i Harrestrup ved Ballerup besøgsrekord med 40.000 gæster, og i år kan de mange besøgende glæde sig til et særligt fokus på den danske vikingetid.

Både børn og voksne kommer tæt på middelalderlivet, når de kommer med i den historiske tidslomme, som Københavns MiddelalderMarked hver år opsætter med stor succes.

Middelaldermarkedet består af et 200.000 m2 stort udendørs interaktivt museum, hvor hele familien kan opleve rollespil, middelaldermusik, ridderturneringer, ildshows og meget mere.

Også maden bærer præg af at tiden er skruet 600 til 1.000 år tilbage i tiden, da der serveres traditionel middelaldermad. Der er også mulighed for at se hvordan man vævede uld og lavede våben, ligesom man kan lytte til medrivende vikingefortællinger og -musik. 

Vikinger til Middelalderfest - Foto: Michael Roldhave
Vikinger til Middelalderfest – Foto: Michael Roldhave

Middelaldermarked med Skandinaviens oprindelse 

Op mod 1.500 aktører fra 30 forskellige lande, danner rammen om den europæiske historie fra vikingetiden og til den sene middelalder – i 2020 med særligt fokus på den skandinaviske historie og vikingetiden.

Middelaldermarkedet løber over 4 dage hvor de op mod 1.500 medvirkende flytter ind på pladsen, hvor de vil bo, leve, spise, sove og slås som ægte vikinger og middelalderfolk. Hele familien vil derfor kunne opleve markedet som et stort, interaktivt museum, hvor i kan komme helt tæt på og opleve hvordan livet som viking foregik for 600 til 1.000 år siden. 

Dennis Fuller, som er event- og presseansvarlig på Københavns MiddelalderMarked, fortæller: 

”Københavns Middelaldersmarked har altid haft til formål at være historieformidler, og i år har vi gjort noget helt særligt ud af vores vikingefokus. Det kan man som gæst opleve både i boderne, slagene og antallet af vikingeaktører, og vi glæder os helt vildt til at invitere både store og små indenfor. I Skandinavien er vi jo mange, der nedstammer fra vikingerne, og på Københavns MiddelalderMarked kan man virkelig få lov til at se og mærke, hvor vi kommer fra – og forhåbentlig også lære noget, man måske ikke vidste i forvejen.” 

Billetter fra kr. 100,- (Børn under 4 år kommer gratis ind)
Køb billetter på www.kmm.dk