
Bag med børn: Jødekager
december 10, 2020BRUGERNES BEDØMMELSE AF OPSKRIFTEN PÅ JØDEKAGER
User Review
( vote)Jødekager er den perfekte julesmåkage – De smager virkelig godt og også børn er helt vilde med den lille småkage med kanelsukker på toppen!
Denne opskrift på jødekager er bagt op til jul i generationer i vores familie. Opskriften er startet i et lille bageri i østjylland. Men som tiden er gået eksisterer det lille bageri desværre ikke mere – men den nemme og børnevenlige opskrift på jødekager benyttes stadig hvert år op til jul.
Jødekagerne er nemme at lave og opskriften er lige til at gå til, for både børn og voksne. Så er det blot at komme igang med julebagningen 🙂
Her kan du finde flere ideer til Julebagning med børn

JØDEKAGER
Arbejdstid: Ca. 15 min. (Bag med børn: 30 minutter)
Bagetid: 7 min.
Antal: Ca. 40 småkager.
Det skal du bruge:
- 250 g mel
- ½ tsk. hjortetaksalt
- 150 g smør
- 125 g sukker
- 1 æg
Sådan gør du:
- Mel og hjortetaksalt blandes og smørret smuldres i (konsistens som reven ost)
- Sukker blandes i, dejen samles med ægget og æltes godt sammen.
- Rulles ud på bordet (ca. 2 – 3 mm tyk) og stikkes ud med et glas eller forme (stjerner, hjerter, juletræer eller hvad der ønskes).
- Lægges på en bageplade, pensles med æg og drysses med kanelsukker og hakkede mandler
- Bages i ca. 7 min. ved 200 grader.
Nem opskrift på jødekager.
Kort om Jødekager
Jødekager er en småkage med kanelsukker på toppen.
Ja, selv små børn kan deltage. Opskriften er nem og børnevenlig 🙂
Det er nemt – Klik ind på artiklen og se den nemme opskrift 😉
En jødekage er faktisk en dansk opskrift fra 1800-tallet, men har taget navn efter lignende kager fra det jødiske bageri.