Flyv på skiferie til Norge og Sverige

Flyv på skiferie til Norge og Sverige

februar 13, 2020 0 Af Martin Fisker

Flyv på skiferie til Norge og Sverige og slip for den lange færge- og køretur. Nu er det endelig muligt.

I December 2019 åbnede den nye lufthavn – Mountains Airport – med fire flyruter for danskerne til bl.a. Trysil og Sälen og der bliver direkte flyvning fra både Aalborg lufthavn og CPH i København. Dermed er der godt nyt til alle der har været lidt afholdt af transporttiden i bil. 

Du kan benytte Ferie og børns rejsebudget skema til at se hvad det betyder for rejsens samlede pris – find rejsebudget her

Midt i de svenske sneklædte fjelde vil der nu være mulighed for at benytte en sprit ny international lufthavn, den første nye lufthavn i Sverige i 20 år.

Flyv til Sälen og Trysil
Flyv til Sälen og Trysil

Dermed er der nu et nemt alternativ til bil- og færge-turen til nogle af Skandinaviens største skiområder. Skidestinationerne, som ligger tættest på den nye lufthavn er Trysil, Kläppen, Hundfjället, Tandådalen, Högfjället, Lindvallen og Stöten. Selve rejsetiden (uden ventetid i lufthavn) forkorter rejsetiden til området med ca. 8 timer. Dette er gode nyheder for børn der har hang til køresyge, men alligevel ønsker at opleve den berømte Troldeskov i Sälen.

Læs mere om Sälen her

Fra København afgår ruten til den nye lufthavn på torsdage og søndage, imens flyet fra Aalborg Lufthavn afgår søndage. Transfer fra den nye lufthavn til områdets forskellige skiområder ligger på 10 til 40 minutter.

Husk dog at medregne ventetid, pris for at tage dine egne ski og støvler med og eventuel udgift til parkering, når du overvejer om familien skal afsted på fire hjul eller på vinger.

Har i styr på pakkelisten til skiferien? – Find pakkelisten her

Kilde: Visit Sweden