LUMAGICA lysfestival

LUMAGICA lysfestival

september 23, 2021 0 Af Martin Fisker

LUMAGICA lysfestival: Børn og voksne med hang til Halloween og imponerende lys, kan godt begynde at glæde sig. LUMAGICA’s halloween-lysfestival kommer snart til Slagelse med efterårets uhyggelige familieoplevelse – Spooky LumiNights. Lysfestivalen finder sted fra d. 8. til d. 31. oktober, hvor figurer og skulpturer oplyser Jernbjerggården i Slagelse, og forvandler den til et sandt Halloween-univers, fyldt med mystik og eventyrlighed.

LUMAGICA’s lysfestivaler kendetegnes ved magiske lys-opsætninger og skulpturer, hvor nogle endda når en højde op mod 13 meter, svarende til højden på hele fire danske skolebusser stablet ovenpå hinanden.

For mange år siden var Halloween et overgangsritual, hvor efteråret var forbundet med overnaturlige kræfter, indsvøbt i mytiske fortællinger. Den historiske traditions formål, har siden ændret sig betydeligt. LUMGAICA bibeholder dog de eventyrlige fortællinger, hvis historier bliver vækket til live gennem lysende opsætninger, kreative musik og lyduniverser.


SE OGSÅ: Halloween I Tivoli


55.000 gæster til lysfestival

Sidste års lysfestival tiltrak mere end 55.000 gæster, hvilket har betydet, at LUMAGICA nu har udvide med 3 ekstra festivals. Således er der i 2021 fire lysfestivaler. En af disse er “Spooky LumiNights”, hvor mystikken og efterårshyggen udfolder sig på Jernbanegården i Slagelse. 

Ruten med de magiske Halloween lys er 1,5 km lang, hvor 16 store scenarier integreres i den sanselige gåtur gennem halloweenparken. Undervejs vil gæsternes ører og maver blive præsenteret for live-musik og de populære food-trucks, der giver den autentiske festivalstemning for både børn og voksne. 

“Vi glæder os til at give vores gæster en uforglemmelig oplevelse, hvor vi har sat et stort fokus på at gøre det til et familievenligt arrangement. I år glædes vi også særligt over, at alle kan komme samlet, store som små grupper. Lysfestivalen afholdes også i skolebørnenes efterårsferie, hvilket giver mulighed for at få en unik oplevelse i børnenes ferie.”

Udtaler Nadja S. Kalnæs, Marketingschef for LUMAGICA

Se video om LUMAGICA lysfestival

Info om LUMAGICA lysfestival i Slagelse

Sted: Jernbjerggård – C. A. Olesensvej 2, 4200 Slagelse

Dato: 8. – 31. oktober

Åbningstider: Kl. 16.00 til kl. 21.00 (fredage og lørdage åbent til kl. 22.00)

Pris: Kr. 75,- til kr. 165,- (Find billetter online her)

Flere lysende oplevelser

Allerede nu har LUMAGICA, udover festivalen i Slagelse, annonceret yderligere tre lysfestivaler i 2021

  • Isdronningens frosne rige “Frozen Kingdom” i Aabenraa
  • Den fortryllende vinterskov “Enchanted Winter Forest” i Odense
  • Christmas Wonderland”, som vil blive afholdt op til jul i Ringsted.  
LUMAGICA lysfestival - Spooky LumiNights (Foto: Lumagica)
LUMAGICA lysfestival – Spooky LumiNights (Foto: Lumagica)

FAQ

LUMAGICA afviklede første gang lysfestival i november og december 2020. Her var det lysfestivalen “LUMAGICA – Enchanted Winter Forest”, som blev afholdt i Ringsted. Her var mere end 55.000 gæster samlet over de 23 åbningsdage.

Hvert år vil du kunne opleve LUMAGICA’s lysfestivaler forskellige steder i Danmark. I 2021 kan du opleve lysfestival i Odense, Ringsted, Aabenraa og Slagelse.

Hvor afholdes LUMAGICA’s halloween-lysfestival i 2021?

Festivalen afholdes i år i Slagelse på Sjælland.

Hvornår afholdes LUMAGICA’s halloween-lysfestival i 2021?

Lysfestivalen finder sted fra d. 8. – 31. oktober – og kan bl.a. opleves i Efterårsferien.

Hvad er LUMAGICA’s halloween-lysfestival?

LUMAGICA’s halloween-lysfestival er en event med magiske lysopsætninger og lysende skulpturer.