Havet for længe siden på Den Blå Planet

Havet for længe siden på Den Blå Planet

maj 26, 2021 0 Af Helle Jensen

Den Blå Planet åbnede igen efter nedlukningen d. 21. maj. Det betyder at man nu kan komme med på en undersøisk tidsrejse, med den helt nye særudstilling – Havet for længe siden på Den Blå Planet.

“Havet for længe siden” er en særudstilling om havets historie og fortidens mest spektakulære havdyr. Udstillingens omdrejningspunkt er 10 modeller af fortidens havdyr i fuld størrelse! Mød blandt andet den gigantiske skalbærende blæksprutte cameroceras på størrelse med en varevogn og den 11 meter lange monsterhaj megalodon – hvidhajens forfader (Vidste du: Hvidhajen er verdens største nulevende kødædende fisk, som kan blive op til 8 meter)

”Vi glæder os i den grad til at åbne igen og vise vores særudstilling frem. Den har stået klar siden december, så vi er rigtig spændte på, hvordan vores gæster tager imod den”

siger Jon Diderichsen, adm. direktør på Den Blå Planet.
Havet for længe siden på Den Blå Planet (Foto: Den Blå Planet)
Havet for længe siden på Den Blå Planet (Foto: Den Blå Planet)

En undersøisk tidsrejse i Havet for længe siden

Nutidens oceaner er en afspejling af 550 millioner års imponerende historie – En historie naturen der omgiver os, og som vi lever i lige nu. Kom med på en undersøisk tidsrejse med Den Blå Planet i en historie om storhed og fald med udgangspunkt i nulevende dyr og 1 til 1 modeller af fortidens mest spektakulære havdyr. En historie om et barskt og udfordrende hav, hvor den bedst tilpassede overlever.

Med særudstillingen “Havet for længe siden” sætter vi fokus på havets vigtige rolle som livsskabende miljø og beskriver havets historie – Fra livets begyndelse til den dag i dag. Indholdet i særudstillingen er helt unikt og ikke set før i Nordeuropa i denne størrelsesorden, så vi håber det kan være med til at få vores gæsters hjerter til at banke for vandets forunderlige liv,” siger Jon Diderichsen.

Udeområder for børn

Sjaske, hoppe, fiske, rutsje, plaske. Udeområderne på Den Blå Planet er børnevenlige med Det Vilde Vandhul, flydebroen og ikke mindst vandlegepladsen. Her kan landkrabber i alle aldre boltre sig imens de voksne tager en kop kaffe med udsigt over Øresund og med udsigt til børnene der leger med vand eller går på opdagelse med lup og fiskenet.

Online billetter i timeslots

For at sikre et trygt besøg sælges billetter online og i timeslots. Der er afstandsmærker på gulvet og borde med håndsprit i akvariet. Med genåbningen følger desuden kravet fra myndighederne om, at alle gæster bærer mundbind indendørs, og skal kunne fremvise et gyldigt coronapas og ID ved indgangen. 

Priser:

Voksne (fra 12 år) kr. 185,-
Børn (3-11 år) kr. 100,-

Find billetter her

FAQ om udstillingen Havet for længe siden

Hvor kan man se udstillingen “Havet for længe siden”?

Udstillingen “Havet for længe siden” kan opleves på Den Blå Planet i København.
Læs mere i artiklen

Hvornår kan man opleve udstillingen “Havet for længe siden”?

Udstillingen åbner d. 21. maj 2021
Læs mere i artiklen

Hvilke dyr kan man se på udstillingen?

Oplev blandt andet monsterhajen megalodon, megablæksprutten cameroceras og mange andre fortidshistoriske havdyr.
Læs mere i artiklen

Kilde: Pressemeddelelse