Naturens Uge med Gurli Gris

Naturens Uge med Gurli Gris

september 1, 2021 0 Af Helle Jensen

Gå på opdagelse i naturen med Gurli Gris i Naturens Uge.

I anledningen af Naturens uge skifter Gurli Gris skærmen ud med naturen ved de sjællandske byer Køge, Kongskilde og Høve. Her kan både børn og voksne opleve Gurli Gris Naturstien, hvor børnene kan få en anderledes og legende oplevelse i naturen. Oplevelsen på naturstien er bygget op omkring Gurli Gris universet, som de fleste kender fra tegnefilm eller måske endda fra Gurli Gris land i Heide Park i Tyskland.

Friluftsrådet inviterer til Naturens Uge

Hvert år inviterer Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening til Naturens Uge. Her kan både små og store børn opleve naturen på en helt ny måde. Gurli Gris Naturstien kan opleves i Køge, Kongskilde og Høve den 11. og 12. september.

TIP
Er man ikke lige i nærheden af Køge, Kongskilde eller Høve, så er der rig mulighed for at nyde Naturens Uge på en af de mange fantastiske natursteder i Danmark (Dog uden Gurli Gris ;))
Se 45 af de bedste steder i naturen her

På Gurli Gris Naturstien kan man kramme et træ, finde en sten med hul i, og hoppe i vandpytter – Sådan skal det jo være, for det er Gurli Gris yndlingsbeskæftigelser – Alt sammen med Gurli Gris og hendes venner, når de inviterer til at gå Gurli Gris Naturstien i anledningen af Naturens Uge.

De fleste børn kender selvfølgelig Gurli Gris fra tegnefilm, men for første gang bevæger Gurli Gris sig altså nu ud i den danske natur, hvor de mindste børn kan få en sjov, lærerig og legende oplevelse i naturen på Gurli Gris Naturstien. Det gør hun i anledningen af Friluftsrådets og Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedage Naturens Uge, som har til formål at give folk i alle aldre lyst til en række eventyrlige oplevelser i den danske natur.

”Vi har arrangeret Naturens Uge i cirka 17 år, og der er altid noget for alle aldre og både dem, som tilbringer masser af tid i naturen, og dem, som ikke møder naturen så tit. At have et børneidol som Gurli Gris med som løftestang for at få selv de mindste med ud og føle, høre og opleve naturen er dog noget helt særligt, og det glæder vi os virkeligt meget til.” 

fortæller Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Gurli Gris Naturstien

Gurli Gris Naturstien består af en række poster, som børnene kan besøge, og som er bygget op omkring de karakterer, de kender så godt fra tegnefilm, legetøj, bøger og Heide Park. Arrangementet henvender sig til børn fra 2 år og udfordrer både hukommelse, motorik og sanser. Samtidigt skal dagen gerne give lyst og mod til endnu flere oplevelser i naturen året rundt.

Alle deltagende børn får et Gurli Gris aktivitetshæfte, som de kan bruge til at gå yderligere på opdagelse i naturen, samt en frugtsnack, som velfortjent belønning, når de har gået ruten.

Gurli Gris Naturstien ved Køge Natur- og Miljøskole er åben lørdag den 11. september fra kl. 10.00 til kl. 13.00, mens eventen ved Høve Skov og Strand løber af stablen søndag den 12. september kl. 9.30-11.30 og ved Kongskilde Naturcenter søndag den 12. september 2021 fra kl. 13.30 til 15.30.

Se mere om arrangementerne samt Naturens Uge her

Om Naturens Uge

Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets årlige mærkedage for naturoplevelser. Formålet med Naturens Uge er at få både børn og børnefamilier ud i den danske natur og give dem inspiration til at komme mere ud hele året – og måske endda resten af livet.

Naturens Uge åbner dørene til naturen og viser, at det kan være både nemt og sjovt at få gode naturoplevelser. Årsagen for initiativet er, at børn i dag er langt mindre ude i naturen end deres forældre og bedsteforældres var, da de var børn. Digitale medier og skemalagte aktiviteter dominerer en typisk travl hverdag og efterlader ikke meget plads til leg og oplevelser i den friske luft. Derfor afholdes hvert år Naturens Uge for at børnefamilier en anledning til at genopdage naturen. I år er første gang Naturens Dag er udvidet til Naturens Uge, således kan der nu være endnu flere, ude i naturen sammen.

Find flere steder i Danmark

Her på Ferieogbørn har vi samlet nogle af Danmarks bedste attraktioner, forlystelsesparker og gode steder i naturen. Indtast dit postnummer og få vist de nærmeste steder, tæt på hvor du bor.

Find flere steder i Naturen på Ferie og Børn’s Danmarkskort – Klik Her

Find steder tæt på din by
Find steder tæt på din by

Kilde: Pressemeddelelse