Økodag online – Køer på græs

Økodag online – Køer på græs

marts 24, 2021 0 Af Helle Jensen

Økodag online: I år vil den tilbagevendende begivenhed, hvor børn og voksne kan opleve når køerne kommer på græs, blive sendt online.

Alle kan nu være med til at varme op til Økodag 2021, hvor en digital kampagne med dansende Mille Gori i spidsen er skudt i gang. De sociale medier er rammen for Økodagen, hvor man kan være med til at varme op til, at køerne bliver lukket på græs d. 18. april kl. 12.00.

LÆS OGSÅ: Sådan åbner attraktionerne i Danmark

Økodag digital

I år bliver forårets store begivenhed Økodag digital, og det bliver Mille Gori, der fører an som dansekaptajn i ugerne op til Økodag med den digitale dansekampagne, som kan følges på Facebook @ILOVEØKO og på økodag.dk 🐂

Hvert år plejer de økologiske gårde rundt omkring i Danmark at få besøg af op mod 200.000 gæster, der gerne vil se køerne springe ud på græsmarkerne. Men på grund af det nuværende forsamlingsloft har Økologisk Landsforening, de økologiske mælkeproducenter og mejerier besluttet at gøre Økodag digital og sende live! Dette sker søndag d. 18. april kl. 12.00 fra en af de økologiske gårde. 

”Økodag er en festdag! I år har vi inviteret Mille Gori ind i stalden, hængt diskokuglen op og tændt for musikken, så vi kan få gang i vores vintertrætte kroppe. Normalt samles vi alle ude på gården til Økodag, men i år må vi samles bag skærmen og nyde, at der bliver serveret sprøde dansetrin, og når køerne så springer ud d. 18. april, så er vi øvet i at danse med.”

Siger Per Kølster, formand, Økologisk Landsforening.

Den digitale kampagne består af tre film, hvor vi oplever livet på en økologisk gård, lærer om koens og landmandens hverdag og slutter af med familievenlige dansetrin, hvor alle kan være med.

LÆS OGSÅ: Bag med børn: Snobrød

Følg Økodag live når køerne skal på græs

Økologisk Landsforening sender live fra Økodag 2021, sammen med mejerierne, når køerne skal på græs.
På hjemmesiden www.økodag.dk og via Facebook-siden @ILOVEØKO, kan man holde sig orienteret.
Følg Økodag live Søndag d. 18. april kl. 12.00 fra en af de økologiske gårde, hvor børn og voksne kan følge køer komme på græs. 🐄☘️

Økodag er i år flyttet online (Foto: Økologisk Landsforening)
Landmændenes Økodag er i år flyttet online (Foto: Økologisk Landsforening)

Fakta om Økodag online:

  • Mille Gori er kendt som vært fra DR Ramasjang og fra Den Vildeste Danser på TV2
  • Økodag er d. 18. april kl. 12.00
  • Økodag har eksisteret siden 2005
  • Økodag er en af landets største forårsbegivenheder, hvor der traditionelt set har været flere tusinder gæster ude på gårdene
  • Økodag er en fejring af dyrevelfærden, da de økologiske landmænd hvert forår lukker deres dyr ud på den frodige græsmark
  • Udesæsonen varer fra april til november
  • Flere prominente gæster har været med til at fejre Økodag. Blandt andet åbnede H.K.H kronprinsesse Mary Økodag i 2015 som en del af fejringen af ø-mærkets 25-års fødselsdag.
  • Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them og Gläserne Meierei. Økodag har fået midler fra Mælkeafgiftsfonden og Fonden for Økologisk Landbrug

Spørgsmål og svar om Økodag online

Hvornår afholdes Økodag 2021?

Økodag er d. 18. april kl. 12.00

Hvor kan man opleve køer komme på græs på Økodag 2021?

Økodag 2021, hvor køerne kommer på græs er i år online – læs mere i artiklen

Hvem afholder Økodag?

Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them og Gläserne Meierei.

Hvad er Økodag?

Økodag er en af landets største forårsbegivenheder, hvor der traditionelt set har været flere tusinder gæster ude på gårdene for at se køerne komme på græs.

Kilde: Pressemeddelelse