Det Kongelige Teaters mobile børneunivers

Det Kongelige Teaters mobile børneunivers

september 24, 2021 0 Af Martin Fisker

Det Kongelige Teaters mobile børneunivers: Fra slutningen af september og i løbet af oktober måned får flere danske byer besøg af et nyt, interaktivt børneunivers. Her kan børnefamilier komme til leg med scenekunsten.

Det Kongelige teater har fyldt tre store containere med teatermagi, ægte kostumer og interaktive aktiviteter. I løbet af efteråret ruller det mobile børneunivers ud og giver børn og voksne mulighed for at opleve en teaterverden. Her er formålet at sprede teaterglæde i kommuner på tværs af landet. Det Kongelige Teater kalder det Postyrium.


Se hvad der sker i efterårsferien for børn
Se oversigt her


Deltag gratis i Postyrium

I Det Kongelige Teaters Postyrium kan børn, deres forældre, skolelærere og pædagoger gratis træde ind i en eventyrlig teater verden. Ikke som en udstilling, men som en oplevelse. Her kan man klæde sig ud i farvestrålende kostumer, optræde på en rigtig scene, danse Tik Tok med balletbørn foran et stort spejl som til rigtig ballettræning, lytte sig ind på forskellige instrumenter fra en orkestergrav og opleve operaens forskellige stemmer. Det Kongelige Teaters mobile børneunivers henvender sig til børn i alderen 4-12 år.

“Vi vil gerne invitere flere børn indenfor i den klassiske scenekunst. I vores mobile univers Postyrium, giver vi fantasien og legen luft under vingerne, og håber børnene for en stund glemmer lektier og mobiltelefoner og bare leger, lytter, griner og danser.”

siger Dorthe Paulli Udviklingsdirektør i Det Kongelige Teater

Interaktivt børneunivers (Foto: Det Kongelige Teater)
Interaktivt børneunivers (Foto: Det Kongelige Teater)

Postyrium møder børnene og deres voksne lokalt. Det Kongelige Teater ser frem til at indgå samarbejder med skoler, kulturfestivaler, musikskoler og andre interessenter i lokalområdet for at sikre, at et besøg også bakker om lokale initiativer og aktiviteter. Postyrium kan opleves af nysgerrige familier og børn, når turnéen starter d. 28. september i Nykøbing Falster.

Turnéplan for Det Kongelige Teaters mobile børneunivers

  • Nykøbing Falster: 28. september – 2. oktober
  • Nyborg: 5. oktober – 10.oktober
  • København: 15. oktober – 23. oktober
  • Skive: 26. oktober – 29. oktober

Klik her for mere information

Postyrium anbefales til børn fra 6 år.

FAQ

Postyrium er en del af Det Kongelige Teaters ambitiøse børnestrategi, der skal sikre, at mange flere børn fra forskellige miljøer, uanset børnenes baggrund, får adgang til klassisk musik og scenekunst.  

Hvem kan deltage i Postyrium?

Postyrium anbefales til børn fra 6 år.

Hvad koster det at deltage i Postyrium?

Det er gratis at deltage.

Hvordan tilmelder man sig til Postyrium?

Det kræver ingen tilmelding – Man skal blot møde op.

Hvilke byer kommer Postyrium forbi?

Postyrium kommer forbi Nykøbing Falster, Nyborg, København og Skive.

Kilde: Det Kongelige Teater, Pressemeddelelse