Fiskens dag på Fiskeri- og Søfartsmuseet

Fiskens dag på Fiskeri- og Søfartsmuseet

september 4, 2020 0 Af Helle Jensen

Weekend hos Fiskeri- og Søfartsmuseet: I den kommende weekend, d. 11. til 13. september, byder Fiskeri- og Søfartsmuseet på en aktivitetsfyldt weekend.

Mange af aktiviteterne er lavet i regi af projektet Vores Natur som er et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet, De Naturhistoriske Museer og DR. Sammen har de sat sig for at bringe børn og voksne lidt tættere på naturen. Dette gøres gennem en række arrangementer og på netop Fiskeri- og Søfartsmuseet vises hvordan havets økosystem er en værdifuld ressource for os som mennesker – og jo mere vi ved- og kender til det, jo større er sandsynligheden for at vi alle værdsætter det fantastiske hav og værner om det for fremtidige generationer.

LÆS OGSÅ: Frilandsmuseet – Børnevenlig tur i historien

Vandbingo på Fiskeri- og Søfartsmuseet

Som en del af Vores Natur projektet har Fiskeri- og Søfartsmuseet udviklet konceptet Vandbingo 🙂
Vandbingo er et spil, hvor du har din egen digitale bingoplade hvor du skal ud og finde en masse spændende dyr og planter i naturen.

Der bliver løbende udtrukket vindere, så der venter masser af præmier til de deltagende, i takt med at du får spændende naturoplevelser. Hovedpræmien! er en skræddersyet to-dags tur med en masse oplevelser i den blå natur – blandt andet en fisketur på Øresund med Gordon P. Henriksen. Gordon vil efterfølgende lave et par retter fra sin nye bog “Et liv i fisk”. Hovedpræmien trækkes efter efterårsferien.

Weekendens program

11. september

 • Fredag eftermiddag fra kl. 15 – 17 starter med åbent laboratorie og kreativt værksted.

12. september

 • Fiskens Dag
  Hele lørdagen står i fiskens navn, når Fiskens Dag fejres med masser af aktiviteter.
 • Fisk på grill
  Smag fisk fra grillen, når biolog, inkarneret lystfisker og naturkok Kenn Øhlenschlager fra ”Bliv NaturligVis” tilbereder fiskesmagsprøver af de lidt mere utraditionelle spisefisk. ”Bliv NaturligVis” er blevet til i et samarbejde mellem Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund. Projektet er støttet af Nordea-fonden. Begge forbund arbejder for at sikre en bæredygtig natur med et stort fokus på at skabe viden om og forståelse for, at naturen skal beskyttes før den kan benyttes.
 • Fokus på de mindre kendte spisefisk
  Det er godt at spise forskellige fisk. Det er både sundt for dig og for naturen. Derfor kan I komme med på rundtur i akvariet og møde nogle af de spisefisk, som måske ikke lige ligger først for i køledisken i supermarkedet. Har du f.eks. prøvet at spise fjæsing, knurhane eller brislinger?
 • Japansk Gyotaku – tryk din egen fisk
  Prøv kræfter med japansk Gyotaku, som er en traditionel japansk metode til at lave fisketryk. Metoden kendes helt tilbage til midten af 1800-tallet. Du kan lave fisketryk på muleposer, som du kan tage med hjem, og der bruges faktisk rigtige fisk til at lave trykket.

Se det endelige program på www.fimus.dk

13. september

 • FIND VORES NATUR – i Vadehavet
  Søndag er det Naturens Dag hvor vi arrangerer “FIND VORES NATUR – i Vadehavet” sammen med de andre naturhistoriske museer.. Mellem kl. 10 -16 er formidlerne klar nede på vaden foran museet til at fortælle og vise hvordan man finder og fanger alle de arter der lever i Vadehavet. Hvis I kommer tidligt på dagen er vaden dækket med vand og vi kan undersøge stranden og vandet for liv. I løbet af dagen falder vandstanden og vi kan komme ud og undersøge havbundens liv – helt uden dykkerudstyr. Så kom forbi ved de Hvide mænd, og hjælp med at få kortlagt de arter der findes i vores allesammens vilde, vidunderlige natur samtidig med at du får en masse spændende viden om det vi finder.

Fiskeri- og Søfartsmuseets åbningstider og Priser

Åbningtider:

Åbent alle dage fra kl. 10.00 til kl. 17.00
(OBS: Uge 44 til uge 50 er der lukket om mandagen)

Entré:

Voksne: Kr. 125,-
(I efterårsferien koster det kr. 150,-)
Børn: Gratis adgang

FAQ – Fiskeri- og Søfartsmuseet

Hvor ligger Fiskeri- og Søfartsmuseet?

Adressen til Fiskeri- og Søfartsmuseet er:
Tarphagevej 2
6710 Esbjerg V

Hvornår åbner Fiskeri- og Søfartsmuseet?

Fiskeri- og Søfartsmuseet åbner kl. 10.00 og lukker kl. 17.00

Hvornår starter aktiviterne på Fiskeri- og Søfartsmuseet?

De starter allerede fra d. 11. september.

Hvad er Vandbingo?

Vandbingo er et digitalt spil bingo, hvor bingo opnås ved at finde dyr i naturen.

Hvornår er det Fiskens dag?

Fiskens dag er d. 12. september 🙂